Kiszivárgott képen az iPhone 12 Pro LiDAR scannerrel

Almás Pletykák   |   2020.04.06 - 17:20   |   Írta: ARPII   |   8814
06. ápr Kiszivárgott képen az iPhone 12 Pro LiDAR scannerrel

Hasznos szenzor érkezhet a három kamera mellé.

Az előző hét folyamán látott napvilágot egy kép, amin feltehetően az ősszel bemutatásra kerülő iPhone pózol. Ahogyan azt az új iPad Pro-nál is láthattuk, most már nem csak kamera szenzorok kaptak helyet a hátlapon. Ugyanis LiDAR (Light Detection and Ranging) scannert is kaphat majd az iPhone 12 Pro, amit leginkább egy radarhoz lehetne hasonlítani, amivel az eszköz könnyedén és meglehetősen pontosan fel tudja mérni a körülötte lévő teret.

 

A kép a Concepts iPhone-tól származik, amit állításuk szerint az iOS 14-ben találtak. A fotón jól látszik az iPhone 12 Pro vagy Pro Max kamera kombója. Ez egy széles, ultraszéles és telefotó lencséből áll, amihez a 2020-as iPad-ben is látott LiDAR scanner párosul.

Több forrásból is hallhattuk már az idei év során, hogy a csúcskategóriás iPhone 12 páros mélységérzékelő szenzort kap majd a hátlapon. A mostani kép pedig közelebbi betekintést enged a vélhető új kameraelrendezésbe, ahol már nem maradt sok hely a LiDAR scanner számára, ezért be is kellett rakni a vakut a hátsó kamerasziget közepére. Maga a szenzor, pedig az AR (kiterjesztett valóság) élményt hivatott növelni, ugyanis így sokkal pontosabban helyezhetünk majd el virtuális alakzatokat a térben, az eszköz felismeri majd hogy egy felület éppen vízszintes vagy függőleges, valamint a Measure (Mérés) appban is pontosabb adatokat kaphatunk majd.

 

A mobil már megszokott őszi megjelenése azonban lehet, hogy el fog csúszni a jelenlegi korona vírus okozta bizonytalan gazdasági helyzet miatt. Habár a Foxconn, az Apple egyik legfontosabb partnere, azt állította a befektetőinek, hogy a kialakult helyzet ellenére is fel tudnak készülni a következő generációs iPhone-ra, és annak gyártására.

 

Forrás: GizChina

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése