Öt újdonság, amire a 2022-es MacBook Air-től számítunk

Almás Pletykák   |   2021.11.30 - 10:27   |   Írta: ARPII   |   4091
30. nov Öt újdonság, amire a 2022-es MacBook Air-től számítunk

Friss és ropogós pletykák.

2022-ben az Apple állítólag frissíteni fogja a MacBook Air-t, ami a legnagyobb dizájnváltozásokat hozhatja majd 2010 óta, amikor bemutatták a 11, illetve 13 colos modelleket. Az alábbi videóban egy összeállítást láthattok az öt legnagyobb újításról, amit az almás cég új laptopjától várunk.

 

Teljesen új dizájn

A jelenlegi MacBook Air modellek ék alakú kialakítással rendelkeznek, ami annyit jelent, hogy ha egy zárt állapotú gépet megnézünk oldalról, akkor hátulról előrefelé szépen elvékonyodik – akárcsak egy ék. Ez természetesen a MacBook Pro modellekre is igaz volt, egészen mostanáig, és úgy néz ki, hogy az Apple ismételten egy vonalba szeretné hozni a hordozható számítógépeit, így a MacBook Air is egy hasonló kialakítást kaphat majd, mint a nagytesó (lásd lenti kép). Egy rossz hírünk azonban mégiscsak van, ugyanis ez a dizájn változás minden bizonnyal a portjainkat nem fogja érinteni, így marad a megszokott USB-C.

 

Fehér kávák

Az új MacBook Air állítólag sok dizájn elemet vesz majd kölcsön a 24 colos iMac-től, beleértve a fehér kávákat is a kijelző körül, ami fehér billentyűzettel párosul majd, illetve egy teljes sor funkcióbillentyűvel is. A MacBook Pro mindenki számára nagy meglepetést okozott a kijelző tetején lévő notch-ával, a pletykák pedig arra utalnak, hogy ez bizony a MacBook Air-nél is visszaköszönhet majd, viszont ezúttal fehérben. Ez az információ John Prosser-től származik, amit később Ming-Chi Kuo is visszaigazolt, így ebben már egészen biztosak lehetünk.

 

Színek

Természetesen nem csak a kávák színe az egyetlen, amit a MacBook Air kölcsön vesz majd az új iMac-től, ugyanis hasonlóan színes egyéniség is lehet majd, mint asztali gép társa. Az opciók hasonlóak lehetnek majd mint a 24 colos iMac esetében, amik a következőek: kék, zöld, rózsaszín, ezüst, citromsárga, narancssárga és lila. A vibráló színek használata már régóta szerepet játszik az Apple stratégiájában azt a célt szolgálva, hogy megkülönböztessék a Pro és nem Pro termékeket, ami nem feltétlenül csak a számítógépekre igaz, gondoljunk csak például az iPhone-okra is.

 

mini-LED kijelző

Az Apple még a 2021-es MacBook Pro-nál mutatta be a mini-LED kijelzőjét ProMotion-nel megfűszerezve. Ez pedig 2022-re a MacBook Air-be is lecsoroghat, persze ProMotion nélkül valószínűleg. Méreteket tekintve valószínűleg maradunk a 13 colos megjelenítők körül.

 

M2-es processzor

 A pletykák szerint a MacBook Air lesz az első termék, ami megkaphatja a gyártó új M2-es lapkáját, ami egy továbbfejlesztett verziója lesz az M1-esnek. Természetesen ez nem lesz gyorsabb, mint az új MacBook Pro-ban használt M1 Pro, vagy az M1 Max, viszont egy jelentős fejlődést hoz majd az M1 után. Az új lapka valószínűleg egy 8 magos CPU-val rendelkezik majd, illetve gyorsabb grafikus teljesítménnyel bír majd, köszönhetően a 9, vagy 10 magos GPU-nak, a korábbi 7, illetve 8 mag helyett az M1 esetében.

 

Illetve akad itt még egy nagyobb híresztelés a MacBook Air-rel kapcsolatban, ami szerint lehet, hogy nem is „Air” lesz a neve. Az Apple ugyanis elképzelhető, hogy visszahozza a sztenderd „MacBook” elnevezést, ami a 2012-es MacBook óta nem volt használatban. Ez az információ egy Twitter felhasználótól érkezett, név szerint Dylan-től, aki mostanában egészen cserfes Apple fronton.

 

Természetesen ahogy a megjelenés napja közeledik, úgy fogunk mi is egyre többet tudni a gépről, aminek a debütálása még nem tisztázott. Minden bizonnyal a jövő év második felében számíthatunk rá, akár egy őszi esemény keretein belül, akárcsak a MacBook Pro esetében.

Ti mit gondoltok az új MacBook Air-ről, szívesen váltanátok rá a hallottak alapján? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom: 




Kommentek megjelenítése