Csökkenti Samsung-függőségét az Apple

Almás Pletykák   |   2020.07.29 - 08:57   |   Írta: L Ferenc   |   441
29. júl Csökkenti Samsung-függőségét az Apple

Az amerikai gyártó a korábbinál nagyobb megrendelést adott le az LG-nek.

Sosem jó az, ha egy gyártó az ideálisnál nagyobb mértékben függ egyetlen beszállító partnerétől. Nincs ez másképp az Apple esetében sem, mely a közelmúltban igen komoly Samsung-függőség jeleit mutatta, de ezen szeretne mihamarabb változtatni. 

Ázsiai lapértesülések szerint az LG Display idén mintegy 20 millió OLED panelt szállít az Apple-nek, vagyis nagyságrendileg ötször annyit, mint tavaly. Ettől függetlenül továbbra is a Samsung az Apple messze legnagyobb kijelző beszállítója, mely dél-koreai cég 2020-ban a tavalyinál némileg több, körülbelül 60 millió OLED kijelzőt szállít az iPhone-okba. 

Az LG Display 2018-ban 20 millió LCD-t és 4 millió OLED-et gyártott az Apple számára, és OLED panelből 2019-ben is hasonló mennyiséget szállított le. 

Előzetes információk szerint az idei lesz az első olyan év, amikor az Apple ősszel érkező összes új okostelefonjában OLED kijelző teljesít szolgálatot, vagyis 2020-ban már nem jön LCD-s új iPhone. A várhatóan szeptember 8-án debütáló 5G-s iPhone 12-esek közül a legkisebben 5,4 colos panel lesz, a két középső modellben 6,1 colos kijelző landol, a zászlóshajó kategóriás csúcsmodell előlapját pedig egy 6,7 colos képernyő uralja. 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése