Rendben jönnek a 14-es iPhone-ok

Almás Pletykák   |   2022.08.12 - 08:06   |   Írta: L Ferenc   |   4075
12. aug Rendben jönnek a 14-es iPhone-ok

Jelek szerint kifizetődik az Apple több lábon állása.

Az Apple legutóbb tavaly ősszel dobott piacra felsőkategóriás okostelefonokat, az iPhone 13 széria négy tagját, melyeket aztán idén tavasszal követett az elérhető árú mobilok piacán hadrendbe állított új iPhone SE. Nyílt titok, hogy az almás logós gyártó legfrissebb csúcsmobiljai idén ősszel érkeznek majd, és a legfrissebb híradások szerint semmi sem kavar majd bele az időben történő piaci debütálásukba. 

Az Apple ügyekben az áltagnál mindig sokkal jobban értesült iparági elemző, Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy minden a legnagyobb rendben zajlik az iPhone 14 széria gyártása kapcsán, és nagyon úgy néz ki, hogy a kereskedelmi forgalmazás is az eredeti terveknek megfelelően kezdődik majd meg. Kuo ily módon cáfolja azon közelmúltbeli értesüléseket, melyek szerint az új almás készülékek különböző okok, így például a Kína és Tajvan közötti feszültségek miatt késni fognak. 

Az iPhone 14 okostelefonok többek közt azért is érkezhetnek időben, mert az Apple jó ideje igyekszik több lábon állni, vagyis a mobilok adott alkatrészeit egyszerre több beszállítótótól is beszerezni. Így amennyiben a világ egyik részén lévő beszállító esetleg valamilyen nem várt pofonba szalad bele, akkor az Apple egy a világ másik részén lévén alternatív partnerétől rendel többet az adott elemből, és ily módon minimalizálhatók az ellátási láncot érő nehézségek.

A kedvezőtlen eladási mutatók miatt az iPhone 12 mini, illetve az iPhone 13 mini idén nem kap utódot, vagyis nem lesz iPhone 14 mini. 2022-ben tehát nem kapunk szuperkompakt új almás mobilt, az 5,4 colos OLED panellel szerelt mini sorozat egyszerűen véget ér. Az új iPhone-ok közül az iPhone 14 ígérkezik a legkisebb és egyben legolcsóbb modellnek, melynek hátoldalán a jól megszokott módon két kamera található. Ehhez hasonlóan szintén 6,1 colos kijelzőt vonultat majd fel az iPhone 14 Pro, melynek hátán már három képalkotó egység teljesít szolgálatot. 

A nagyobb képátlóra vágyók számára a készül az iPhone 14 Max vagy iPhone 14 Plus néven támadó újdonság, illetve az új csúcsmodell, az iPhone 14 Pro Max, melyek közös vonása a 6,7 colos érintőpanel. Lényeg a lényeg, hogy hamarosan már csak kétféle méret közül választhatunk: már csak 6,1 és 6,7 colos új iPhone-ok lesznek kaphatóak. No és persze a teljesen más ligában focizó aktuális iPhone SE is elérhető marad, melynek előlapján egy régimódi 4,7 colos LCD panel feszít. 

Ming-Chi Kuo megerősítette, hogy az Apple még az idén le fogja leplezni felsőkategóriás TWS (True Wireless) headsete, az AirPods Pro utódját. A továbbfejlesztett zajszűréssel kecsegtető AirPods Pro 2 részletes specifikációit egyelőre sűrű homály fedi, mindenesetre Kuo úgy tudja, hogy a töltőtok várhatóan továbbra is Lightning csatlakozó aljzattal fog rendelkezni. Amennyiben minden jól megy, akkor az első USB-C interfészes AirPods termékek 2023-ban látnak majd napvilágot, illetve nyílt titok, hogy az európai előírások miatt idővel az iPhone-okat is át kell majd állítani erre az iparág szinten szabványosított csatlakozó aljzatra. 

Kapcsolódó cikkek:
Mennyivel gyorsulnak az idei új iPhone-ok?
A legfrissebb iPhone 14, 15 és 16 pletykák
Ezek most a legfrissebb iPhone és iPad pletykák


Kommentek megjelenítése