Még ebben az évben érkezhet az új iPad Pro

Almás Pletykák   |   2022.03.20 - 21:19   |   Írta: Nagy Bence   |   1621
20. márc Még ebben az évben érkezhet az új iPad Pro

Nem kell sokat várnunk a hatodik generációs iPad Pro készülékre.

Minden jel arra mutat, hogy az Apple 2022-ben egy újabb generációs iPad Pro-t fog kiadni. A 2021-es M1 chippel és 5G támogatással ellátott modell után a cég a pletykák szerint idén egy még jobb iPad készüléket fog piacra dobni. Összegyűjtöttünk mindent, amit tudunk az új csúcsteljesítményű iPadről.

 

Dizájn és kijelző

Az iPad Pro 2022 új dizájnjával kapcsolatos első pletykák már 2021 júniusában kezdődtek. Akkor Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa azt mondta, hogy ez az iPad üveg hátlappal rendelkezhet, hogy lehetővé tegye a vezeték nélküli töltést, valószínűleg MagSafe-on keresztül. Aztán tavaly decemberben az újságíró újból megerősítette korábbi értesülését. Gurman így fogalmazott:

„A vezeték nélküli töltés megkönnyíti a felhasználók számára a készülék akkumulátorának feltöltését. Ez az okostelefonoknál már elterjedt funkcióvá nőtte ki magát, a táblagépeknél azonban ritkaságnak számít. Az Apple 2017-ben adta hozzá a vezeték nélküli töltést az iPhone-okhoz, tavaly pedig a MagSafe rendszerrel frissítette telefonjait. Ez egyenletesebb töltési sebességet biztosított.
A vállalat a hírek szerint hasonló MagSafe rendszert tesztelt az iPad Pro esetében is. A vezeték nélküli töltés azonban valószínűleg lassabb lesz, mintha közvetlenül csatlakoztatnánk egy töltőt az iPad Thunderbolt portjához.”

Azonban elképzelhető, hogy mégsem lesz üveg hátlapú iPad, ugyanis a 9to5Mac hírportál 2022 januárjában arról írt, hogy az Apple akadályba ütközött. A portál forrásai szerint, az almás cég tesztjei során a teljesen üveg hátlapú iPad Pro könnyebben sérült meg, és sokkal törékenyebb volt, mint az előző generációs iPad készülékek.

A 9to5Mac szerint a vállalat olyan iPad Pro prototípusokat fejlesztett ki, amelyeken egy nagyobb Apple logó van (hasonlóan az új MacBook Pro-n lévőhöz), és ez készült üvegből. Az új megoldás szerint az áramot az üveg almás logón keresztül továbbítanák. A prototípus a balesetek elkerülése érdekében erősebb mágnesekkel is rendelkezik, és támogatja az iPhone-ok MagSafe rendszerénél gyorsabb sebességű töltéseket.

A kijelzőt tekintve, az előző generációs iPad Pro kisebb modellje LED‑es háttér-világítással van ellátva, míg a nagyobb készülék mini-LED-ekkel. Korábban hallhattunk arról pletykákat, hogy  most a kisebb modell is megkaphatja a jobb technológiát, azonban ez elemzők szerint ez egyelőre egészen valószínűleg még nem lesz így.

Abban viszont sokan egyetértenek, hogy az Apple a már meglévő két különböző méretet fogja megtartani: ez a 11 hüvelykes és 12,9 hüvelykes iPad Pro készülékeket jelenti.

 

Processzor és tárhely

Az Apple mindenkit meglepett azzal, hogy a 2021-es iPad Pro-hoz hozzáadta az M1 chipet. Elemzők szerint most az a valószínű, hogy a vállalat ennek a chipnek egy továbbfejlesztett változatát adja hozzá a közelgő 2022-es iPad Pro-hoz. Ez azt jelentené, hogy ez az új iPad az M2 chipet tartalmazná, amely a pletykák szerint az újratervezett MacBook Air készülékkel együtt fog megjelenni. 

Érdekes, hogy a 9to5Mac szerint az új M2 chip gyorsabb lesz, mint az M1 processzor, de az M1 Pro, M1 Max vagy M1 Ultra chipeket nem fogja legyőzni.

Ami a tárhelyt illeti, valószínű, hogy az Apple megtartja ugyanazokat a lehetőségeket.

Ez a következőket jelenti:

  • 128GB;
  • 256 GB;
  • 512GB;
  • 1TB;
  • 2TB.

Nem igazán hallhattunk pletykákat a 2TB-nál nagyobb tárhelynél. 

Mivel az Apple az iPhone-oknál egyre inkább eltávolodik a 64 GB-os modellektől, és az összes új Mac 256 GB-ról indul, ezért az sem elképzelhetetlen, hogy az almás cég a 2022-es iPad Pro esetében 128 GB helyett 256 GB legyen a legkisebb opció.

 

Akkumulátor, 5G és új kiegészítők

A 9to5Mac megerősítette, hogy az Apple egy nagyobb akkumulátorral ellátott iPad Pro-n dolgozik, mivel egyes felhasználók arra panaszkodnak, hogy a Magic Keyboard túlzottan leszívja a tablet élettartamát. Nem mellesleg, ahogy arról már írtunk, az Apple valószínűleg bevezeti, hogy a 2022-es iPad Pro-t egy olyan MagSafe töltővel lehet majd tölteni, amely még az iPhone-hoz elérhetőnél is gyorsabb.

Az egészen biztos, hogy a hatodik generációs iPad Pro is képes lesz 5G kapcsolatra, hiszen előző generációs társa és a legújabb iPad Air is képes erre. Új kiegészítőkkel kapcsolatban sincsenek pletykák, de mivel a vállalat tervezi az iPad Pro töltésére szolgáló MagSafe csatlakozó bevezetését, legalább a Smart Folio és a Magic Keyboard kaphat némi változást.

 

Megjelenés

Egyelőre még nagyon homályos, hogy az Apple mikor fogja megjelentetni az új iPad Pro-t. Minden bizonnyal 2022-ben lehullhat a lepel a legújabb csúcsteljesítményű iPad készülékről, de hogy pontosan mikor az egyelőre rejtély marad.

A 9to5Mac úgy véli, hogy az Apple az új iPad Pro-t az év második felében fogja piacra dobni, nagyjából ugyanabban az időben, amikor a vállalat az újratervezett MacBook Air bemutatását tervezheti.

 

Ár

A 2021-es 12,9 hüvelykes iPad Pro a miniLED kijelző miatt 100 dollárral drágult. Elemzők szerint nem valószínű, hogy az Apple változtatni fog a mostani áron.

Ez azt jelenti, hogy a következő árakon lesz kapható a hatodik generációs iPad Pro is:

iPad Pro (11 hüvelykes, Wi-Fi kapcsolattal)

  • 128 GB: 324 990 forint
  • 256 GB: 364 990 forint
  • 512 GB: 444 990 forint
  • 1 TB: 604 990 forint
  • 2 TB: 764 990 forint

iPad Pro (12,9 hüvelykes, Wi-Fi kapcsolattal)

  • 128 GB: 449 990 forint
  • 256 GB: 489 990 forint
  • 512 GB: 569 990 forint
  • 1 TB: 729 990 forint
  • 2 TB: 889 990 forint

 

Ezek a legújabb pletykák a 2022-es iPad Pro-ról. Ti minek örülnétek a legjobban? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése