Ezek az Apple termékek várhatóak 2024-ben - 1. rész

Almás Pletykák   |   2023.12.22 - 19:21   |   Írta: Hidasi Ákos   |   27684
22. dec Ezek az Apple termékek várhatóak 2024-ben - 1. rész

Minden, amit tudni érdemes róluk.

Az év végéhez közeledve sokunkat érdekel, hogy jövőre vajon milyen újdonságokkal rukkol majd elő az Apple, mivel lep majd meg minket. Ebben a kétrészes cikksorozatban sorbavettük, hogy miket kaptunk idén a technológiai óriáscégtől, majd pedig azt is, hogy vajon mit várhatuk a jövő évben.

De kezdjünk mindent az év elejéről.

 

2023 eleje

Az Apple 2023 januárjában új 14 hüvelykes és 16 hüvelykes MacBook Pro modelleket mutatott be, amelyek frissített M2 Pro és M2 Max lapkákkal vannak felszerelve. Az Apple emellett új M2 és M2 Pro Mac mini gépeket és egy új, nagyobb méretű, 299 dolláros HomePod-ot is bemutatott, amit viszont hivatalosan a magyar piacra nem vezetett be a vállalat. Mindezen bejelentések sajtóközleményben történtek.

 

WWDC

A WWDC-n az Apple több új terméket is bemutatott, köztük a 2024-ben érkező Vision Pro headsetet, valamint a 15 hüvelykes MacBook Air-t, a Mac Studio új változatát M2 Ultra chippel, és egy frissített Mac Pro-t, amely ugyanezt az M2 Ultra chipet használja.

Az Apple emellett minden platformjára bemutatta a szoftverfrissítéseket, debütált az iOS 17, az iPadOS 17, a tvOS 17, a macOS Sonoma, a watchOS 10 és a visionOS.

 

Szeptemberi termékbejelentések

A szeptemberi "Wonderlust" eseményen az Apple bemutatta a 6,1 hüvelykes iPhone 15, a 6,7 hüvelykes iPhone 15 Plus, a 6,1 hüvelykes iPhone 15 Pro és a 6,7 hüvelykes iPhone 15 Pro Max készülékeket. Az új iPhone-ok mindegyike USB-C porttal rendelkezik, emellett helyet kapott a készülékeken a Dynamic Island, illetve mindegyik a következő generációs Ultra Wideband chipekkel és gyorsabb 5G Qualcomm modemekkel érkezett. Az iPhone 15 Pro és Pro Max emellett 3 nanométeres A17 Pro chipet, vékonyabb kijelzőkereteket, titánkeretet és fejlettebb kamerarendszereket kapott. Az Apple idén különbséget tett a két Pro modell között is, az iPhone 15 Pro-hoz 3x-os teleobjektívet, az iPhone 15 Pro Max-hoz pedig 5x-es teleobjektívet adtak.

Az Apple bemutatta továbbá az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 készülékeket, valamint az AirPods Pro 2 új verzióját USB-C AirPods tokkal.

Októberi "Scary Fast" esemény

Az Apple október 30-án tartotta "Scary Fast" eseményét, amely körülbelül fél órán át tartott. Az Apple bemutatta az M3, M3 Pro és M3 Max chipeket, amelyek a felfrissített 24 hüvelykes iMac és a frissített 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro modellekben is megtalálhatóak.

 

2024 eleje

Számos más terméken is dolgozik az Apple, amelyek megjelenése 2024 elején várható.

 

 

M3 Mac mini

Az Apple egy M3 Mac mini-t tesztelhet a Bloomberg Mark Gurman-ja szerint. Egy ismeretlen "15,12" Mac gépre utaló jeleket találtak a fejlesztői kódban, a Mac 8 magos GPU-val, 10 magos GPU-val és 24 GB RAM-mal rendelkezik. Ez a Mac a specifikációk és az összetevők alapján a Mac mini lehet.

Gurman korábban azt mondta, hogy a Mac mini M3-as verziójának megjelenésére csak 2024 végén számít, de mivel már tesztelés alatt áll, potenciálisan hamarabb is bemutatkozhat. Az Apple október 30-án tart Mac-központú rendezvényt, és van rá esély, hogy egy új M3-as Mac mini bejelentését is ekkor láthatjuk majd.

 

Macbook Air

Az Apple a MacBook Air új változatain dolgozik, amelyek a következő generációs M3-as chipekkel vannak felszerelve. Az M3 chip a TSMC 3 nanométeres eljárásán készül majd, ami teljesítmény- és hatékonyságjavulást hoz várhatóan.

Az M3 chip előreláthatóan hasonló CPU- és GPU-magszámmal rendelkezik majd, mint az M2 chip, és az ezt használó új 13 hüvelykes és 15 hüvelykes MacBook Air modellek várhatóan valamikor 2024 márciusa körül jelennek majd meg. Az Apple a 13 és 15 hüvelykes MacBook Air modellek felfrissítését tervezi.

Az OLED MacBook Air várhatóan valamikor a távolabbi jövőben debütál, mivel a pletykák szerint az Apple 2027-re tervezi az OLED kijelzőtechnológia bevezetését a teljes készülékcsaládjába.

 

Apple Vision Pro

Az Apple Vision Pro az Apple kiterjesztett és virtuális valóság headsetje, egy olyan eszköz, amely már több mint egy évtizede fejlesztés alatt áll. A Vision Pro a vállalat első belépését jelenti egy új termékkategóriába a 2015-ös Apple Watch óta, az eszközt a júniusi WWDC 2023 alkalmával mutatták be. A piacra dobást 2024 elejére tűzték ki, ami januártól április végéig tartó időszakot jelent, de az Apple állítólag a márciust célozza meg.

Bár az Apple Vision Pro egyértelműen headset, az Apple nem használja ezt a szót, amikor utal rá. Ehelyett az Apple térbeli számítógépnek nevezi, mivel képes a digitális tartalmakat a fizikai világgal összemosni.

Az Apple Vision Pro egy kevert valóságot megjelenítő headset, amely a körülöttünk lévő világra ráhelyezett kiterjesztett valóság tartalmakat, valamint magával ragadó, teljesen virtuális tartalmakat jelenít meg, de érdemes megjegyezni, hogy a headset nem átlátszó. Minden, amit látsz, digitális. A kiterjesztett valóság tartalmakhoz, amelyek nem tüntetik el a környezetedet, az Apple olyan kamerákat használ, amelyek feltérképezik, mi van előtted, és ezt virtuális elemekkel kiegészített digitális képpé alakítják.

A virtuális valóság élményéhez az Apple kikapcsolja ezeket a kamerákat, és úgy tud tenni, mintha teljesen elszigetelődnél a körülötted zajló eseményektől, így kizárólag arra koncentrálhatsz, ami a headset képernyőin jelenik meg. Ez a váltás a "valóságos" és a "magával ragadó" között az eszközön található Digital Crown segítségével vezérelhető.

Az Apple Vision Pro kialakítása nem különbözik egy síszemüvegtől, az előlapja egyetlen darab laminált üvegből készült, amely egy alumíniumötvözetből készült keretbe olvad bele. A puha, illeszkedő fényzáró mágnesesen csatlakozik a kerethez, és az arcodhoz igazodik, hogy kizárja a fényt.

Valószínűleg ezek a termékek kerülnek majd bemutatásra 2024 elején. Kattints ide, hogy eolvasd a későbbre jósolt bejelentéseket is.

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése