Vadonatúj okoskijelző az Apple-től

Almás Pletykák   |   2023.01.20 - 08:41   |   Írta: L Ferenc   |   29202
20. jan Vadonatúj okoskijelző az Apple-től

Az új készüléket elsősorban az okosotthonok vezérléséhez szánja az almás logós gyártó.

A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy az Apple a közeljövőben több új smarthome kategóriás terméket fog piacra dobni, ily módon állítva új konkurenciát a Google és az Amazon hasonló kategóriás eszközeinek. 

Az Apple vadonatúj okosotthon termékei közül várhatóan egy úgynevezett okoskijelző érkezik majd elsőként. Ez az egyelőre titokzatos újdonság minden valószínűség szerint 2024-ben fog bemutatkozni, és tulajdonképpen nem lesz más, mint egy low-end kategóriás, alaposan lebutított olcsó iPad, melyet mágneses megoldás révén egyszerűen fel lehet tenni a falra. 

A készülék révén pofonegyszerűen lehet majd vezérelni a különböző okosotthon berendezéseket, így például a világítást, a fűtést vagy a légkondicionálót, ezenkívül pedig akár videókat is nézhetünk majd a FaceTime kompatibilis kütyün. A későbbiekben elvileg akár egy nagyobb képátlójú hasonló eszközt is piacra dobhat az Apple, valamint egy új "home stand" is érkezhet a már piacon lévő almás tabletekhez. 

Tűzhöz közeli források szerint szintén jövőre debütálhat az Apple TV következő generációja, mely lényegében változatlan külső mellett szupergyors új processzort fog felvonultatni. Ugyancsak jó esély van egy olyan új Apple TV érkezésére, mely készülék okoshangszóróként is funkcionálhat és akár FaceTime hívásokat is le lehet majd bonyolítani a segítségével. 

Az Apple nemrégiben mutatta be legfrissebb okosotthon eszközét, a második generációs HomePodot. Az új okoshangszóró minden korábbinál jobb hangzással kecsegtet, ezenkívül pedig a mikrofonszettet is alaposan modernizálta a gyártó, így kiváló hangfelismerésre lehet számítani. 

Az Apple S7 chipes újdonság automatikusan behangolja a hangzását az adott szoba akusztikájának megfelelően és immár hőmérővel, valamint páratartalammérővel is rendelkezik. Utóbbinak köszönhetően megoldható, hogy okosotthonunk az adott hőmérséklet, vagy páratartalomszint elérésekor automatikusan bekapcsolja a hűtést/fűtést, a szellőzést, vagy felhúzza/leengedje az elektromos redőnyt. 

Az Apple TV 4K-ról akár Dolby Atmos lejátszásra is képes új HomePodból rendkívül egyszerűen kialakítható egy sztereó szett, melyhez csak annyit kell tenni, hogy két ilyen eszközt helyezünk el egy helyiségben. Az új okoshangszóró február 3-tól lesz kapható, és ugyanúgy 299 dollárt (110 ezer forint) kérnek érte, mint az elődjéért. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése