Jön az új AirPods Max

Almás Pletykák   |   2024.02.15 - 12:59   |   Írta: L Ferenc   |   16554
15. feb Jön az új AirPods Max

Hamarosan megújul az Apple népszerű felsőkategóriás audióterméke.

Mostanság szinte még a csapból is a TWS (True Wireless Stereo) termékek folynak, vagyis azok az apró kis fülhallgatók, melyek divathullámát egykoron az első AirPods indította el. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az Apple-nek nemcsak ilyen kis füllhallgatói vannak, hanem az amerikai gyártó többek közt a méretes fejhallgatók piacán is képviselteti magát. 

Az AirPods Max nem éppen tegnap, hanem még 2020 végén került forgalomba, és bár mind a mai napig egy kiváló terméknek tekinthető, picit mintha már eljárt volna felette az idő. Nem meglepő módon egyre többeket foglalkoztat a kérdés, hogy mikor érkezhet az AirPods Max utódja?

Nos, a legfrissebb híradások arról szólnak, hogy az egyelőre ismeretlen típusjelzésű újdonság várhatóan 2024 végén mutatkozik majd be. Az új AirPods Max kapcsán egyelőre még sok a bizonytalanság és a találgatás, azt viszont biztosra lehet venni, hogy a jó öreg Lightning csatlakozó aljzatot az Apple többi termékéhez hasonlóan ez esetben is széles körben használatos, és az EU-ban meg is követelt USB-C port váltja. 

A vezeték nélküli Bluetooth adatátvitel verziószáma a jelenlegi 5.0-ról várhatóan 5.3-ra fog növekedni, ami sokkal megbízhatóbb és egyben hatékonyabb, alacsonyabb fogyasztást produkáló működéssel kecsegtet. Továbbá több mint valószínű, hogy az újdonság több új színváltozatban is elérhető lesz, az viszont egyelőre kérdéses, hogy az ára vajon hogyan alakul majd az elődjéhez képest. 

Az aktuális AirPods Max jelenleg 240 ezer forintos hivatalos listaáron kapható Magyarországon, még pedig asztroszürke, rózsaszín, zöld, ezüst és égkék színváltozatokban. Az ingyenesen házhoz szállított fejhallgató mellé 6 hónapig ingyen jár az Apple Music zenei szolgáltatás, az alapcsomagban magán a készüléken kívül egy Smart Case tok és egy Lightning-USB-C kábel található. 

A nyolc mikrofonos fejlett aktív zajszűréssel és átengedési üzemmóddal rendelkező, dinamikus meghajtós AirPods Maxben egy nagyteljesítményű H1 chip teljesít szolgálatot, a kényelmes viseletről puha fülpárnák és komfortos fejpánt gondoskodik. A 187,3x168,6x83,4 milliméter méretű, illetve 384,8 gramm tömegű készülék tokja 134,5 grammot nyom a mérlegen. Az egy teljes töltéssel mintegy 20 órányi zenelejátszási időt biztosító fejhallgató 5 percnyi gyorstöltést követően 1,5 órán át képes működni. 

A jelentősen kisebb méretű és alacsonyabb tömegű fülhallgatóra vágyók számára a második generációs és egy ideje már USB-C csatlakozó aljzatot, fejlett zajszűrős második generációs AirPods Prót kínálja az Apple, melynek hivatalos listaára 115 ezer forint. Amennyiben az alacsonyabb árért cserébe beérjük zajszűrés nélkül, akkor a normál AirPods harmadik, illetve második generációs változatáért rendre 83 ezer, illetve 63 ezer forintot kell fizetnünk. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése