Az Apple többféle AirPower szerű vezeték nélküli töltőn is dolgozik

Almás Pletykák   |   2021.11.29 - 17:45   |   Írta: ARPII   |   818
29. nov Az Apple többféle AirPower szerű vezeték nélküli töltőn is dolgozik

Ti emlékeztek még rá?

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman szerint az Apple még most is dolgozik egy vezeték nélküli töltőn, ami hasonlóan működik majd, mint a sokak által már elfelejtett AirPower. Sőt, még egy ennél is jövőbe mutatóbb termékre is fény derült, ami nem igényelne fizikai kontaktust sem a két eszköz között.

Az újságíró Power On hírlevelének legújabb kiadásában megismételte korábbi híreit, miszerint az Apple továbbra is tervezi egy olyan vezeték nélküli töltő létrehozását, amely egyszerre több eszközt, például iPhone-t, Apple Watch-ot és AirPods-ot is töltene.

 

Az Apple először 2017 szeptemberében jelentette be az AirPower-t az iPhone 8 és az iPhone X mellett. Akkor azt mondták, hogy a termék valamikor 2018-ban fog megjelenni, de ezt ma már pontosan tudjuk, hogy nem történt meg. A fejlesztési problémákról szóló hónapokig tartó pletykák után az cég 2019 márciusában törölte a projektet, és közleményt adott ki, amiben kifejtették, hogy nem tudják elérni az általuk kívánt minőségi szintet.

 

Azóta az Apple bevezette a MagSafe-et, beleértve a MagSafe Duo kiegészítőt is, ez áll jelenleg legközelebb az AirPower-hez. Ugyanis együttesen képes tölteni vezeték nélkül egy Apple Watch-ot és egy iPhone-t. Bár a Duo tulajdonképpen csak két különálló vezeték nélküli töltő összekapcsolása. Ha Gurman-nek igaza van, az Apple még mindig tervezi egy olyan töltő kiadását, amely egyszerre képes mindhárom terméket tölteni, ráadásul amiatt sem kell aggódnunk, hogy hová tesszük le őket, mivel az egész felület tele lesz réztekercsekkel.

Gurman azt is elmondta, hogy szerinte az Apple még mindig vizsgálja az olyan töltési megoldásokat, amelyek nem az érintésalapú induktív töltési technológiára támaszkodnak. Konkrétan említi azt is, hogy az Apple "rövid és hosszú távú vezeték nélküli töltőeszközökön" dolgozik, és hogy a vállalat egy olyan jövőt "képzel el", ahol az összes fontosabb eszközük képes egymást tölteni. "Képzeljük el, hogy egy iPad tölt egy iPhone-t, majd az iPhone tölti az AirPods-ot vagy az Apple Watch-ot" - tette hozzá Gurman.

 

Régóta halljuk már a pletykákat az újabb iPhone modellek úgynevezett „fordított vezeték nélküli töltési” képességeiről. Ehhez a legközelebb a MagSafe powerbank állt, amely képes volt áramot kapni egy iPhone-on keresztül, amikor az utóbbi készülék be volt dugva a töltőbe.

Tekintettel a MagSafe powerbank fordított vezeték nélküli töltési funkciójára, technikailag lehetségesnek tűnik, hogy egy iPhone 12 vagy iPhone 13 áramot szolgáltasson az AirPods vagy AirPods Pro készülékeknek, de az Apple még nem valósította meg ezt a funkciót szoftveresen.

Ti mit gondoltok a vezeték nélküli töltőkről, használtok ilyet otthon? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése