Március 8-án érkezhet az iPhone SE 3

Almás Pletykák   |   2022.03.04 - 20:19   |   Írta: Nagy Bence   |   1469
04. márc Március 8-án érkezhet az iPhone SE 3

Kevesebb, mint egy hét múlva hullhat le a lepel a legújabb iPhone SE készülékről. Összeszedtünk mindent, amit a közelgő iPhone SE 3-ról tudunk.

Az iPhone SE 3 a pletykák szerint a jövő heti Apple "Peek Performance" eseményen mutatkozik be. Az elemzők arra számítanak, hogy ez lesz a vállalat legolcsóbb 5G-s telefonja. Egy olcsóbb iPhone vonzó választás lehet sok Androidos felhasználó számára. Kifejezetten az ázsiai vagy afrikai piacon terjedhetne el egy ilyen készülék, ahol az Apple jelenleg csekély piaci részesedéssel rendelkezik. Egyes elemzők szerint egy olcsóbb Apple telefon potenciálisan "közel 1 milliárd alsó- és középkategóriás Android telefon és körülbelül 300 millió régebbi iPhone-modell felhasználóját" célozhatja meg.

Dizájn

Nagyjából minden eddigi pletyka egyetért abban, hogy az új iPhone SE 3 ugyanolyan dizájnnal, ugyanúgy az iPhone 8-hoz hasonló kialakítással fog rendelkezni, mint a jelenlegi SE. A japán Apple blog, a Macotakara, valamint Ming-Chi Kuo és Ross Young elemzők is úgy vélik, hogy az Apple legolcsóbb iPhone-ja ugyanazzal a 4,7 hüvelykes LCD kijelzővel fog rendelkezni, mint elődje.

Ez azt jelenti, hogy a következő iPhone SE kívülről nem fog jelentősen megváltozni, megtartja a Home gombot, illetve a Touch ID-t és valószínűleg ugyanúgy fehér, fekete és piros színben fog megjelenni. A jelentősebb változtatások, és a külső dizájnbeli újdonságok Ross Young szerint jövőre, a 2023-as iPhone SE-vel jelennek meg.

Egyébként arról is hallhattunk pletykákat egy 2021 októberében megjelent jelentés szerint, hogy az iPhone SE 3 nem az iPhone 8-ra, hanem az iPhone XR-re épülne. A MyDrivers októberi kiadványában megjelent híresztelés így fogalmazott:

„Korábban azt mondták, hogy az iPhone SE 3 még mindig az iPhone 8 modell külsejével fog rendelkezni, de a legújabb pletykák [a kiadványt októberben adták ki] szerint ez nem így lesz és az iPhone SE 3 az iPhone XR-re épül, oldalsó ujjlenyomatokkal felszerelve. Ez nem zárja ki az előlapi Face ID meglétét sem.”

Bár a legújabb hírek nem az iPhone XR-es külsőről szólnak, így nem valószínű, hogy ez megtörténik, azonban természetesen még bármi megtörténhet.

Processzor és tárhely

A jelenlegi iPhone SE az A13 Bionic processzort használja. A Macotakara és Ming-Chi Kuo szerint a következő generációs SE várhatóan az A15 Bionic chipet kapja majd - ilyennel rendelkezik az iPhone 13-as sorozat.

Ezt alátámasztja az is, hogy amióta az Apple bemutatta az iPhone SE-t, az mindig ugyanazzal a processzorral rendelkezett, mint az aktuális generációs iPhone. Ezek alapján egészen biztosra vehetjük, hogy 2022-ben is ugyanez fog történni.

A telefon tárhelyéről keveset tudunk. A jelenlegi modell 64 és 128 GB-os változatban érhető el. Az Apple nemrég az iPhone 13-as termékcsaládon is változtatott és az induló modell a 128 GB tárhelyes telefon lett, így az is egy opció lehet (még ha nincs is sok esély rá), hogy a vállalat az iPhone SE 3-mal is követheti ugyanezt a trendet. 

Kamera

Az iPhone SE 3 kamerájával kapcsolatban egyelőre nincsenek pletykák. Bár, mivel a legtöbb elemző szerint ugyanolyan kialakítású lesz, mint az iPhone 8, valószínűleg csak egy fő szenzorral fog rendelkezni.

Ha az Apple követi az utóbbi évek trendjeit, akkor az iPhone SE 3 valószínűleg az iPhone 12 vagy iPhone 13-hoz hasonló kamerával fog rendelkezni, mivel a jelenlegi SE modell az iPhone 11-hez hasonló szenzorral rendelkezik.

Mivel a 2020-as SE telefonban csak egy 7 megapixeles előlapi kamera található, sokan arra számítanak, hogy az almás cég egy 12 megapixeles szenzort tesz az új telefonba. Az Éjszakai mód, a Cinematic mód is fantasztikus kiegészítések lennének - bár a hírek alapján nem igazán számíthatunk erre.

5G

Az egyik dolog, amiben a pletykák mind egyetértenek, az az 5G-kapcsolat támogatása. Ming-Chi Kuo elemző már 2021 júniusában azt mondta, hogy az iPhone SE 3 két nagy fejlesztést fog tartalmazni: 5G-t és egy jobb processzort. Októberben a Macotakara japán blog és Ross Young is alátámasztotta Kuo jóslatát az 5G-s iPhone SE-ről.

Mikor jelenik meg az iPhone SE 3?

Minden hír arra mutat, hogy iPhone SE 3 az Apple március 8-ra tervezett "Peek Performance" eseményén mutatkozhat be. A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman volt az első, aki megjósolta, hogy ekkor tervezi az Apple a legújabb termékeit bemutatni.

A harmadik generációs iPhone SE várhatóan fontos eszköz lesz abban, hogy az Apple megalapozza jelenlétét a középkategóriás 5G-s okostelefonok piaci szegmensében. A gyártási volumene 2022-ben az előrejelzések szerint eléri a 25-30 millió darabot.

Ezek a jelentések összhangban vannak az Apple szokásos ütemtervével az iPhone SE esetében, hiszen az eredeti iPhone SE 2016 márciusában debütált, a második generációs változat pedig 2020 áprilisában érkezett.

Mennyibe fog kerülni az iPhone SE 3?

A legtöbb pletyka azt mondja, hogy mivel ez a legolcsóbb iPhone, maradni fog a 399 dolláros, vagyis itthon a 174 989 forintos ár. Ha az Apple tényleg megduplázza a tárhelyet, és még 5G támogatást is ad a telefonhoz, ez az ár kifejezetten versenyképes lehet.

Összefoglalás

Ming-Chi Kuo elemző hat pontban foglalta össze azt, hogy mit várhatunk az iPhone SE 3-tól. Így fogalmazott. 

Néhány jóslat az új iPhone SE-re vonatkozóan:

1. Tömeggyártás 2022 márciusában.

2. Becsült gyártási mennyiség: 25-30 millió darab 2022-ben.

3. Tárhely: 64/128/256 GB.

4. A15 Bionic Chip és 5G támogatás.

5. Színváltozatok: fehér, fekete és piros.

6. A jelenlegi SE-hez [tehát az iPhone 8-hoz] hasonló formakialakítás.

Ezek az eddig ismert pletykák az iPhone SE 3-ról. Kedden lehull a lepel a következő generációs SE készülékről. Az Apple eseményéről több információt ezen a linken értek el. Ti mire vágytok a legújabb SE-től? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése