Megéri kivárni az új Apple Watch-ot?

Almás Pletykák   |   2024.02.21 - 18:34   |   Írta: Hidasi Ákos   |   13921
21. feb Megéri kivárni az új Apple Watch-ot?

Nagy változások érkezhetnek idén.

Azon gondolkodsz, hogy frissíted az Apple Watch-odat, vagy először vásárolsz egyet? Ha a jelenlegi okosórád jól végzi a dolgát, és csak a jó ajánlat gondolata keltette fel az érdeklődésedet, akkor érdemes lehet várnod az év végéig, amikor az Apple bemutatja legújabb és legnagyobb verzióját.

Már most több olyan pletyka is megjelent neves forrásokból, amelyek szerint 2024 egy nagyon nagy év lehet az Apple Watch számára. Íme öt ok, amiért érdemes lehet várni az új modell kiadását.

 

Jelentős újratervezés

Az eredeti Apple Watch 2015 áprilisában jelent meg, és közeledünk az Apple első viselhető eszközének 10. évfordulójához. Mivel egy ilyen jeles évforduló van a láthatáron, a pletykák szerint már 2024-ben érkezhet egy figyelemre méltó 10 éves jubileumi frissítés.

Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa szerint az Apple a 10. évfordulóra egy jelentős újratervezést tervez az Apple Watch számára. Az Apple állítólag arra törekszik, hogy az Apple Watch a jelenleginél vékonyabb legyen, vékonyabb burkolattal, valamint a pántok különböző rögzítési módjaival együtt. Az új pántok mágnesesen kapcsolódhatnának az órához, ami helyet szabadítana fel az Apple Watch belsejében a nagyobb akkumulátorok és más belső alkatrészek számára.

 

microLED kijelző

Jeff Pu elemző és Ross Young kijelzőelemző úgy véli, hogy az Apple egy új csúcskategóriás órán dolgozik, amely 2,1 hüvelykes (képátlójú) mikro-LED kijelzővel rendelkezik majd. Az óra a pletykák szerint 2024-ben vagy 2025-ben érkezik, bár lehet, hogy nem a Series 9, hanem az Apple Watch Ultra frissítése lesz.

Ez azt jelenti, hogy az Apple több méretet is tervezhet, vagy a pletykált "Apple Watch X" egy nagyobb méretű óra lehet, új tokkialakítással és vékonyabb keretekkel. A MicroLED energiatakarékosabb, mint az Apple Watch modellekben jelenleg használt OLED technológia. Emellett hosszabb élettartammal, gyorsabb válaszidővel, jobb kontraszttal és élénkebb színekkel rendelkezik.

 

 

Vérnyomásfigyelés

A Bloomberg Gurman szerint az Apple 2024-ben tervezi az Apple Watch vérnyomás-monitorozását. A vérnyomásfigyelő funkció állítólag tájékoztatja majd a felhasználókat, ha a vérnyomásuk emelkedő tendenciát mutat.

Az elterjedt módszerekkel ellentétben, amelyek a vérnyomást a felkarra tekert felfújható mandzsettával mérik, az Apple rendszere állítólag a felhasználó artériáin keresztül a szívverés hullámának sebességét méri majd szenzorok segítségével. Kezdetben azonban nem biztos, hogy pontos szisztolés és diasztolés méréseket ad majd.

 

A magas vérnyomás felismerése

Gurman szerint az Apple új vérnyomásfigyelő rendszerének részeként az Apple Watch várhatóan a hipertónia, vagyis a kórosan magas vérnyomás epizódjait is érzékeli.

A rendszer lehetőséget biztosít majd arra, hogy a felhasználók feljegyezhessék, mit csináltak a magas vérnyomás megjelenésekor, ami hasznos lehet az orvosi diagnosztika szempontjából. Az esetleges téves diagnózisok elkerülése érdekében pedig az Apple Watch arra fogja irányítani a felhasználót, hogy beszéljen az orvosával, vagy ellenőrizze a vérnyomását hagyományos mandzsettával, amely pontos szisztolés és diasztolés méréseket tud biztosítani.

 

Alvási apnoe észlelése

Szintén 2024-ben érkezik az Apple Watch-alapú alvási apnoe-érzékelő funkció. Az alvási apnoe olyan alvászavar, amelyben a légzés átmeneti leállása a normálisnál gyakrabban fordul elő alvás közben. Ez a betegség hipoxémiát és alváshiányt okozhat. Tünetei közé tartozik a hangos horkolás és az alvás közbeni fulladozó hangok kiadása.

A Bloomberg 2023. novemberi jelentése szerint az Apple Watch az alvási előzmények és a légzésminták alapján megbecsüli, hogy valakinek van-e ilyen állapota, majd orvoshoz irányítja a felhasználókat.

 

Megjelenés

Az Apple jellemzően szeptemberben, a legújabb iPhone zászlóshajójának megjelenésével egy időben adja ki az új Apple Watch modellt, ami 2024-ben az iPhone 16 lesz. Az Apple azonban valami mást tervezhet, ha valóban bemutatja a 10. évfordulós "Apple Watch X"-et.

Érdemes megjegyezni, hogy az eredeti Apple Watch-ot 2014 szeptemberében mutatták be, de csak 2015 áprilisában jelent meg, így az Apple bármelyik dátumot használhatná az Apple Watch évfordulójára. Tekintettel arra, hogy 2023-ban debütált az Apple Watch Series 9, egy Series 10 vagy "X" inkább 2024-ben lenne megfelelő, nem 2025-ben, de az X elnevezés egyelőre csak spekuláció.

Forrás: Macrumors

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése