120Hz-es ProMotion kijelzőt kaphat az iPhone 12 Pro

Almás Pletykák   |   2020.05.12 - 09:10   |   Írta: ARPII   |   1953
12. máj 120Hz-es ProMotion kijelzőt kaphat az iPhone 12 Pro

Izgalmas frissítések jöhetnek idén.

Az eddigi híresztelések alapján az „iPhone 12 Pro” 120Hz-es képfrissítést kap majd az új megjelenítőjével, amit a cég ProMotion kijelzőnek keresztelhet el. Azonban nem csak emiatt lesz izgalmas az éves vérfrissítés, ugyanis egy kisebb notch-on belül kaphatunk majd egy sokkal gyorsabb FaceID-t, a hátlapon pedig egy továbbfejlesztett telefotó lencsét, és ez még nem minden.

Az éves iPhone frissítéssel kapcsolatban folyamatos a vita, hogy vajon három vagy négy modell fog megjelenni. Ami viszont szinte biztos, hogy a fő különbség a modellek között a képfrissítés lesz, ez bontja majd őket két táborra.

 

EverythingApplePro szerint az almás cég ProMotion kijelzőt használ majd a csúcsmodellekhez 2020-ban. Amennyiben ez igaz, azesetben a 6,1 és 6,7 colos modellek képesek lesznek majd váltani 60Hz és 120Hz-es képfrissítés között, ahogyan az új iPad Pro is. A kistestvér(ek) azonban kimaradnak ebből a jóból, és csak sztenderd 60Hz-et kapnak, ami sokakat eltéríthet majd a vásárlástól.

A ProMotion számos előnyhöz juttat majd minket, többek között sokkal simább lesz a tartalom a kijelzőnkön amikor azt lefele görgetjük 120Hz-en, a váltás pedig lehetővé teszi hogy levegyen ebből az értékből, ezzel is energiát takarítva meg. A technológia használatáról már korábban is hallhattunk pletykákat, azonban eddig arról nem volt szó, hogy modell specifikus lesz ez a feature.

 

Tovább haladva a szenzorok felé, a FaceID is nagy átalakulás előtt áll. Több pletyka is szólt arról, hogy mind a TrueDepth szenzor és mind a notch kisebb lesz, emellett pedig a FaceID képes lesz nagyobb látószögben működni. Ez lehetővé teszi majd a felhasználóknak, hogy még extrémebb szögekben tudják feloldani a mobiljaikat.

A hátlapon pedig kapunk majd egy extra LiDAR scannert is az új iPad Pro-ból, de javulni fog még az autofókusz rendszer, a képstabilizálás és a Portré Mód is. Valamint a Smart HDR is kap pár fejlesztést, hogy még jobb képeket tudjunk majd készíteni rosszabb fényviszonyok között. A telefotó kamerát is érintik majd fejlesztések, aminek hála, 2x-es optikai zoom helyett már 3x-at kaphatunk.

 

Forrás: appleinsider

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése