Ütősnek ígérkeznek az iPhone 16 Prók

Almás Pletykák   |   2023.05.18 - 08:55   |   Írta: L Ferenc   |   12331
18. máj Ütősnek ígérkeznek az iPhone 16 Prók

Kijelző és kamera fronton is komoly változások várhatók.

Az Apple legutóbb tavaly szeptemberben mutatott be új okostelefonokat, az iPhone 14 széria négy tagját, melyeket várhatóan idén ősszel követ majd az iPhone 15 néven támadó következő generáció. Az új almás mobilok hivatalos leleplezésére még körülbelül négy hónapot kell várnunk, de már most egyre többet pletykálnak az ezt követő még újabb generációról.

A 2024 őszén debütáló iPhone 16-os termékcsalád csúcskészülékei, az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max a legfrissebb híradások szerint jelentős változásokat hoznak majd magukkal. Az Apple ügyekben mindig kiválóan értesült iparági elemző, Min-Chi Kuo úgy tudja, hogy az említett két készülék az elődeinél némileg nagyobb méretű kijelzőt, illetve sokkal komolyabb tudású zoomkamerát vonultat majd fel.

Emberünk szerint az iPhone 16 Pro esetében 6,1 colról 6,3 colra nő az OLED kijelző képátlója, az iPhone 16 Pro Maxet pedig várhatóan 6,7 colos helyett immár 6,9 colos panellel fogják szerelni. Nem ez az első alkalom egyébként, hogy növekvő képátlókról szólnak a pletykák, azonban eddig ennél kisebb méretű méretnövekedést prognosztizáltak. 

A korábbi pletykák arról szóltak, hogy az iPhone 16 Pro kijelzője 6,1 colról 6,2 colra, az iPhone 16 Pro Max képernyője pedig 6,7 colról 6,8 colra fog növekedni. Várhatóan a képarány is változni fog, a jövőre érkező új készülékekben a korábbiaknál hosszúkásabb, 19,5:9-es helyett 20:9-es, vagy 20,5:9-es kialakítású panelek landolnak majd. 

A kijelzővel párhuzamosan némileg a készülékek befoglalóméretei is növekednek, ily módon pedig lehetőség nyílik nagyobb méretű és komolyabb tudású kameramodulok alkalmazására. Az iPhone 16 Próban és az iPhone 16 Pro Maxben állítólag a Cowell E Holdings által szállított zoomkamerák landolnak, mely periszkóp kivitelű egységek a várakozások szerint 5-6x-os optikai zoomot biztosítanak majd. 

Az Apple mobiljai esetében jó ideje a 3x-os optikai nagyítás jelenti a plafont, miközben a riválisok már jó ideje 3,5-5x-ös optikai zoomot biztosítanak, illetve egyes készülékek esetében jól megfér egymás mellett a 3x-os és a 10x-es zoomkamera. 

Egyes források úgy tudják, hogy nem kell 2024-ig várnunk az Apple első periszkópkamerájára. Ezen források szerint már az idén ősszel érkező iPhone 15 Pro Maxban is ilyen zoommodul lesz, ellenben a kisebb méretű iPhone 15 Pro esetében továbbra is be kell majd érnünk egy szerényebbb képességű normál telefotó egységgel. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése