Bőven 13 millió forint feletti Apple okosszemüveg érkezett

Tech Hírek   |   2023.07.03 - 08:11   |   Írta: L Ferenc   |   8862
03. júl Bőven 13 millió forint feletti Apple okosszemüveg érkezett

Az újdonsághoz képest tulajdonképpen olcsónak nevezhető a Vision Pro gyári alapmodellje.

Az Apple néhány hete leplezte le első okosszemüveg kategóriás termékét, az elsősorban kiterjesztett valóságra kihegyezett Apple Vision Prót, mely villámgyorsan hatalmas hírverést kapott és sokakat azonnal kiakasztott elképesztően magas árával.

Az amerikai kereskedésekbe az ígéretek szerint valamikor a jövő év elején megérkező vadonatúj termék árcéduláján 3499 dollár, vagyis átszámítva mintegy 1,2 millió forintos összeg olvasható. 

Ez azonban tulajdonképpen baráti summa ahhoz képest, hogy a dubaji székhelyű Caviar által most leleplezett limitált szériás kivitelért nem kevesebb, mint 39900 dollárt, tehát körülbelül 13,6 millió forintot kérnek el. A mindössze 24 példányban gyártandó különlegesség első példányait várhatóan jövő ősszel vehetik majd kezükbe a tehetős megrendelők.

A Tom Ford szemüvegek és Gucci síszemüvegek által inspirált designú Apple Vision Pro Caviar Editionért természetesen nem azért kérnek el ilyen hatalmas összeget, mert technológiailag fejlettebb lenne az alapmodellnél. Hanem azért, mert az okosszemüveg jelentős részét 18 karátos arany borítja, a hátsó fejpánt pedig olyan Connoly-bőrből készült, melyhez hasonlóval a méregdrága Rolls-Royce luxusautók utasterében találkozhatunk. 

Vagánykodásra egész biztosan kiváló lesz a Apple Vision Pro Caviar Edition, a használata viszont nem ígérkezik valami kényelmesnek, ugyanis a tömege meghaladja a 1,5 kilogrammot. 

A normál Apple Vision Pro ennél jelentősen könnyebb, de még azt is is olyan nehéznek találták az első tesztelők, hogy a gyártó állítólag egy felső fejpánttal próbálja meg kicsit eloszlatni a fejen a nagy tömeget. Negatívum, hogy az előzetes híradások szerint ez a keresztpánt nem képezi majd a részét az alapfelszereltségnek, az Apple szerint ugyanis nem mindenkinek lesz rá szüksége, akinek pedig igen, az külön kiegészítőként tudja majd megvásárolni.  

A vadonatúj visionOS operációs rendszerű, alumíniumot és üveget gazdagon felvonultató Apple Vision Pro mindkét szemünket egy a 4K TV-kénél nagyobb felbontású apró micro-OLED kijelzővel kényezteti. A 23 millió pixeles képmegjelenítésre képes és egyelőre ismeretlen tömegű eszközben egy nagyteljesítményű M2 és R1 chip található.  

Egyes források úgy tudják, hogy az Apple-nél máris megkezdődött egy még nagyobb tudású és várhatóan még drágább okosszemüveg fejlesztése, illetve érkezőben egy kicsit szerényebb szolgáltatási körű és olcsóbb változat is.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése