Gen V・AppleTV (Amazon Prime)

AlmaBlogger   |   2024.02.13 - 17:30   |   Írta: Ca$h   |   11525
13. feb Gen V・AppleTV (Amazon Prime)

A hősök új generációja lassan felnőtté válik.

Egy fiatal lány életében mindig hatalmas változást jelent, amikor először jön meg a menstruációja, eleinte azt se tudják mi történik velük, megijednek, kétségbeesnek, még szerencse, hogy a legtöbb esetben ilyenkor ott van az anyukájuk, hogy segítsen nekik és elmagyarázza mit történt velük. Marie Moreau (Jaz Sinclair) esetében ez sajnos nagyon máshogy történt, ő is kétségbeesetten hívta az anyukáját, még az apukája is felrohant, hogy segítsen neki, de ami velük történt arra nincsenek szavak ...

Pár évvel később kiderült, hogy Marie egyike azon keveseknek, akik szuperképességgel rendelkeznek és egy speciális iskolába küldik őt, nagy reményeket fűznek hozzá ugyanis a képessége nagyon különleges és ritka. A Godolkin Bűnüldözési Egyetemén mindenki potenciális szuperhős, ahol a fiatalok pontokat gyűjtve évről évre versengenek egymással, hogy a legendás „Hét”-be (The Seven) kerülhessenek. Azonban csak a top10 legjobb diáknak van esélye, ezen belül is csak a három legjobb jöhet szóba, akik közül a Vought Társaság igazgatótanácsa fogja eldönteni, hogy kiből válhat élő legenda, olyan mint Hazafi, A Mélység, Fekete Noir vagy éppenséggel Maeve Királynő. Hamarosan azonban fény derül egy szörnyű titokra az iskolán belül és a fiatalok maroknyi csapatának el kell döntenie, hogy milyen hősök is akarnak majd lenni, ha felnőnek.

Bevallom nem sok reményt fűztem ehhez a sorozathoz, hiszen kicsit utánaolvasva tisztában lettem vele, hogy sajnos nem szoros része az eredeti Boys képregénynek, csupán csak pár szó esett ezekről a fiatalokról a negyedik számban, aminek a címe „We Gotta Go Now”. Viszont a készítők, köztük a legendás Eric Kripke akinek a Supernaturalt is köszönhettük meglehetősen ígéretesnek tűntek. Én úgy voltam vele, hogy a spinoffok legtöbbjét elrontják, hiszen ezek még akkor se szoktak sikeresek lenni, ha az eredeti csapatból sikerül átvinni egy főszereplőt. Mert valójában egy szereplő nem elég ahhoz hogy megnyerje a közérdeműt, mert ha egy sorozatnak több főhőse volt akkor a sikerhez szükség van a teljes csapatra, mert valójában a köztük lévő kémiának és dinamikának volt köszönhető a siker. De a Gen V esetében kiderült, hogy nem ez a helyzet, ugyanis itt a sikerhez a zseniális készítők kellettek, akik kellő időt és energiát fordítottak arra, hogy ha már új karaktereket kell kitalálni akkor azok vagy hasonlóan vagy esetlegesen még jobbak legyenek, mint elődeik. A The Boys esetében nem volt olyan nehéz dolga a készítőknek, hiszen a legtöbb szereplő vagy pszichopata, vagy komolyan sérült személyiség, vagy éppenséggel kérdéses morális iránytűvel rendelkező rosszfiú, aki erőszakos, csúnyán beszél és nagyon nehéz vele azonosulni. Éppen ezért volt remek lehetőség ennél a sorozatnál, hogy fiatalokat vettek elő, akik még semmit nem tudnak a világról, a Vaught vállalat botrányos hősgyártó bizniszéről, ők csak hősök akarnak lenni, jót tenni a világgal és legtöbbjüknek még a szíve és a lelke is tiszta.

Főszereplőnk a már korábban is megemlített Marie Moreau akinek a képessége teljesen tönkretette az életét, legalábbis úgy gondolta, ami nem is csoda mert borzalmas ami vele történt. Ő képes a vért irányítani, nincsen még teljesen tisztában vele milyen mértékben, de idővel kiderül, hogy döbbenetesen erős hős válhat belőle vagy éppenséggel a létező legfélelmetesebb főgonosz. Eleinte csak arra képes, hogy kezeit megvágva vérét gyémánt erősségűvé keményítse, amivel képes lövedékeket kilőni. Marie egy végtelenül kedves és szerény ember, akinek fogalma nincsen arról milyen erős és milyen hatalmas jövő várhat rá. Idővel azonban találkozik valakivel, akinek hasonlóak a képességei és félő hogy az ő oltalma és tanítása alatt a rossz oldalra fogják csábítani. Andre Anderson (Chance Perdomo) ugyancsak egy nagyon kedves és jóindulatú fiatalember, akinek az apja Polaritás annak idején része volt a Hétnek, ezért egyike a legesélyesebb fiataloknak. Andre képessége, hogy képes manipulálni a mágneses mezőt, akárcsak Magnetó az X-Menben és mi már pontosan tudjuk milyen elképesztően nagy erőt jelent ez. Emma Meyer (Lizzie Brodway) anyja miatt bulimiás lett, ami azért érdekes, mert sokáig képességét szorosan ehhez a betegséghez kötötte, ugyanis idővel észrevette, hogy ha hány egyet akkor kisebb lesz, ha pedig eszik akkor egyre nagyobb és ezt a folyamatot bármeddig képes eljátszani mindkét irányba. Emma egy teljesen egészséges szexualitással rendelkező, élettel teli, csupa vidámság fiatal lány, aki nehéz gyerekkora miatt kétségbeesetten vágyik arra, hogy valaki végre igazán szeresse őt és mint a legtöbb fiatal lány azt hiszi, hogy ezt a fiúknál csak a szexszel tudja elérni.

Cate Dunlap (Maddie Phillips) képessége félelmetes, hatalmas a potenciál benne hiszen elég csak megérintenie valakit, aki ezek után megtesz neki bármit amire kéri, szó szerint bármit, legyen ez akár halálos dolog, innentől fogva már csak a fantáziája szabhat határt arra, hogy mihez kezd képességével. Jordan Li (London Thor, Derek Luh) képviseli a sorozatban minden Woke-os megtestesült álmát, ugyanis ő egy olyan transgender képességgel rendelkezik, aminél a férfi és a női alaknak is más képességei vannak, amiket még mindig nem sikerült teljesen kiaknáznia. Amikor női alakban van akkor képes hatalmas erővel bíró energiát kilőni a kezéből, amikor meg férfi akkor gyakorlatilag elképesztő erővel és védelemmel rendelkezik, hasonlóan Supermanhez gyakorlatilag elpusztíthatatlan. Mivel bármikor képes váltani a nemei között nem igazán van tisztában azzal, hogy ő most akkor férfi-e vagy nő, nincsen könnyű dolga az biztos, de legalább a mai világban már senki se néz rá emiatt más szemmel. A történetnek még van két fontos szereplője, az egyik Sam (Asa Germann) és Goldenboy (Patrick Schwarzenegger) a testvérpár, akiknek a sorsa meglehetősen máshogy alakult, mivel Samet labilis lelki állapota miatt bezárták egy laborba, hogy kísérletezzenek rajta, ami nem valami könnyű dolog lévén kb. olyan erővel bír mint a Hulk, Goldenboy pedig a legígéretesebb fiatal tehetség aki több mint valószínű hogy be fog kerülni a Hétbe, lévén ereje közel olyan hatalmas mint Hazafinak.

A fene se gondolta volna, hogy a Gen V ilyen piszkosul jó sorozat lesz, aki arra számított, hogy egy újabb nyálas és csöpögő tinisorozatot fog kapni az idejéért az nagyon nagyot fog csalódni, persze csak jó értelemben véve. Nagyon jók a karakterek, elképesztő a látvány, akárcsak a The Boys ez is rettenetesen véres, brutális, nem vicceltek a készítők mikor kitalálták ezt a spinoffot. Van benne dráma, karakterfejlődés, rengeteg fordulat és időnként feltűnnek régi nagy kedvencek is, ami különösen megadja majd a sorozatnak a kellő pikantériát. Tűkön ülve várom már a második évadot, ha jól tudom nagyon jól teljesített a megtekintések terén szóval ez nem is lehet kérdés, viszont előtte még jönni fog végre a The Boys, ebben biztos vagyok. Viszont ezzel az érdekes szerkezeti megoldással gyönyörűen át fogják adni a stafétabotot az új generációnak, hogy még sokáig részesei lehessünk ennek a twisted, elmebeteg, meglepően eredeti világnak, a görbetükörnek amire már nagyon szüksége volt a mai szuperhősöktől túrcsorduló világunknak. 

 

Szerintünk: 5/5 | IMDb: 7.8 | Rotten Tomatoes: 97% | Metacritic: 73
Gen V (season 1 | 2023 -)
Akció, Kaland, Komédia

Rendezte: Nelson Cragg, Steve Boyum, Rachel Goldberg, Sanaa Hamri, Clare Kilner, Philip Sgricca, Shana Stein
Írta: Garth Ennis (képregény), Evan Goldberg, Chelsea Grate, Lauren Greer, Eric Kripke, Darick Robertson (képregény), Craig Rosenberg, Wei-Ning Yu, Brant Engelstein, Jessica Chou, Lex Edness, Erica Rosbe, Zak Schwartz
Zene: Matt Browen, Christopher Lennertz
Szereplők: Jaz Sinclair, Chance Perdomo, Lizzie Broadway, Maddie Phillips, London Thor, Derek Luh, Asa Germann, Shelley Conn, Alexander Calvert, Maiai Jae Bastidas, Patrick Schwarzenegger, Sean Patrick Thomas, Marco Pigossi, Jessica Clement, Dan Beirne, Siddharth Sharma, Nicholas Hamilton

Játékidő: 8x 50perc

 

 

Ha rendelkezel Amazon Prime előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

 

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> Apple Original sorozatok 2023

>>> Apple Original filmek 2023

>>> Lessons in Chemistry sorozatkritika

>>> Still Up sorozatkritika

>>> Berlin sorozatkritika

 


Kommentek megjelenítése