USB-C-re vált az Apple fülhallgatója

Almás Pletykák   |   2023.07.04 - 13:37   |   Írta: L Ferenc   |   6005
04. júl USB-C-re vált az Apple fülhallgatója

Érkezőben az új csatlakozó aljzatos AirPods Pro 2.

Az Apple tavaly ősszel dobta piacra népszerű felsőkategóriás zajszűrős headsete, az AirPods Pro második generációját, melynek vezeték nélküli módon is tölthető tokján még egy régivágású Lightning port található. Ezzel kapcsolatban azonban hamarosan változások várhatók.

Történt ugyanis, hogy az Apple ügyekben mindig kiválóan értesült Mark Gurman arról számolt be, hogy idén ősszel USB-C csatlakozó aljzatos töltőtokot mutatnak majd be az AirPods Pro 2-höz. Az újdonság várhatóan az iPhone 15 termékcsalád tagjaival együtt mutatkozik majd be, mely almás logós okostelefonok most először várhatóan szintén USB-C-vel fognak támadni a jó öreg Lightning helyett. 

Erre a váltásra állítólag nem önszántából vállalkozik az Apple, hanem azok a közeljövőben élesedő új EU-s szabályozások kényszerítik rá, melyek kimondják, hogy már csak és kizárólag szabványos USB-C aljzatos elektronikai eszközök hozhatók forgalomba az uniós országokban. 

Az USB-C portos új AirPods Pro 2 töltőtokkal kapcsolatos első pletykák idén tavasszal röppentek fel, és akkoriban még nem lehetett tudni, hogy a közkedvelt TWS (True Wireless Stereo) termék egyéb hardveres változtatásokon is át fog-e esni. Gurman most arról számolt be, hogy információi szerint csak és kizárólag az USB-C port tekintetében fog megváltozni a headset. 

Szoftveres újdonságnak ígérkezik a hallásteszt feature, mely az iOS 17-tel együtt várhatóan a többi olcsóbb AirPods-ra is megérkezik majd, és amely különböző hangok lejátszásával teszi majd próbára a hallásunkat. 

A Bloomberg elemzője úgy tudja, hogy a későbbiekben érkező AirPodsokba jó eséllyel új egészségügyi szenzorok kerülhetnek, így az új fülesek akár testhőmérséklet mérésre is alkalmasak lehetnek. Ebben mindenképp lehet ráció, ugyanis a fülben sokkal pontosabban meghatározható a hőmérséklet, mint például csuklón, ahogy azt egyes okosórák teszik.

A Használtalmán is szép számban kínált AirPods Pro 2 magyarországi hivatalos listaára 125 ezer forint. A zajszűrés nélküli AirPod 3 90-95 ezer forintba kerül, a második generációs elődért pedig 70 ezer forintot kérnek el. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése