Íme a legfrissebb iPhone 13 pletykák

Almás Pletykák   |   2021.05.17 - 09:39   |   Írta: L Ferenc   |   3657
17. máj Íme a legfrissebb iPhone 13 pletykák

Jövünk az új szériával kapcsolatos legfrissebb hírekkel.

Az Apple legutóbb 7 hónapja mutatott be új okostelefonokat, konkrétan az iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max készülékeket. Amennyiben minden jól megy, akkor tavalytól eltérően idén nem októberben, hanem már szeptemberben le fog hullani a lepel az almás logós gyártó legújabb mobiljairól, melyek nemes egyszerűséggel iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max néven állnak majd hadrendbe.

A sokak által messze nem kedvelt notch sajnos 2021-ben sem tűnik el teljesen, viszont legalább jó hír, hogy a mérete jelentősen csökkenni fog. Ez többek közt annak köszönhető, hogy a háromdimenziós arcfelismeréshez használt úgynevezett VCSEL chip mintegy 40-50 százalékkal kisebb lesz tavalyhoz képest. Jól értesült források szerint ugyanez a chip teljesít majd szolgálatot a közeljövőben érkező új iPadekben is. Az új iPhone-okban módosul továbbá a beszédhangszóró is, mely a korábbiaknál feljebb kerül. 

A legfrissebb híradások szerint az 13-as iPhone-ok némileg vastagabbak lesznek az elődeiknél. Egész konkrétan arról van szó, hogy az új modellek vastagsága 7,4 milliméterről 7,55 milliméterre nő. Ez a 0,15 milliméteres különbség a gyakorlatban várhatóan nehezen lesz tetten érhető, és nem tudni, hogy esetleg magával hozza-e az akkumulátor kapacitásnövekedését, az viszont biztos, hogy a régi tokok nem lesznek kompatibilisek az új telefonokkal.

Ugyancsak változni fog a 2021-es évjáratú új iPhone-ok hátoldali kameraszigete, mely az aktuális trendeknek megfelelően nem kisebb, hanem nagyobb lesz. A felsőbb kategóriás iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max kameraszettje jelentősen nagyobb méretűnek, konkrétan 36x37 milliméteresnek ígérkezik, az iPhone 13-on lévő kamerasziget viszont csak minimális mértékben változik, konkrétan 28x30 milliméter helyett 29x29 milliméteres lesz. 

Az új iPhone-ok kameraszettje ezenkívül vastagodni is fog. Az előzetes híradások arról szólnak, hogy míg a 12 Pro modellek 1,5-1,7 milliméter vastag kameraszigetet vonultatnak fel, addig a 13 Pro modellek hátából mintegy 3,65 milliméterre emelkedik majd ki a képalkotó rendszer. 

Míg a tavalyi Pro készülékek eltérő képességű kamerákat vonultattak fel, addig idén várhatóan ugyanolyan rendszer kerül a 13 Próba és a 13 Pro Maxbe is. A jelenleg még csak a 12 Pro Max főkamerájában elérhető szenzormozgatásos képstabilizálást a 13 Pro Maxen kívül a 13 Pro is megkapja, és jó esély van arra, hogy nemcsak a főkamera, hanem a nagylátószögű egység is ilyen stabilizátort fog kapni. 

A 2021-es új iPhone-ok közös vonása lesz a minden korábbinál nagyobb teljesítménnyel és szuperhatékony működéssel kecsegtető A15-ös chipset, illetve a Pro modellekben debütál az az új LTPO AMOLED érintőkijelző, mely 60 helyett végre 120 Hz-es frissítési sebességet tesz lehetővé.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése