Jön az új AirPods Pro

Almás Pletykák   |   2021.11.15 - 10:22   |   Írta: L Ferenc   |   2855
15. nov Jön az új AirPods Pro

Egy kicsit még várnunk kell az új high-end készülékre.

Az Apple 2016 legvégén mutatta be az első AirPodsot, melynek aztán 2019 márciusában debütált a továbbfejlesztett második generációja, mely jelenleg 53 ezer forintos hivatalos listaáron kapható. Nemrégiben feltűnt a színen a harmadik nekifutás, melyért 75 ezer forintot kérnek el.

A magasabb kategóriába pozícionált, fejlett zajszűréssel rendelkező, 100 ezer forintos AirPods Pro 2019 októberében mutatkozott be, és sokan már jó ideje várva várják az utódját.

A legfrissebb pletykák arról szólnak, hogy a második generációs AirPods Pro előreláthatólag 2022 harmadik negyedévében debütál majd. Ezek a pletykák iparági forrásokra épülnek, és vélhetően valós információt tartalmaznak, ugyanis nemcsak a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman erősítette meg őket, hanem az Apple ügyekben mindig igen jól értesült piaci elemző, Ming-Chi Kuo is.

Gurman úgy tudja, hogy az Apple minden korábbinál kompaktabb formában kívánja piacra dobni új high-end kategóriás TWS (True Wireless Stereo) termékét, és ennek jegyében akár teljesen száműzheti annak jellegzetes nyúlványát. A Bloomberg újságírója szerint az Apple egy olyan új kialakítást tesztel, mely jobban kitölti a felhasználó fülét, vagyis elképzelhető, hogy az AirPods Pro 2 olyan lesz, mint a Samsung vagy a Sony egyes közelmúltban érkezett fülesei. Gurman azonban arra figyelmeztet, hogy egyelőre még semmi sincs kőbe vésve, az új AirPods Pro designját vélhetően csak jövőre fogják véglegesíteni. 

Korábbi pletykák szerint az AirPods Pro 2 továbbfejlesztett mozgásérzékelőket fog felvonultatni, ily módon remek társ lehet majd a fitnesztevékenységek logolásában is. Ezenkívül várhatóan bőrdetektáló szenzor váltja a jelenlegi optikai érzékelőt, a töltőtök egyrészt IPX-4 vízállóságot kap, másrészt pedig támogatni fogja a MagSafe töltést. Azt egyelőre sajnos nem tudni, hogy a második generációs AirPods Pro mennyibe fog kerülni.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése