Pletyka: az Apple több összecsukható iPhone prototípust is tesztel

Almás Pletykák   |   2022.01.11 - 16:50   |   Írta: Nagy Bence   |   2460
11. jan Pletyka: az Apple több összecsukható iPhone prototípust is tesztel

Egyes források szerint már az Apple is dolgozik egy hajlítható telefonon, azonban valószínűleg még évekre vagyunk a bemutatástól.

Már számtalan hírt és pletykát olvashattunk az Apple összehajtható telefonjairól, itt, a HasználtAlmán is körbejártuk egy kétrészes sorozatban az „iPhone Fold”-ot övező pletykákat (egyes híresztelések szerint ez lesz a neve). Most az Apple-vel kapcsolatos híreket gyakran kiszivárogtató Dylandkt osztotta meg, amit az Apple összehajtható iPhone-járól tud.

A 2021-ben az Apple közösségen belül komoly hírnevet szerzett Dylan szerint az Apple "biztosan dolgozik és tesztel több olyan prototípust, amely összehajtható kijelzőt tartalmaz". Rámutat, hogy a prototípusok ellenére még mindig "túl sok a kompromisszum a kijelzőtechnológiával", így egyelőre nem világos, hogy a vállalat valaha is piacra dob-e összehajtható iPhone-t.

Úgy fest tehát, hogy az Apple több prototípust is tesztel: az egyik állítólag két különálló, zsanérral összekötött kijelzőpanellel rendelkezik. Egy másik példányról azt írták, hogy a Galaxy Z Fliphez hasonló kagylós kialakítású, összehajtható iPhone.

 

 

Azonban az Apple-nek vannak aggályai a csukható telefonokkal kapcsolatban: figyelemmel kísérik, hogy vajon az „iPhone Fold” megjelenésekor az összehajtható okostelefonoknak továbbra is lesz-e helyük a piacon, vagy addigra már "elavulttá" válnak. A cégnek ezért szándékában áll alaposan megfigyelni a piacot, és javítani a versenytársak hibáin, hiszen a jelenlegi összehajtható telefonokkal szemben egy nagyon fontos ellenérv, hogy túl sok kompromisszumot jelentenek. Bár számos ázsiai gyártó is esküszik az összehajtható telefonokra, egyelőre még mindig a Samsung rendelkezik a piacon elérhető egyik legjobb lehetőséggel, a Galaxy Z Flip 3-mal. A Galaxy Z Foldtól eltérően, amely táblagéppé alakítható, a Z Flip a régi hajtogatható telefont kelti életre - és ezt elég ügyesen teszi.

 

 

Emellett, Dylan szerint az Apple megoldása egyelőre "túl sok kompromisszumot" tartalmaz, hiszen ez a telefon egy OLED kijelzőről műanyag képernyőre váltana. A kiszivárogtató azt írja:

„Míg más gyártók olyan termékeket tesztelnek és dobnak piacra, amelyek még nem tökéletesek, látszólag béta állapotban vannak, az Apple arra törekszik, hogy az új dizájn ne jelentsen visszalépést az iPhone jelenlegi minőségéhez és formavilágához képest.”

Szerinte hosszú távra tervez a cupertinói cég, hogy lássák, hogyan fejlődik a technológia.

Az összehajtható iPhone-ról szóló pletykák nem újak, ugyanis tavaly egy megbízható Apple-elemző, Ming-Chi Kuo mondta azt, hogy az első összehajtható iPhone-t állítólag 2023-ban mutatják be. Forrásai alapján az Apple 2023-ban 15-20 millió darab összehajtható iPhone szállítására számít. A vállalat egyes források szerint a Samsunggal fog együttműködni, ők lesznek az új iPhone modellhez használatos összehajtható OLED kijelzők kizárólagos beszállítói. Ennek  kialakítása és specifikációi egyelőre ismeretlenek. Az elemző az első összehajtható iPhone-ról szóló korábbi jelentésében azt jósolta, hogy a készülék 19 és 20 centiméter közötti képernyővel rendelkezik majd (a mostani iPhone 13-as telefonok körülbelül 7 cm szélesek). Bár a Samsung jelenleg vezető szerepet tölt be az összehajtható kijelzők piacán, Ming-Chi Kuo úgy véli, hogy az Apple az első összehajtható iPhone-nal előnyben lesz a termékei által alkotott "ökoszisztémája" miatt.

A hírek ellenére valószínűleg később jelenik csak meg a flexibilis iPhone.

Ti mit gondoltok, jó lenne egy összehajtható iPhone? Írjátok meg nekünk kommentben!

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése