Melyik a számodra legmegfelelőbb iPad 2023-ban? Segítünk! 2. rész

AlmaBlogger   |   2023.10.20 - 11:38   |   Írta: Hidasi Ákos   |   6615
20. okt Melyik a számodra legmegfelelőbb iPad 2023-ban? Segítünk! 2. rész

Ezek a legjobb iPad-ek 2023-ban.

Az Apple iPad kétségtelenül az egyik legnépszerűbb táblagép a piacon. Ha iPad vásárlásra szánod el magad, számos különböző modell közül választhatsz, de igazából bármelyiket is választod, az egyik legjobb elérhető tabletet fogod hazavinni. Mégis, az Apple itt is bőséges választékot kínál, és a sokféle változat - és a szinte évente frissülő változatok - miatt nehéz lehet eldönteni, hogy melyik a számodra leginkább megfelelő modell.

Az Apple összes iPadje elég jó, és mindegyiket egy kicsit más célközönségre tervezték, így nehéz egyetlenegyet kiválasztani, mint "a legjobbat". Ezért döntöttünk úgy, hogy ebben a kétrészes cikksorozatban öt kategóriára lebontva határozzuk meg a legjobb iPad-eket. Reméljük, hogy ha választás előtt állsz, akkor segíteni tudunk abban, hogy melyik lesz végül a legmegfelelőbb számodra.

Ez a cikk egy kétrészes cikksorozat második része. Az első részben fejtettük ki az összesítve legjobbnak ítélt iPad-et, illetve a legjobb olcsó iPad változatot is. Ha még nem tetted, akkor azt tanácsoljuk, hogy mindenképp vess egy pillantást arra a cikkre is, ide kattintva tudod elolvasni. Ha viszont már azt elolvastad, akkor ideje hogy

 

iPad mini (2021)

A legjobb kisméretű iPad

 

 

 

Miért érdemes megvenned?

Akkor érdemes megvenned, ha egy iPadet szeretnél, de kisebb, kompakt méretben.

 

Kinek való?

Mindenkinek, aki egy kisebb méretű táblagépet részesít előnyben.

 

Az Apple iPad mini a legutóbbi, 2021-es frissítéssel ismét összhangba került az iPad Airrel, amely 2020-ban egy nagy újratervezéssel az élen járt.

Az iPad mini (2021) ironikus módon nagyobb, 8,3 hüvelykes Liquid Retina kijelzőt kapott, cserébe eltűnt az elődjénél még megtalálható home gomb. Nagyobb testvéréhez, az iPad Airhez hasonlóan ez sem tartalmazza a Face ID-t az oldalsó gombban lévő Touch ID érzékelő viszont ebben is megtalálható. A Lightning-csatlakozót USB-C-re cserélték a töltéshez, és egy teljes töltéssel körülbelül 10 órán át tudjuk használni a tabletet.

Az iPad mini (2021) egy A15 Bionic chipet tartalmaz, amely ugyanaz a processzor, ami az iPhone 13, valamint az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus telefonokban is megtalálható. Az A15 rengeteg energiát és gyors teljesítményt biztosít, így az iPad mini bármit képes lesz kezelni, amit csak akarsz tőle, beleértve a fotó- és videószerkesztést, valamint a grafikusan intenzív játékokat is.

Az iPad mini (2021) legjobb tulajdonsága azonban a mérete. Ez a legkisebb iPad, amit az Apple kínál, így sokkal kompaktabb és hordozhatóbb, mint testvérei. Azonban bár kicsi a bors, de erős. Az iPad mini (2021) támogatja a második generációs Apple Pencilt, és bármikor párosíthatod Bluetooth billentyűzettel és egérrel is, hogy egy tökéletes munkaeszközzé váljon.

Méretarányosan nézve kicsit drága, 249.990 forintos kezdőárral rendelkezik, de ha ez az, amit keresel, akkor az iPad mini (2021) egyszerűen verhetetlen.

Bár a jelenleg piacon lévő iPad mini mint ahogy említettük is, még mindig jó, ha ki tudod várni, a pletykák szerint hamarosan érkezik az iPad mini következő változata is. Még 2022 decemberében Ming-Chi Kuo elemző azt állította, hogy az Apple egy új iPad minin dolgozik, amely 2023-ban vagy 2024-ben fog megjelenni. A pletykák szerint a következő generációs iPad mini megtartaná ugyanazt a dizájnt, mint a jelenlegi modell, de gyorsabb chippel érkezne. Valószínű lenne, hogy az iPad mini 7 az A16 Bionic-ot kapná, amely az iPhone 14 Pro-ban mutatkozott be, és jelenleg az iPhone 15-ben és az iPhone 15 Plusban van. Ennek megfelelően lehet, hogy érdemes még néhány hónapig várnod, hogy akár az új mini modell mellett tedd le a voksodat, akár csak kihasználd az új modell megjelenése miatti árzuhanást a jelenleg is kapható modell megvásárlásakor.

 

iPad Pro 12,9 hüvelyk (2022)

A legjobb nagyképernyős iPad

 

 

 

Miért érdemes ezt megvenni?

Az iPad Pro hatalmas teljesítménnyel rendelkezik és hatalmas képernyőt is kínál.

 

Kinek való?

Gamerek, power userek, kreatívok. Bárki, aki nagy képernyőt szeretne a saját dolgaihoz.

 

Kevés embernek lesz rá szüksége, de tudjuk, hogy sokan akarják majd. Az iPad Pro 12,9 hüvelykes iPadet akkor érdemes beszerezned, ha a lehető legnagyobb képernyőre és teljesítményre van szükséged. A 12,9 hüvelykes kijelző 2732 x 2048-as felbontással rendelkezik, de a kijelző igazi fejlődése a mögöttes technológiában rejlik. A 2022-es nagy iPad egy mini-LED panelt használ - amit az Apple Liquid Retina XDR Display-nek nevez. A 10 000 egyedi tervezésű mini-LED-nek köszönhetően, amelyek 2500, egyenként szabályozható helyi sötétítő zónába vannak csoportosítva, erősebb színeket és mélyebb feketéket képes kiadni, mint bármely más táblagép a piacon. Ez olyan kijelzőt jelent, amely nemcsak gyönyörűen néz ki, hanem a precíz színpontosságot igénylő professzionális fotó- és videószerkesztők igényeinek is megfelel.

A nagy képernyő mögött komoly teljesítmény is áll. Kisebb testvéréhez, a 11 hüvelykes iPad Próhoz hasonlóan a 12,9 hüvelykes modellben is az Apple M2 chipje dolgozik, ugyanaz a laptop-minőségű processzor, amely az Apple legújabb MacBook Air termékcsaládját és a 13 hüvelykes MacBook Prót is hajtja. Mindez az extra teljesítmény és a nagy képernyő azt jelenti, hogy az iPad Pro 12,9 hüvelykes modell szinte mindent képes kezelni, amit egy modern laptop is, egészen a komolyabb videószerkesztésig. Ha pedig mindezzel a sok felsorolt munkával végeztél, akkor ezt a teljesítményt néhány remek iPad-játék lejátszására is használhatod, vagy tökéletes minőségben élvezheted a kedvenc sorozatod legújabb részeit is.

Az iPad Pro 12,9 hüvelykes iPadet akkor érdemes megragadni, ha nagy képernyőre és csúcsteljesítményre van szükséged az iPadtől. A nagyobb méret miatt nem lesz annyira hordozható vagy könnyen elpakolható, mint a 11 hüvelykes modell, de ha szükséged van az extra képernyőterületre, akkor örülni fogsz a plusz 1,9 hüvelyknek. Ugyanazok a figyelmeztetések érvényesek azonban itt is, mint a kisebb iPad Pro esetében, és az extra (és kívánatos) tartozékok hozzáadása a már így is drága 12,9 hüvelykes iPad Pro árát a MacBook területére emeli. Azonban még ezt figyelembe véve is kétségtelenül ez az iPad a legjobb iPad, ha olyan táblagépet szeretnél, amely a piacon megtalálható legtöbb laptopot is kenterbe veri.

 

iPad (2022)

A legjobb középkategóriás iPad

 

 

 

Miért érdemes ezt megvenned?

Az iPad (2022) az Apple legújabb belépőszintű táblagépe, amely szép hidat képez a tavalyi iPad (2021) és a drágább iPad Air (2022) között.

 

Kinek való?

Valakinek, aki egy megfizethető, mindennapi használatra szánt táblagépet keres, amely jó ár-érték arányt kínál.

 

Ha egy kicsit többet szeretnél költeni egy olyan iPadre, amely még mindig kíméli a pénztárcádat, akkor az Apple iPad (2022)-t érdemes megfontolni. Remek választás azoknak, akiknek tetszik az újabb iPad dizájnja a szélektől a szélekig érő képernyővel, de nincs szükségük az iPad Air (2022) összes felszereltségére.

Az Apple A14-es chipje - amelyet az iPhone 12-ben is használnak - több mint elegendő teljesítményt nyújt a legmagasabb teljesítményt igénylő felhasználók kivételével mindenkinek, és a legtöbben aligha találnak majd sebességbeli különbséget a legújabb, M2-vel felszerelt iPad Pro és eközött a készülék között. Az iPad Airhez (2022) hasonlóan ez is egy nagyobb méretű, 10,9 hüvelykes képernyővel és az oldalsó gombban található Touch ID-érzékelővel rendelkezik.

Míg az iPad (2022) a teljesítmény terén sem marad el, a kijelző és a tartozéktámogatás tekintetében egy kicsit egyszerűbb. Nem kapod meg a jobb minőségű, tükröződésmentes laminált kijelzőt, amely a magasabb kategóriás modellekben megtalálható, viszont egyedi, fekvő formátumú kamerát kínál, amely kiválóan alkalmas videohívásokhoz, és ugyanazzal a Center Stage funkcióval rendelkezik, amely az Apple többi iPad modelljén is megtalálható, hogy a videohívások mindig rád fókuszáljanak.

Támogatja az első generációs Apple Pencilt és a Magic Keyboard Folio billentyűzetet is, de ezek eltérnek az iPad Air és iPad Pro készülékekhez készült fejlettebb változatoktól. Ez a legtöbb ember számára nem jelent majd problémát, de érdemes észben tartani, ha komolyabb rajzolást tervezel, vagy egy teljesebb funkciójú laptopot szeretnél helyettesíteni.

A 10. generációs iPad a korábban említett 9. generációs Lightingot is megszünteti, és USB-C-vel helyettesíti, így egyenrangúvá válik a többi iPad termékcsaláddal. Ez az új univerzális csatlakozó az iPhone 15 és iPhone 15 Pro modellekbe is bekerült.

Az iPad (2022) ára a 64 GB-os változatért 199.000 forinttól indul, így megfizethető és jól használható táblagépet kínál családoknak és mindennapi használatra.

 

Forrás: digitaltrends

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése