Kijelző alatti Touch ID-t, és hajlítható iPhone-t tesztel az Apple

Almás Pletykák   |   2021.01.18 - 10:04   |   Írta: ARPII   |   2571
18. jan Kijelző alatti Touch ID-t, és hajlítható iPhone-t tesztel az Apple

Végre valami izgalmas iPhone téren is.

Mark Gurman, a Bloomberg egy munkatársa mostanában elég beszédes kedvében van, legalábbis ami az Apple háza táját illeti, az biztos. Gurman szerint a cégnél már komoly tesztelések folynak a hajlítható kijelzők terén, a kupertínói cég azonban még nem tervezi hajlítható mobil piacra dobását a közeljövőben.

 

A fejlesztés jelenleg még nem lépett túl a kijelzőn, így az Apple-nek sincs még csak prototípusa sem a hajlítható iPhone-ból a laborokban. A konkurencia sok helyen már a második, vagy akár majdnem a harmadik generációnál jár ilyen készülékek terén, ami rengeteg verseny előnyt jelent, hiszen sokkal több tapasztalattal rendelkeznek, a vásárlóktól kapott visszajelzésekről nem is beszélve. Most már nem kérdés, csak idő kérdése egy olyan iPhone, aminek egyszerre lesz tablet méretű kijelzője, de ha akarjuk akkor zsebre is vághatjuk, bármilyen probléma nélkül.

Az egyik legnagyobb kérdés itt az, hogy mekkora legyen a mobil, zárt és nyitott állapotban, illetve merre és milyen módon lehessen kihajtani. Az Apple több kialakítással is próbálkozik, többek között egy olyan modellel is, ami egy 6,7 colos átlagos iPhone-ná hajtható ki, nem pedig össze. Ez érdekes lehet, hiszen így kinyitott állapotban kapnánk egy átlagos méretű mobilt, összehajtva pedig egy fele akkorát, akárcsak a Galaxy Z Flip esetében.

 

Az Apple dizájnja egy „láthatatlan zsanért” használ majd, ahol az elektronika a kijelző mögött lesz található, ahelyett hogy két különálló panelből állna a mobil egy szabad szemmel látható zsanérrendszerrel. A Bloomberg szerint a hajlítható iPhone még jobb esetben is évekre van tőlünk, de az sem kizárt, hogy sosem lesz bemutatva, hiszen nem minden ötlet válik valósággá, még az Apple tökéletes világában sem. A cég jelenleg úgyis a csúcskategóriás kézi készülékeire, vagyis az iPhone-ra és az iPad-re fókuszál idén, és ez valószínűleg a jövőben is így lesz.

Az idei iPhone 13 széria nem fog drasztikus újításokat hozni, ugyanis a 2020-as iPhone-ok egy „nagy” dizájn és technológiai fejlesztést kaptak. Mondhatnánk azt is, hogy a 2021-es modellek lesznek a 2020-asok „S” változatai, ahogyan az régebben szokás volt.

A kis változások ellenére azonban az Apple bőszen teszteli a kijelzőbe épített Touch ID-ját, ami egy hatalmas változást hozhat a biometrikus azonosításban, ugyanis már az iPhone X óta a Face ID uralkodik az iPhone-oknál. Ezt tekinthetjük egy visszalépésnek is, de gondoljunk csak bele, kevesebb szenzor a telefon tetején = kisebb notch, aminek szerintem a legtöbb felhasználó örülni fog.

 

Persze az sem kizárt, hogy a Touch ID a Face ID-val karöltve segít majd nekünk a mobil feloldásában, így választhatunk majd, hogy éppen a maszk miatt választjuk az ujjlenyomatolvasót, vagy a kesztyű miatt a Face ID-t. Emellett még egy érdekes adalék lehet a csomagban a töltő port elhagyása, ami akár már idén, 2021-ben is megtörténhet, de minden bizonnyal kicsit később.

A háttérből azért próbálja az Apple felkészíteni erre az embereket, nem véletlenül mutatták be a MagSafe-t, amivel még ha nem is nagyon, de egy kicsit kényelmesebb a vezeték nélküli töltés.

A Bloomberg ezen felül beszélt még az AirTags-ről is, ami idén talán már végre bemutatkozhat, talán. Emellett pedig ott van a láthatáron egy gyorsabb, erősebb iPad Pro is, új mini-LED-es kijelzőtechnológiával.

 

Ti mit szólnátok egy hajlítható iPhone-hoz, vagy újra a Touch ID-hoz? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:
Kommentek megjelenítése