Rengeteg Apple termék érkezhet szeptemberben

Almás Pletykák   |   2021.08.25 - 11:20   |   Írta: ARPII   |   2878
25. aug Rengeteg Apple termék érkezhet szeptemberben

Már csak hetek választanak el minket a bemutatóktól.

Az Apple általában szeptemberben mutatja be számunkra az új telefonjait, ez alól csak a tavalyi év volt kivétel, idén ugyanis visszatérnek a megszokott menetrendhez. Számos riport azonban arról szól, hogy nem ez lesz az egyetlen esemény szeptemberben, van aki három különbözőt is említ, viszont kettőről legalább szó lehet. A „fő” bemutatón érkezhet majd az iPhone 13 széria, ismét négy modellel, ami magában foglalja az iPhone 13 minit, a sztenderd iPhone 13-at, az iPhone 13 Pro-t és az iPhone 13 Pro Max-ot. Ezen felül kapunk majd egy új Apple Watch-ot is, az Apple Watch 7 személyében, illetve egy harmadik generációs AirPods-ot is.

Minden bizonnyal ez a három termékcsoport szerepel majd az első, fő eseményen, azonban itt még nem ér véget a történet. Több forrásból is hallhattunk arról, hogy készülőben van egy újabb sztenderd iPad, ami vékonyabb dizájnnal érkezik majd, és természetesen egy új processzorral is. Kialakítás téren azonban ne számítsunk arra, hogy eltűnik Home gomb, ugyanis hinnénk vagy sem, de még mindig vannak emberek, akik jobban preferálják az ujjlenyomatolvasókat, mint az arc alapú feloldást. A Home gomb töretlen sikerére remek példa a 2020-as iPhone SE is, ami nem csupán a kedvező árazása miatt fogy jól, de a megtartott Home gombba integrált Touch ID miatt is.

 

Azonban nem csak a nagytestvér kap vérfrissítést, hanem a mini széria is, ami már jó pár éve változatlan. Az iPad mini 6 minden bizonnyal teljesen új megjelenést kap, ami passzol majd az Air és Pro szériához, ez szögletes vonalakat takar majd a lekerekítettek helyett, és a káváink is összemennek majd. Ez azt jelenti, hogy a Touch ID felköltözik majd a fő gombunkba, ahogyan az iPad Air-nél is. Ez a kis tablet talán nagyobb érdeklődést is vált majd ki, mint a sztenderd iPad, hiszen őt már jó pár éve nem frissítették.

Ezen felül kaphatunk még egy új MacBook Pro-t is, amit még az idei WWDC-n mutattak volna be, viszont az utolsó pillanatban változott a menetrend. Ez a gép egy komolyabb processzort kaphat majd, ami az M1-es felturbózott verziója lesz, talán M1X néven, de az sem kizárt, hogy nagyobb ugrás lesz majd, ami megérdemel majd egy M2-es elnevezést. Egy viszont biztos, kegyetlenül gyors lesz.

 

Most viszont beszéljünk a fő attrakciókról, amik mindig is szerepelnek a szeptemberi eseményeken, ez pedig az iPhone 13 széria és az Apple Watch 7. Az iPhone esetében Mark Gurman szerint négy különböző modellt kapunk majd, három méretben, egy 5,4 colosat, két 6,1 colosat, és egy 6,7 colosat. Ezek a telefonok kisebb notch-ot, A15 Bionic processzort, új kamera funkciókat és a Pro modellek esetében Pro Motion kijelzőt kapnak majd, 120Hz-es képfrissítéssel. Az új kamerafunkciók közé tartozik majd a ProRes videó és a Portré videó mód, ami hasonlóan a fotós Portré módhoz, elhomályosítja majd a hátteret a fókuszban lévő tárgy vagy személy mögött. Tavaly kaptunk már 512GB-os modellt is, azonban ha ez valakinek még mindig kevés lenne, akkor örülhet, ugyanis idén akár 1TB is lehet a maximum belső tárhely az iPhone Pro vonalán. Persze azért azt is tegyük hozzá, hogy az Apple az a vállalat, aki még mindig kínál 64GB-os modellt az iPhone 12 szériánál.

 

Gurman szerint az Apple Watch 7 „új kijelzőtechnológiával és lapos kijelzővel érkezik majd.” Illetve ne feledkezzünk meg az új menta színről sem, amit több kiszivárogtató is említett már. A pletykák közé tartozik még a vércukorszint, és vérnyomásmérés, amik talán csak jövőre érkeznek majd, az idei jobb akkumulátoridő érdekében.

Végül pedig az AirPods, ami idén már a harmadik generációját éli. Itt egy új dizájnnal találkozhatunk, amit a füles az AirPods Pro-tól vett kölcsön. Ez a dizájnosabb megjelenés mellett jobb tartást is eredményez majd, ugyanis a kemény műanyag házas AirPods sok embernek könnyen kiesik a füléből, míg az AirPods Pro gumiharangos megoldása fényévekkel stabilabb. Ami az elérhetőséget illeti, ez a termék elképzelhető, hogy hiánycikk lesz, a COVID okozta nehézségek miatt.

Ti melyik Apple terméket várjátok leginkább idén ősszel? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: iMore

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése