2022-ben sor kerülhet az iPhone trónfosztására

Almás Pletykák   |   2022.01.18 - 07:41   |   Írta: Hidasi Ákos   |   1020
18. jan 2022-ben sor kerülhet az iPhone trónfosztására

Az Apple a világ legismertebb márkái közé tartozik, ezt az ismertséget pedig nagyrészt az iPhone-nak köszönhetik - lehet, hogy a jövőben mégsem a telefon lesz a legizgalmasabb termék a palettán.

Évek óta vitathatatlanul az iPhone-ok számítanak az Apple legfontosabb termékeinek, amiből minden évben több millió darabot ad el a cég, ezzel dollármilliárdokat termelve. Az új iPhone modellek bejelentését olyan izgatottság és várakozás övezi évről évre, amit kevés más termék kiadása tud kiváltani az emberekből. Ezalól egyedül talán a Google Pixel telefonjai és a Samsung összehajtható készülékei jelentettek kivételt 2021-ben. 

Mindazonáltal a 2022-es évben egyre nagyobbnak tűnik az esély arra, hogy az Apple-nél egy házon belüli trónfosztásnak lehetünk majd szemtanúi. Már a 2021-es évben is sokan MacBook Prót tartották a legizgalmasabb újonnan megjelent Apple terméknek, és esélyes, hogy 2022 is ezt az irányt fogja követni. 

Manapság az új iPhone-okra a forradalmasítás helyett inkább a lassú, de stabil fejlesztések jellemzőek. Sokan tekintik a tavaly kiadott iPhone 13-mat is egy ráncfelvarrásnak, igazi újítás helyett. Bár ez nem teljesen igaz, érthető ez az álláspont is; a nagyobb újítások lassulását egyébként az az egyszerű tény magyarázza, hogy az okostelefonok fejlődésének azon fázisába értünk, ahol már nagyon nehéz újat alkotni. Ezzel viszont nem csak az Applenek kellett szembesülnie, hanem az összes többi gyártónak is. Természetesen amikor kiadják majd az iPhone 14-et, akkor az fog a ,,legjobb kamerákkal" és a ,,legjobb kijelzővel" rendelkezni, amit az Apple valaha csinált, viszont ez keveseket fog ámulatba ejteni. És bár az iPhone-ok továbbra is a piac élén fognak állni, az emberek pedig továbbra is meg fogják vásárolni, valószínűsíthetjük, hogy az Apple-nek lesznek izgalmasabb újdonságai a termékpalettán.

 

Mik lehetnek tehát az új "érdekes" Apple termékek? 

Az Apple sok területen volt úttörő, az okosotthon rendszerek és okos hangszórók piacán azonban lassan lépett, ezt a piacot továbbra is az Amazon vezeti. 2021-ben az almás cég hivatalosan is elkaszálta a HomePodot,  így jelenleg csak a HomePod mini található meg a kínálatban. 

A kijelzővel ellátott okoshangszórók azonban egyre növekvő népszerűségnek örvendenek az elmúlt években, változatos funkcióiknak köszönhetően. Ennek eredményeképp a pletykák és előrejelzések szerint 2022-ben valószínűleg az Apple is megjelentetheti a saját, kijelzővel rendelkező okoshangszóróját. Az almás cég már eddig is eszközölt olyan fejlesztéseket a FaceTime rendszerén, ami javítaná az esetlegesen érkező termékkel való használhatóságot, illetve az iPad Pro Center Stage kamera funkciója is tökéletesen beilleszthető lehet egy ilyen termék specifikációi közé. Egy kamerával és kijelzővel ellátott okos hangszóró lehet a cég új nagy dobása, aminek segítségével akár ezen a piacon is nagyobb teret nyerhet magának. 

 

Mi mást tervezhet még a cég? 

Az elmúlt időszakban egyre több pletyka és előrejelzés lengette be, hogy egy VR szemüveg fejlesztésén dolgoznak az almás cégnél, talán ez lehet az idei másik nagy újítás. A Bloomberg újságírója, Mark Gurman szerint is megjelenhetnek majd a boltok polcain az Apple fülhallgatókkal ellátott virtuális valóság szemüvegei, még 2022-ben (Gurman előrejelzéseiről egyébként érdemes tudni, hogy többnyire helyesnek szoktak bizonyulni). Az újságíró további részleteket is közölt az esetlegesen 2022-ben érkező VR szemüvegről: véleménye szerint az Apple-től megszokott letisztult megjelenés mellett a szintén megszokott magas árkategóriára kell majd számítanunk, a termék maga pedig magas minőségű kijelzőket, szenzorokat, fejlett chipeket fog tartalmazni. A konkurens Meta (korábban Facebook) cég már ki is adta a saját VR szemüvegét, az Oculus Quest-et, az Apple vezérigazgatója pedig régóta nagy híve a kiterjesztett valóságnak, mindezek tudatában pedig valóban esélyesnek látszik a lépés a cég részéről. 

Akárhogy is, egy biztos: izgalmas évnek nézünk elébe.

Forrás: Times of India

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése