Minden, amit az idén érkező iPad miniről tudni lehet

Almás Pletykák   |   2024.02.24 - 21:26   |   Írta: Hidasi Ákos   |   20290
24. feb Minden, amit az idén érkező iPad miniről tudni lehet

Az összes pletyka és információ egy helyen.

Az Apple a legfrissebb pletykák szerint még idén kidaja a hetedik generációs iPad minit. Ezt az előrejelzést több forrás is alátámasztja. Olvass tovább, hogy megtudd, a pletykák szerint mire számíthatunk az Apple kis méretű táblagépétől.

A jelenlegi iPad mini 2021 szeptemberében jelent meg, és 8,3 hüvelykes kijelzőt, USB-C portot, Touch ID bekapcsológombot, A15 Bionic chipet, 5G támogatást a mobilmodellekben, 12 megapixeles hátsó kamerát, második generációs Apple Pencil támogatást és még sok mást tartalmaz. Lássuk milyen változások várhatóak a következő generációban.

 

Kijelzőváltozások

Egy pletyka szerint a hetedik generációs iPad mini képernyőegységét elforgatják majd, hogy csökkentsék a "kocsonyás görgetés" hatását, amelyre egyes felhasználók panaszkodnak a jelenlegi modellnél, ha azt portré tájolásban nézik.

A kifejezés a szövegalapú tartalmak, például weboldalak vagy dokumentumok függőleges görgetésekor észlelhető hatásra utal, amikor a szöveg minden egyes sora a képernyő bal oldala felé és látszólag lefelé billen, ahogy görgetünk. A hatás miatt úgy tűnik, mintha a kijelző egyik oldala gyorsabban reagálna, mint a másik, amikor az oldal görgetéséhez húzzuk az ujjunkat.

Az Apple szerint a jelenség normális viselkedés az LCD iPad-ek esetében, de a felhasználói visszajelzések alapján az iPad mini kisebb képernyőjén megfigyelve sokkal szembetűnőbbnek és zavaróbbnak tűnhet. Az Apple állítólag tervezi a képernyő szerelvényének elforgatását, hogy csökkentse a kocsonyás görgetés hatását portré tájolásban, de hogy ez pusztán áthelyezi-e a problémát a tájolásra, nem tudni.

 

Belső frissítések

Várhatóan a hetedik generációs iPad mini egy gyorsabb chippel frissül, valószínűleg az A16 Bionic-ka érkezik majdl, bár az igazság az, hogy az A17 vagy akár egy M-szériás chip is szóba jöhet.

Ha az Apple az A16 Bionic mellett dönt, akkor az iPad mini az iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 és iPhone 15 Plus modellekkel kerül egy szintre. A chip körülbelül 10%-kal jobb teljesítményt, 50%-kal nagyobb GPU-memória-sávszélességet és egy új képfeldolgozó processzort (ISP) biztosítana a jelenlegi modellhez képest.

A táblagép valószínűleg megkapja a Wi-Fi 6E és a Bluetooth 5.3 támogatását is, két olyan legújabb szabványt, amelyeket az Apple más, közelmúltbeli termékfrissítésekhez is hozzáadott. Az Apple a Wi-Fi 6E és a Bluetooth 5.3 támogatást már hozzáadta a legújabb iPad Pro, iPhone 15 Pro modellekhez és a legtöbb új Machez is.

 

Kamera frissítések

Várhatóan idén frissített elülső és hátsó kamerák kerülnek majd az iPad minibe. A jelenlegi iPad mini ugyanazokat a kamerákat használja, amelyek az összes jelenlegi iPad modellben megtalálhatóak: Egy 12 megapixeles hátsó kamera ƒ/1,8-as rekeszértékkel, és egy 12 megapixeles Ultra Wide előlapi kamera ƒ/2,4-es rekeszértékkel.

Tekintettel arra, hogy a jelenlegi iPad mini megjelenése óta több mint 850 nap telt el, szinte biztos, hogy a hetedik generációs modellben is frissített kamerák lesznek.

 

Új színek

Arról nincs információ, hogy az Apple milyen színeket fogadhat el, de potenciálisan a szokásos módon az aktiális iPhone széria, azaz jelenleg az iPhone 15 modellek színeiből meríthet inspirációt, amelyek fekete, kék, zöld, sárga és rózsaszín színválasztékban kaphatók jelenleg.

Egy pletyka szerint viszont új színválaszték készül az új iPad minikhez. A jelenlegi iPad mini Space Gray, Starlight, Pink és Purple színekben kapható.

 

Amire (még) ne számítsunk:

120 Hz-es ProMotion

Az új, hetedik generációs iPad mini nem fog 120Hz-es ProMotion kijelzővel rendelkezni, állítja egy állítólagos ellátási láncbeli forrásokkal rendelkező kiszivárogtató.

Az arra vonatkozó felvetések, hogy az Apple elképzelhetően ProMotiont alkalmazhatna egy következő generációs iPad mini esetében, akkor kezdtek figyelmet kapni, amikor nem sokkal az iPad mini 6 2021 szeptemberi megjelenése után azonosították a "zselés görgetés" jelenségét.

 

OLED kijelző

Miután az Apple idén bevezette az OLED technológiát az iPad Pro-ban, a pletykák szerint a vállalat a jövőben az OLED kijelzőket az iPad minire is ki akarja majd terjeszteni. Az azonban biztos, hogy még néhány évig nem kerül majd sor erre a fejlesztésre. Az OLED kijelzővel ellátott iPad mini különböző forrásból származó jelentések szerint csak 2026-ban kerülhet forgalomba.

Az Apple a jelek szerint még nem kötelezte el magát teljes mértékben a fejlettebb kijelzőtechnológia középkategóriás táblagépeibe való bevezetése mellett, és talán azt tervezi, hogy áttekinti, hogyan reagál a piac az első OLED kijelzővel ellátott iPad Pro modellekre, amelyek várhatóan már 2024 márciusában piacra kerülnek majd.

 

Összecsukható iPad Mini

Az Apple a pletykák szerint egy összecsukható, 7-8 hüvelyk körüli méretű készüléken dolgozik, amely végül leválthatja majd az Apple 8,3 hüvelykes iPad minijét.

A Samsung Display és az LG Display állítólag már tavaly óta küldi a 7 és 8 hüvelykes összehajtható panelek mintáit az Apple-nek, de az Apple állítólag 2026 és 2027 közötti bevezetési időpontot tervez egyelőre a készülék számára.

 

Kiadási dátum

A Bloomberg Mark Gurman novemberi jelentése szerint az Apple a teljes iPad-család frissítését tervezi a 2024-es év folyamán. Míg azonban az iPad Pro és iPad Air modellek már márciusban várhatóak, addig a hetedik generációs iPad mini megjelenése még egy kicsit odébb lehet. Ming-Chi Kuo Apple-elemző nemrég azt állította, hogy az iPad mini 7 az utolsó az Apple 2024-es iPad-gyártási ütemtervében, miután az első negyedéves tömeggyártási tervek az év második felére csúsztak.

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalmak: 




Kommentek megjelenítése