Már most az iPhone 13-ról pletykálnak

Almás Pletykák   |   2020.10.13 - 10:37   |   Írta: L Ferenc   |   5152
13. okt Már most az iPhone 13-ról pletykálnak

Ami kimarad az iPhone 12-ből, azt megkapjuk majd jövőre.

Az Apple a koronavírus világjárvány miatti kényszerű késést követően a mai napon leplezi majd le a sokak által várva várt 2020-as új csúcsmobiljait. Az 5,4 colos kijelzője és szupervékony kávái miatt az idei iPhone SE-nél kisebb iPhone minit, a vélhetően a legnagyobb sikernek örvendő 6,1 colos iPhone 12-t, a komoly kameraszettet felvonultató ugyancsak 6,1 colos iPhone 12 Prót és a minden földi jóval telepakolt 6,7 colos iPhone 12 Pro Maxet.

A hivatalos bejelentésre már csak pár órát kell várnunk és teljes pompájában megérkezik a 12-es iPhone széria, de már ezt megelőzően javában a jövő évi újabb almás mobilokról pletykálnak. Jól értesült források szerint az iPhone 13 termékcsalád az iPhone 12 sorozathoz hasonlóan az év negyedik negyedévében kerül majd forgalomba, vagyis 2021 végén. És amennyiben hihetünk a pletykáknak, az Apple jövőre tovább fogja vinni az 2020-as elnevezési rendszert, így jövőre a következő készülékek érkeznek majd: iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max.

A 13-as sorozat egyik legfontosabb újdonsága a 120 Hz-es kijelzőfrissítési frekvencia lehet, ami minden korábbinál gördülékenyebb felhasználói élményt biztosít. Sokáig úgy volt, hogy ezt már az iPhone 12-esek is meg fogják kapni, erre azonban várhatóan mégsem kerül sor, mert az Apple egyelőre nem tudta olyan formában meghonosítani a technológiát, hogy az ne csökkentse jelentős mértékben a használati időt. 

Míg a riválisok már jó ideje 90, 120, vagy 144 Hz-re váltottak, az Apple csak jövőre ugrik fel 120 Hz-re, és addig marad a jó öreg 60 Hz. Jó hír, hogy a 2021-es iPhone-ok már adaptív kijelzőfrekvencia szabályozással fognak támadni, vagyis a közelmúltban debütált Samsung Galaxy Note20 Ultrához hasonlóan az üzemidő maximalizálása érdekében folyamatosan változtatják majd a frissítési sebességet.

A notchot rengetegen utálják és ezzel az Apple is tisztában van, de teljesen nem tudja és nem is akarja eltűntetni azt. A kijelzősziget mérete várhatóan már az iPhone 12-esek esetében is csökkenni fog, és a jövőre érkező iPhone 13-asokban tovább zsugorodik majd ez a kijelző hasznos területébe belerondító felület. 

Ahogy idén, úgy várhatóan jövőre is sokat fejlődik majd az almás mobilok kameraszettje. Tűzhöz közeli források szerint a 2021-ben támadó iPhone 13 minibe és iPhone 13-ba sikerül majd belepréselni az idei csúcsmodell, az iPhone 12 Pro Max hármas kameráját, azonban a LiDAR szkenner várhatóan megmarad majd az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max kiváltsága. 

Érkezőben továbbá a harmadik generációs iPhone SE is, ennek a kompakt és jóárasított készüléknek a leleplezésére azonban várhatóan csak 2022 tavaszán kerül majd sor. Az új iPhone SE várhatóan 6,1 colnál kisebb kijelzővel, vékony kávákkal és 5G támogatással fog rendelkezni.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése