Mire számíthatunk az új iPad Air-től?

Almás Pletykák   |   2022.02.10 - 20:19   |   Írta: Nagy Bence   |   1509
10. feb Mire számíthatunk az új iPad Air-től?

Kevesebb, mint egy hónap múlva hullhat le a lepel a legújabb olcsóbb iPadről.

Egyes források szerint az Apple március 8-ái eseményén fogja bemutatni egyéb termékek mellett az iPad Air legújabb verzióját. Az elemzők szerint nem kapunk óriási fejlesztéseket, viszont egy-két változtatásra biztosan számíthatunk. 

Dizájn

Az előrejelzések szerint az iPad Air ugyanúgy fog kinézni, mint elődje, a jelenlegi modell, tehát az Apple nem tervez semmiféle külső dizájnbeli változtatást. Ennek ellenére, elképzelhető, hogy a cupertinói cég új színeket vezet be, azzal a céllal, hogy a frissített modelleket megkülönböztesse a meglévő iPad Air-től, amely asztroszürke, ezüst, rozéarany, zöld és égkék színben kapható.

A jelenlegi iPad Air nem használ Face ID-t, ugyanis az Apple az újabb technológia helyett a készülék bekapcsológombjába Touch ID-t szerelt. Minden bizonnyal az új táblagép  továbbra is Touch ID-t használ majd. A kijelző méretét tekintve az új iPad 10,9 hüvelykes kijelzővel, valamint USB-C porttal rendelkezik majd.

Bár fizikai változások nem várhatóak, az iPad Air valószínűleg olyan funkciókat vesz majd át, amelyeket először az iPad mini 6-ban mutattak be.

Érkezik az 5G-s iPad Air?

Minden jel arra mutat, hogy a legújabb iPad mini-hez hasonlóan a frissített iPad Air is 5G chipet alkalmaz majd, amely lehetővé teszi az 5G hálózatokhoz való csatlakozást. Az Apple-nek egy kis időbe telt az új technológia integrálása, de amióta az iPhone 12 bemutatkozott 5G támogatással, a vállalat már az M1 iPad Pro, az iPad Mini 6 és az iPhone 13 esetében is támogatja a technológiát. Magyarországon még viszonylag gyerekcipőben jár az 5G hálózat kiépítése, de szerencsére itthon is egyre több helyen válik elérhető a legújabb mobilhálózat. 

Frissített processzor

Valószínűsíthető, hogy az iPad Air ugyanazt a 6-magos A15 chipet kapja, amely az iPad mini 6-ban és az iPhone 13 termékcsaládban is megtalálható. 

Érdekesség, hogy az iPad mini 6 ugyanazon A15-ös chippel körülbelül két-nyolc százalékkal lassabb, mint az iPhone 13, ha a CPU teljesítményéről van szó, mivel más módon használja az Apple a tabletekben és a telefonokban a chipet. Mindenesetre az egészen biztos, hogy az új processzor mindenképpen előrelépés lesz a jelenlegi iPad Air modellben lévő A14-es chiphez képest.

Rivaldafény/Center Stage és FaceTime kamera 

A pletykák szerint az iPad Air egy frissített 12 megapixeles Ultra Wide előlapi kamerát fog kapni, amely lehetővé teszi a Rivaldafény (Center Stage) funkció működését. Ez először az iPad Pro és az iPad mini 6 esetében jelent meg.

A Rivaldafény egy FaceTime funkció, amelyet arra terveztek, hogy FaceTime-videohívás közben a beszélőt fókuszban és mindig látható képmezőben tartsa. A széles látószögű előlapi kamera többet mutat a helyiségből, amelyben vagyunk, miközben az iPad belsejében lévő processzor lehetővé teszi, hogy akkor is a középpontban maradjunk, amikor mozgunk.

Ha többen is részt vesznek a hívásban, a kamera kizoomol, hogy mindenki látható legyen. Bár a Rivaldafény funkciót alapvetően a FaceTime-ra tervezték, más, harmadik féltől származó alkalmazásokkal, például a Zoom-mal is működik.

Ami a hátsó kamerát illeti, az várhatóan továbbra is egylencsés lesz, bár elképzelhető, hogy az Apple hozzáad egy 4 LED-es True Tone vakut, ami újdonság lenne, mivel a jelenlegi iPad Air meglepő módon nem rendelkezik vakuval.

 

Egyéb információk

Az iPad Air esetében nem igazán számíthatunk egyéb említésre méltó változásra. Mivel a külső dizájn kialakítása változatlan marad, nem valószínű, hogy az akkumulátor élettartamát illetően jelentős frissítéseket látunk majd.

Persze, az egészen biztos, hogy az USB-C támogatás továbbra is megmarad, és kompatibilis lesz az Apple tartozékokkal, amelyek közé tartozik a Magic Keyboard és az Apple Pencil 2 is.

Árazás

Az iPad Air árazása várhatóan nem változik, és valószínűleg ugyanannyiba kerül majd, mint a jelenlegi iPad Air. A meglévő modellek 64 GB-os tárhellyel 239 990 forintnál kezdődnek, a 256 GB-os pedig 299 990 forintért kapható. Valószínű ezek a tárhelyméretek sem változnak, hiszen az iPad mini 6 is így elérhető.

Természetesen a Használtalmán találunk ennél az árnál olcsóbb iPad Air, de akár iPad Pro készülékeket is!

Bemutatás

Ahogyan azt a HasználAlmán korábban megírtuk, a pletykák szerint a felfrissített iPad Air az iPhone SE frissített változatával együtt jelenik meg egy március 8-i eseményen.

 

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése