Mit jelent az Apple eseményének szlogenje?

Almás Pletykák   |   2022.03.07 - 07:06   |   Írta: Nagy Bence   |   1090
07. márc Mit jelent az Apple eseményének szlogenje?

Utánanéztünk, hogy mire utalhat az Apple virtuális termékbemutatójának elnevezése.

Mint arról már beszámoltunk, az Apple nemrég bejelentette, hogy március 8-án, a ‘Peek Perfomance’ nevű eseményén fogja bemutatni legújabb termékeit. 

Bár a pletykák alapján nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk a keddi bemutatón, az esemény szlogenje - "Peek performance" - további betekintést nyújthat. Összeszedtük, hogy mi volt a hat korábbi virtuális Apple rendezvény szlogenje és ezek mit jelentettek: 

  • 2020 szeptember: „Time flies”. „Az idő repül” névre keresztelt eseményen egy új Apple Watch-ot, az Apple Watch Series 6-ot (idő) és az iPad Air (repül) tabletet mutattak be. 
  • 2020. október: A „Hi, Speed” (avagy „Helló, Gyorsaság”) nevű Apple rendezvényen mutatták be az első 5G-s iPhone készülékeket, az iPhone 12-t. A gyorsaság/sebesség szó ebben az esetben az 5G kapcsolat támogatására utalt. 
  • 2020 november: „One more thing” („Még egy dolog”) szlogen azt sugallta, hogy ez lesz 2020 utolsó termékeseménye. A virtuális rendezvényen egy új szilíciumchippel rendelkező MacBook Pro-t mutatott be Apple. Az esemény szlogenje azért ikonikus, mert 2006-ban az egykori Apple vezérigazgató, Steve Jobs ezt a mondatot használta az első MacBook Pro bemutatásakor, ami a PowerPC-vonal végét jelentette. 

  • 2021 április: A "Spring Loaded” (talán erre a legnehezebb magyar megfelelőt találni, de a kifejezés valami olyasmit jelöl, hogy „telepakolt/termékekkel elárasztott” tavasz) nevű Apple esemény tavaly áprilisban zajlott. A rendezvény szlogenje az áprilisban érkező új Apple termékek széles választékára utalt, amelyek között szerepelt a 24 hüvelykes iMac, az új iPad Pro és az AirTag. 
  • 2021 szeptember: A "California streaming” („Kalifornia streamel”) szlogenű esemény arra utalt, hogy a virtuális rendezvényen az Apple Kalifornia különböző helyein mutatta be a termékeit. Ezek a legújabb iPhone telefonok, az iPhone 13 széria (iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max), az Apple Watch Series 7, a kilencedik generációs iPad és egy új iPad mini volt.

  • 2021 október: Az “Unleashed” („Elszabadított”) név arra utalt, hogy az Apple az M1 chipet pro formában készül "elszabadítani", hiszen ezen az eseményen mutatta be az almás cég az M1 Pro és M1 Max chipet a MacBook Pro számára. 

2022 márciusában pedig az Apple egy újabb eseményt jelentett be március 8-ára, “Peek performance” néven. A szlogen első része a peek szó a ‘leskelődést, kukucskálást’ jelenti, míg a performance egyértelűen teljesítményt takar. Érdekesség egyébként, hogy a ‘Peak (tehát, ha a második e betűt a-val írjuk) performance’ kifejezés már csúcsteljesítményt jelölne, és angolul mind a két verziót ugyanúgy ejtjük ki. Az Apple tehát egy szójátékot hozott létre és ez lett az új esemény neve.

A március 8-i esemény szlogenje alapján tehát arra számíthatunk, hogy az Apple a teljesítményre fogja helyezni a hangsúlyt. Ez utalhat akár sebességnövekedésre is. A hírek szerint például a legújabb, harmadik generációs iPhone SE már támogatni fogja az 5G hálózatot.

Mindez nagy szó lenne, hiszen egyes pletykák szerint az iPhone SE 3 kifejezetten olcsó lehet. Az iPhone SE árával kapcsolatos pletykákról itt, míg az egyéb tudnivalókról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója hírlevelében megjegyzi, hogy egy fejlesztői forrásból úgy értesült, hogy az Apple az elmúlt hetekben több Mac-et is tesztelt egy új chippel, amely nyolcmagos CPU-t  tartalmaz. Ezek pontosan megfelelnek a Gurman által tavaly részletezett M2 chip specifikációinak. A Bloomberg újságírója továbbá azt is kifejtette, hogy információi szerint az Apple ezt az új chipet macOS 12.3-at (ez a szoftver a következő egy-két héten belül jelenik meg) és egy jövőbeli macOS 12.4-et futtató gépeken tesztelte. 

Ahogyan azt már korábban megírtuk, a március 8-i esemény magyar idő szerint este 19 órakor kezdődik. Az eseményt élőben közvetítik az Apple weboldalán, a vállalat YouTube-csatornáján, valamint az eseményeket közvetlenül az Apple TV alkalmazásban is követhetjük iPhone-on, iPaden, Macen vagy az Apple TV-n.

Kíváncsian várjuk, milyen termékekről fog lehullani a lepel kedden. Természetesen a HasználtAlmán mindenről beszámolunk! Ti mire számítotok, mit vártok a legjobban? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: Bloomberg

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése