Tényleg késni fognak a 2020-as új iPhone-ok

Almás Pletykák   |   2020.06.05 - 08:22   |   Írta: L Ferenc   |   1712
05. jún Tényleg késni fognak a 2020-as új iPhone-ok

Újfent megerősítést nyert, hogy az Apple idei új okostelefonjai a tervezettnél később mutatkoznak be.

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk már ahhoz, hogy az Apple mindig szeptemberben leplezte le a nem sokkal később piacra is dobott új csúcsmobiljait. Így volt ez többek közt tavaly is, amikor az ősz elején bemutatkozott az iPhone 11, az iPhone 11 Pro és az iPhone 11 Pro Max. Idén viszont minden valószínűség szerint változni fog a menetrend, de nem azért, mert az Apple így akarja, hanem mert a koronavírus-járvány keresztülhúzta az amerikai gyártó számításait. 

A 2020-as új iPhone-ok 1-2 hónapos késésével kapcsolatban már eddig is sok pletykát lehetett hallani, most azonban egy neves híroldal számolt be ugyanerről, ráadásul egy abszolút megbízható Apple-partnerre hivatkozva. A Bloomberg azt írja, hogy Hock Tan, a Broadcom vezetője egy elemzői konferenciabeszélgetésen arról beszélt, hogy "az egyik nagy észak-amerikai mobil partnernél jelentős termékciklus késéssel lehet számolni".

Tan ugyan nem nevezte nevén az Apple-t, de szinte teljesen biztosra vehető, hogy az almás logós cégre gondolt, melynek mobilhálózati rádiófrekvenciás chipeket, valamint Wi-Fi és Bluetooth vezérlőket szállít a Broadcom. A cégvezér korábban egyébként többször is egyszerűen csak "az egyik nagy észak-amerikai mobilpartnerként" hivatkozott az Apple-re. Tan továbbá azzal számol, hogy a partner termékciklus késése miatt a Broadcom forgalma nem lesz túl erős a harmadik negyedévben. 

És hogy konkrétan milyen újdonságokkal készül az Apple idén? Nos, a legfrissebb híradások arról szólnak, hogy a vállalat az év vége felé négy vadonatúj okostelefont dob piacra, melyek közös vonása az 5G támogatás. A legkisebb és legolcsóbb modellnek az iPhone 12 ígérkezik, melynek előlapját egy 5,4 colos képátlójú OLED érintőkijelző uralja. Az iPhone 12-höz hasonlóan dupla hátoldali kamerával támad az iPhone 12 Max, melynek OLED panele viszont már 6,1 colos méretű. Az iPhone 12 Próban is 6,1 colos OLED kijelző lesz, ennek a készüléknek a hátán viszont már három kamera teljesít szolgálatot. 

A non-plus-ultra kategóriás és egyben messze legdrágább készülék várhatóan az iPhone 12 Pro Max lesz, melynek elején egy 6,7 colos OLED panel, hátulján pedig egy minden korábbinál nagyobb tudású hármas kameraszett lesz. 

Mindegyik új iPhone-ban az 5 nanométeres csíkszélességű és 15 milliárd tranzisztoros, TSMC által gyártott A14 Bionic chipset rejtőzik, ami kiviteltől függően 4-6 GB RAM társaságát élvezi, és még a legolcsóbb modellekben is 128 GB flashmemória lesz. Megjegyzendő továbbá, hogy a Pro készülékek kijelzője 120 Hz-es frissítésűnek ígérkezik. 

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése