Kezdődik az iPhone 12 gyártása

Almás Pletykák   |   2020.09.09 - 09:53   |   Írta: L Ferenc   |   864
09. szept Kezdődik az iPhone 12 gyártása

Az Apple rövid időn belül teljesen fel kívánja futtatni az új készülékek gyártását.

Nyílt titok, hogy az Apple hamarosan hivatalos formában is le fogja leplezni idei új csúcsmobiljait. Ezzel kapcsolatban friss hír, hogy az amerikai gyártó beszállítói szerint az Apple készen áll az iPhone 12 néven támadó termékek sorozatgyártásának beindítására. A tömeggyártás lényegében bármikor megkezdődhet, és a tervek arról szólnak, hogy szeptember végére, október elejére el fogják érni a maximális gyártókapacitást.

Tűzhöz közeli források szerint az Apple abban bízik, hogy az idei év végéig mintegy 80 millió 5G-s iPhone 12-t tud majd legyártani. Szakértők úgy vélik, hogy ez igencsak optimista várakozás, a valóságban idén csak mintegy 73-74 millió ilyen készülék láthatja meg a napvilágot, a maradék pedig 2021 elején hagyja majd el a gyártósorokat.

Az Apple által előrevetített 80 milliós mennyiségnek várhatóan a 40 százalékát teszi majd ki az iPhone 12 Max, ami elsősorban a 6,1 colos OLED érintőkijelzőjéről, két 12 megapixeles hátoldali kamerájáról, illetve 5G támogatásáról ismerszik meg. És amennyiben hinni lehet a pletykáknak, a tömeggyártás megkezdésekor mostanság ez a típus hagyja majd el első körben nagyobb mennyiségben a gyártósorokat. 

Az almás logós gyártó állítólag mérsékelni tudta a koronavírus-járványnak a fejlesztésre és gyártásra gyakorolt negatív hatásait, ennek köszönhetően pedig hónapok helyett inkább csak néhány hetes késésekre, csúszásokra lehet számítani. Egyes iPhone 12-esek sorozatgyártása várhatóan csak október elején kezdődik meg, és ezek a modellek értelemszerűen a boltokba is csak késve fognak megérkezni. Jó esély van arra, hogy a minden földi jóval felvértezett csúcsmodellre kell majd a legtöbbett várni. Ez nem más, mint a 6,7 colos képátlójú OLED panellel, tripla 12 megapixeles hátoldali kameraszettel, illetve 5G mobilnettel támadó iPhone 12 Pro Max.

Ázsiai források szerint az idén tavasszal debütált új iPhone SE a jövő évben még egész biztosan nem kap utódot. Érkezőben viszont a hamarosan leleplezendő új iPad modellek, mely újgenerációs tabletekből az Apple a szeptember és december közötti időszakban mintegy 27 millió példányt szeretne legyártani.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése