Rekordmagasságba emelkedhet idén az iPhone 13 ára

Almás Pletykák   |   2021.09.08 - 21:39   |   Írta: N Marcell   |   3347
08. szept Rekordmagasságba emelkedhet idén az iPhone 13 ára

Az egész világot sújtó chiphiány az Apple-t sem kíméli - kérdés, hogy reagálnak rá.

Több forrás is rekordnagyságú árcédulát jósol a heteken belül debütáló iPhone 13 szériára, “belsős” információkra hivatkozva. Az Apple eddig próbálta évről-évre nagyjából ugyanazon a szinten tartani a telefonokért elkért összeget, a techpiacot különösen sújtó nemzetközi chiphiány azonban idén véget vethet ennek a trendnek. Az Apple legfőbb beszállítója, a TSMC több elemző szerint is drágábban fogja adni a szükséges a gyártáshoz szükséges komponenseket, ezt az extra tarifát pedig lehetséges, hogy egy az egyben a végfelhasználók fogják megfizetni. A Digitimes például 20%-os növekedést jelzett előre a TSMC alkatrészeinek áraiban - ha ezt az Apple tényleg továbbadja az iPhone-oknak, akkor az iPhone 13 induló ára gyorsan félmillió forint felé repülhet. Persze az is benne van a pakliban, hogy csak jövőre, az iPhone 14 megjelenésekor jön meg a koronavírus-járvány okozta chiphiány böjtje. 

 

Olyan vélemény is felfedezhető, ami ennek az ellenkezőjét állítja: Ben Wood ipari elemző a The Sunnak adott interjújában kifejtette, hogy szerinte az Apple a jól bevált árazási stratégiáján idén sem fog változtatni, sőt, egyes országokban akár olcsóbban is adhatják az új csúcsmobiljaikat, az egyre aggresszívebben marketingelt visszaváltás-kampányuk miatt. A program keretei között a felhasználók visszaadhatják az Apple-nek a régi telefonjaikat, és így jelentősen csökkentett áron vihetik haza a legújabb eszközöket. Ez a modell egyébként a Samsungnak is bevált, így valószínűleg más techóriások is követni fogják a cupertinóiak és a koreaiak példáját.

Dan Ives, a Wedbush Securities szakembere szerint csak a csúcsmodellek ára kúszik majd feljebb, a kisebb tárhelyű alapmodelleké nem. A pletykált egyterás iPhone 13 Pro Max viszont így a 700 000 forintos határt is súrolhatja. 

 

Az új iPhone-ok egy hét múlva, szeptember 14-én mutatkoznak be; kövessétek velünk élőben!

Forrás: The Sun

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése