Szinte biztos az iPhone 16 Prók nagyobb kijelzője

Almás Pletykák   |   2023.05.30 - 09:18   |   Írta: L Ferenc   |   11815
30. máj Szinte biztos az iPhone 16 Prók nagyobb kijelzője

Újabb megerősítést nyertek a korábbi almás mobilos pletykák.

Az Apple legutóbb tavaly szeptemberben dobott piacra új okostelefonokat, konkrétan négy darab iPhone 14-es modellt, és szinte mérget vehetünk arra, hogy legközelebb idén szeptemberben érkeznek majd új almás mobilok. Noha egyelőre még az iPhone 15-ös széria tagjaira is több hónapot kell várnunk, egyre több pletyka röppen fel már mostanság a következő generációval kapcsolatban is. 

Az előreláthatólag 2024 őszén debütáló iPhone 16 sorozat nagy durranása az eddiginél méretesebb kijelző lehet, melyet várhatóan az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max vonultat majd fel. Ezzel kapcsolatban először május elején hallhattunk információkat, melyeket Ross Young osztott meg a világsajtóval, majd pedig nem sokkal később az Apple ügyekben mindig igen jól értesült iparági elemző, Ming-Chi Kuo számolt be hasonló fejleményekről.

És ha ezen két informátornak eddig esetleg nem hittünk, akkor most harmadikként becsatlakozott Mark Gurman is, aki szintén megerősítette, hogy a jövőre érkező új almás logós okostelefonok közül a két nagyobb tudású és drágább verzióban az eddiginél nagyobb méretű kijelző lesz.

Most tehát lényegében már csak az a kérdés, hogy az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max mennyivel nagyobb érintőkijelzőt fog kapni? Nos, ezzel kapcsolatban Gurman csak annyit mond, hogy várhatóan néhány tized collal fog növekedni a képátló. Ross Young úgy tudja, hogy a kisebb készülékben 6,2 colos, a nagyobbikban pedig 6,8 colos panel lesz, Ming-Chi Kuo pedig arról számolt be, hogy az Apple 6,3 colos, illetve 6,9 colos kijelzőket szerel majd az új mobilokba.

A módosult képarányt és a jelenleginél nyúlánkabb kialakítást hozó új képernyők miatt némileg nő a telefonok mérete, cserébe viszont elég hely lesz a periszkóp kivitelű új zoomkamerának. Utóbbinak köszönhetően a jelenlegi 3x-os helyett végre 4-5x-os optikai nagyítást kapunk majd. 

A jelenleg forgalomban lévő Apple mobilok közül az iPhone 14 Próban 6,1 colos képátlójú érintőkijelző található, az iPhone 14 Pro Max pedig 6,7 colos panelt vonultat fel.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése