Ezek az Apple termékek várhatóak 2024-ben - 2. rész

Almás Pletykák   |   2023.12.26 - 19:12   |   Írta: Hidasi Ákos   |   9466
26. dec Ezek az Apple termékek várhatóak 2024-ben - 2. rész

Minden, amit tudni érdemes róluk.

Az év végéhez közeledve sokunkat érdekel, hogy jövőre vajon milyen újdonságokkal rukkol majd elő az Apple, mivel lep majd meg minket. Ebben a kétrészes cikksorozatban sorbavettük, hogy miket kaptunk idén a technológiai óriáscégtől, majd pedig azt is, hogy vajon mit várhatuk a jövő évben.

A sorozat első részében végigvettük az elmúlt év frissítéseit és a 2024 elejére várt új Apple termékeket. Azt a cikket ide kattintva tudod elérni.

Ebben a részben pedig nézzük, milyen további újdonságokat kapunk majd jövőre.

Később, 2024-ben a következő készülékekre számítunk:

 

11 és 12,9 hüvelykes iPad Pro modellek OLED kijelzővel

Az Apple a jövőbeli Mac-ek és iPad-ek OLED technológiáján dolgozik. Az iPad Pro lesz az első iPad, amely az OLED technológiát alkalmazza, és 2024 márciusa körül várható egy új modell frissített dizájnnal és OLED kijelzővel. Az iPad Pro OLED kijelzőpaneljeinek gyártása 2024 februárjában kezdődhet meg.

Ross Young kijelzőelemző szerint az Apple 11,1 hüvelykes és 13 hüvelykes iPad Pro modelleket fog kiadni OLED kijelzővel. Várhatóan a Samsung és az LG Display fogja szállítani azokat az OLED paneleket, amelyeket az Apple a 2024-es iPad modellekhez használ majd.

Az OLED iPad Pro modellek az OLED technológia költségei miatt drágábbak lehetnek, mint a meglévő iPadek. A panelek beszerzése az Apple számára akár kétszer drágább is lehet, és ennek a költségnek egy részét a fogyasztókra háríthatják. Jelenleg a pletykák szerint a 11,1 hüvelykes iPad ára 1500 dollártól (!!!!!!!!!), míg a 13 hüvelykes modellé 1800 dollártól indulhat. A jelenlegi iPad Pro modellek ára 799 dollártól (11 hüvelyk) és 1099 dollártól (12,9 hüvelyk) indul, így ez jelentős áremelkedést jelentene.

A megújult, OLED kijelzővel ellátott iPad Pro modellekhez a Magic Keyboard felfrissített változata is jár majd, amely nagyobb trackpadet tartalmaz, hogy az iPad Pro jobban hasonlítson egy laptopra, mint a jelenlegi modell.

Ming-Chi Kuo Apple-elemző úgy véli, hogy az Apple 2024-ben fogja bemutatni az összecsukható iPadet, ezt a pletykát a DigiTimes is megismételte, de más megbízható források, például Ross Young kijelzőelemző és Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa szerint semmi jel nem utal arra, hogy 2024-ben összecsukható készülék érkezne. Young korábban azt mondta, hogy 2026-ban vagy 2027-ben számít összehajtható táblagépszerű készülékre, míg Gurman azt sugallta, hogy az Apple összehajtható Mac technológián dolgozik, amely csak évek múlva fog megjelenni.

 

iPad Air

Az Apple az iPad Air két változatán dolgozik, 10,9 és 12,9 hüvelykes méretben, hasonlóan az iPad Pro két méretéhez. Az Apple célja, hogy nagyobb változatosságot biztosítson a képernyőméret és az ár között, és a nagyobb iPad Air megfizethetőbb lesz, mint a 12,9 hüvelykes iPad Pro.

A következő iPad Air várhatóan valamikor 2024 márciusa körül mutatkozik be, új OLED iPad Pro modellekkel, a Magic Keyboard frissített változataival és egy új Apple Pencil-lel együtt. Az Apple a hírek szeritn már meg is kezdte a kijelzők beszerzését az új, nagyobb méretű iPad Airhez.

 

 

AirPods Pro 3

Az Apple 2025-ben mutatja be az AirPods Pro újratervezett változatát a Bloomberg Mark Gurman-ja szerint. A hangminőség várhatóan finomodik majd, az Apple egy gyorsabb chipet is beépít. Az Apple hallás-egészségügyi funkciókat is beépíthet, például olyan funkciókat, amelyek lehetővé teszik, hogy az AirPods Pro hallási adatokat gyűjtsön, és jobban szolgáljon hallókészülék helyettesítésére.

A jövőben az Apple egy új hallásvizsgálati funkciót is hozzáadhat az AirPods Pro-hoz, amely felismeri az esetleges hallásproblémákat. Új egészségügyi érzékelők is fejlesztés alatt állnak, és az AirPods Pro következő generációs verziói olyan dolgokat tudnának, mint a testhőmérséklet leolvasása a hallójáratból, valamint a hallás javítására szolgáló funkciók, például a Conversation Boost és a Live Listen funkció.

Az Apple szabadalmi bejelentései alapján az AirPods vagy az AirPods Pro egy jövőbeli változata tartalmazhatna egy beépített interaktív érintőképernyős kijelzőt, amely lehetővé tenné a felhasználók számára a hangforrások vezérlését és a csatlakoztatott eszközhöz kapcsolódó alkalmazásokkal való interakciót.

 

AirPods Max 2

Az Apple 2024-ben fogja bemutatni az AirPods Max 2 második generációját is a legújabb hírek szerint. Az Apple emellett az új fülhallgatóhoz váhatóan a Lightning-port helyett USB-C töltőportot ad hozzá, és új színek is érkeznek többek közt.

Az AirPods Max frissített változata valószínűleg átvehet olyan funkciókat, amelyek az AirPods Pro 2 és más Apple-eszközökbe is bekerültek, például USB-C port, Conversation Boost, Bluetooth 5.3, új U2 chip a precíziós kereséshez és az újabb H2 chip. A H2 chip 2x továbbfejlesztett aktív zajszűrést, a hangos környezeti zajok csökkentésére szolgáló Adaptive Transparency Mode-ot és jobb hangminőséget tenne lehetővé.

 

Felfrissített Appple TV

Az Apple 2024-ben egy új Apple TV-t fog kiadni gyorsabb processzorral és a jelenlegi verzióval megegyező kialakítással a legfrissebb érteülések szerin. Az Apple TV következő generációs változata olcsóbb is lehet, Ming-Chi Kuo Apple-elemző szerint az Apple célja az árak csökkentése.

Az Apple egy olyan intelligens kijelzőt is fejleszt, amely otthoni központként szolgálna videohívások lebonyolítására és a HomeKit eszközök vezérlésére, emellett egy olyan terméken is dolgozik, amely az Apple TV-t, az intelligens hangszórót és a FaceTime kamerát kombinálja. A home hub kijelző már 2024-ben megjelenhet, de az Apple TV/hangszóró/kamera kombó bevezetésének időpontjáról egyelőre nincs szó.

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése