Egy nappal korábban jöhetnek a 15-ös iPhone-ok

Almás Pletykák   |   2023.08.10 - 09:15   |   Írta: L Ferenc   |   11048
10. aug Egy nappal korábban jöhetnek a 15-ös iPhone-ok

Lássuk, melyek a legfrissebb fejlemények az idei almás mobil launch kapcsán!

Az Apple legutóbb tavaly szeptember elején jelentett be új mobilokat. Az iPhone 14, az iPhone 14 Plus, az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max konkrétan szeptember 7-én, szerdán mutatkozott be, és ahogy egyre közeledik idén szeptember, egyre több a találgatás, hogy 2023-ban mikor leplezik majd le a következő generációs almás mobilokat. 

Nos, a legfrissebb híradások arról szólnak, hogy a sokak által várva várt nagy nap a korábbi pletykákkal ellentétben végülis nem szeptember 13. szerda, hanem minden valószínűség szerint szeptember 12. kedd lehet, vagyis idén jó eséllyel öt nappal később debütálnak a friss iPhone-ok. 

Mark Gurman, a Bloomberg hírügynökség Apple ügyekben mindig igen jól értesült elemzője arról számolt be, hogy az Apple döntéshozói szeptember 12. és szeptember 13. között vacillálnak, de nagyon úgy néz, ki, hogy végül a korábbi időpont lesz a befutó.

Gurman szerint egyfajta hibrid termékleleplezésre lehet számítani szeptember közepén. Ez azt jelenti, hogy a launch egy részét a koronavírus-járvány időszakra emlékeztető előre rögzített videók fogják uralni, de emellett élő bemutatóra is sor fog kerülni. A szerencsések az Apple campusán személyesen vehetnek részt az eseményen és a leleplezést követően rögtön kézbe is vehetik majd az új termékeket.

Az előrendelés várhatóan szeptember 15-én pénteken kezdődik meg, az első telefonokat pedig előreláthatólag szeptember 22-én pénteken vehetik majd kezükbe a vásárlók. 

Tavaly szeptember 9-én pénteken startolt el az előrendelési folyamat és az első telefonok szeptember 16-án pénteken érkeztek meg a kereskedésekbe. A nagy kijelzőt relatíve jó áron kínáló iPhone 14 Plus kapcsán ellátási nehézségek merültek fel, ami miatt ez a modell csak kicsit késve, október 7-én debütált a kereskedelmi forgalomban. Hasonló jelenségnek 2020-ban is tanúi lehettünk, amikor is az iPhone 12 mini és az iPhone 12 Pro Max késve érkezett meg. 

A termékskála várhatóan nem fog átalakulni, vagyis a tavaly debütált készülékek egyszerűen megkapják majd a nagyobb tudású utódmodelljeiket. Az iPhone 14-et az iPhone 15 követi, az iPhone 14 Plus utódja az iPhone 15 Plus lesz, az iPhone 14 Prót az iPhone 15 Pro váltja majd, az abszolút csúcsmodell iPhone 14 Pro Maxet pedig az iPhone 15 Pro Max küldi majd nyugdíjba. 

Az iPhone 15 előreláthatólag 799 dolláron fog nyitni, az iPhone 15 Plus alapára pedig 899 dollár lesz. Az iPhone 15 Próért minimum 1099 dollárt kérnek majd el, az iPhone 15 Pro Max pedig 1199-1299 dolláros indulóárral fog rendelkezni. Ezek értelemszerűen az amerikai árak, Európában sajnos komolyabb áremelkedésre és jelentősen magasabb árakra lehet számítani.

Az idei új iPhone-ok az elődeiknél nagyobb sebességgel, továbbfejlesztett kameraszettel és adott esetben több memóriával fognak rendelkezni. Pletykák szerint a Pro modellek esetében 128 helyett 256 GB alapmemóriára lehet számítani, az új csúcskészülékekben pedig az eddiginél kétszer több, 2 TB flashmemória lesz.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése