Újabb jelek a 16 inch-es Retina MacBook Pro érkezéséről

Almás Pletykák   |   2019.11.03 - 09:07   |   Írta: H.A   |   1151

A héten megjelent macOS Catalina 10.15.1 korábbi, béta verziójában még megtalálható volt egy kép, amin az új, 16 colos MacBook Pro billentyűzetének részlete figyelhető meg. Elsőre nem tűnhet olyan drasztikusnak a változás, de azért néhány következtetést már ennyiből is levonhatunk.

A 2016-os, Touch Barral felszerelt MacBook Pro billentyűzetének tervezésekor az Apple úgy döntött, hogy a szimmetria érdekében a Touch ID-s bekapcsológombot beleolvasztja a Touch Barba, bal oldalt pedig az esc gombot a Touch Bar részévé teszi.

Sokan azonban kritizálták az Apple-t azért, hogy profi felhasználóitól elvette az esc gombot, mivel az sok esetben hasznosnak bizonyul. Ebből az új fotóból úgy tűnik, hogy az Apple meggondolta magát és különálló Touch ID gomb lesz és ezzel együtt valószínűleg visszatér a fizikai esc gomb is.

A MacRumors-nál készítettek egy összehasonlító gifet a jelenlegi 15 colos modellel, és egy képet a kijelző körüli vékonyabb keretről:

Ahogy látható, az új 16 colos MacBook Pro kicsivel nagyobb lesz, ezen felül azonban drasztikus változtatásokra nem kell számítani.

Azoknak, akik gyűlölik a 2016-os redesignt, ez nem lesz válasz, hiszen az Apple nem hozza vissza a megszokott billentyűzetet funkciógombokkal, de aki ismeri a céget, nem is számított ilyesmire.

Sajnos az időközben megjelent, hivatalos macOS Catalina 10.15.1-es frissítésből eltűnt a fenti kép, szóval valószínűleg még várnunk kell a gépre.

Te várod már, hogy az Apple bemutassa a 16 colos MacBook Pro-t?

Forrás: Szifon.com

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése