Bad Sisters・AppleTV+

AlmaBlogger   |   2023.05.10 - 17:32   |   Írta: Ca$h   |   12635
10. máj Bad Sisters・AppleTV+

Ezek a lányok most tényleg nagyon rosszak voltak ...

Eva (Sharon Horgan), Grace (Anne-Marie Duff), Ursula (Eva Birthsitle), Bibi (Sarah Greene) és Becka (Eve Hewson) négyes nővérek, akik sajnos nagyon korán megárvultak egy borzalmas esemény következtében. Evára a legidősebb lányra hárult a nehéz feladat, hogy elmenjen dolgozni, gondoskodjon testvéreiről és hogy gyakorlatilag felnevelje őket. Nagyon különleges és egyedi felelősség ez, teljes embert kíván és nem éppen egy tinédzser lánynak való dolog, ezt be kell ismerni. Ehhez képest Eva jó munkát végzett, mindenkiből egészséges felnőtt nő lett, a köztük lévő kapcsolat nagyon különleges, erős, olyan fajta amihez rendkívül nehéz alkalmazkodni egy férfinak aki éppen belekerül ebbe a közegbe. Tekintettel arra, hogy mind a négy testvér nő ez a dolog gyakorlatilag kikerülhetetlen, mindenkinek lesz párja, mindenki megismer valakit, esetlegesen hozzá köti az életét és szül neki gyereket. Grace sajnos nagyon rosszul választott, rendkívül jóképű és sármos férje John Paul (Claes Bang) az a fajta férfi, aki elsőre egy főnyereménynek tűnik, aki okos, intelligens, jól keres, jól néz ki, jól bánik a gyerekekkel, de amikor csak ketten marad a feleségével borzalmasan bánik vele. Eva és a lányok ezt már régóta látják és nem bírják tovább elviselni, hogy szeretett testvérüket nap mint nap megalázzák, meggyalázzák, a földbe tiporják és ennek következtében szépen lassan megszűnik létezni. Lépni kell … ki kell vonni a forgalomból ezt a borzalmas taplót, mert nem mehetnek így tovább a dolgok …

Eva a legidősebb nővér, aki egy jól menő cégnél dolgozik és amilyen peches Grace férje John Paul pont vele együtt dolgozik és ha mindez nem lenne elég akkor kiderül, hogy még versenytársak is lesznek a legújabb középvezetői pozícióért. Alapvetően egy önzetlen, kedves, humoros nő, akire borzalmasan nagy teher került azzal hogy neki kellett felnevelni mindegyik testvérét, nem is csoda hogy túl van már egy alkohol elvonón. Grace egy elképesztően kedves és önzetlen nő, aki egész életét arra tette fel, hogy John Paul boldog legyen, képes bármiről lemondani annak érdekében, hogy elkerülje a bajt, igaz férje nem egy agresszív fajta, de szavaival nap mint nap szinte megöli őt. Csodálatos anyuka, tele van élettel, de nem tudja élni azt, mert gyakorlatilag csak egy rabszolga. Ursula az a típusú nő, aki korán ment férjhez, talált magának egy jó embert, aki mellett simán leélheti az életét, majd elkezdtek potyogni a gyerekek, teltek az évek és rájött arra, hogy valójában még nem is élt igazán. Ez a lehető legrosszabb, ami egy emberrel történhet, mert akkor bizony egyik súlyos hibát halmozza a másikra, egészen addig míg mindent el nem veszít. Bibi a minden történetben kötelező leszbikus lány, aki boldog párkapcsolatban él egy másik nővel, vagány, szókimondó, az a fajta akinek nem igazán érdemes keresztbe tenni, főleg hogy profi sportlövő, gyakorlatilag mesterlövész, még akkor is ha csak egy szeme maradt amivel célozni tud. Becka a legkisebb lány és mint olyan természetesen vadóc, irányíthatatlan, fékezhetetlen, az a fajta aki nagykanállal habzsolja az életet, a férfiakat, élvezeteket, nem igazán lehet megmondani neki mint csináljon, pedig mint legkisebb nővér bizony neki jutott az a nehéz feladat hogy még közel harminc évesen is mindig ő marad a legkisebb pici lány, akire mindenkinek vigyázni kell.

A sorozat zseniálisan lett felépítve, első körben megismerjük a karaktereket, körvonalazódni kezd a helyzet, amit meg kell oldani, majd nagyjából a sorozat közepéig szépen lassan minden egyes nőnek megismerjük a múltját és megtudjuk azt, hogy John Paul milyen borzalmas dolgot tett mindegyikükkel, ami okot adhat arra, hogy bizony mi nézők is egyet értsünk a lányokkal. John Paulnak mennie kell, mert ez nem maradhat így tovább. Aztán persze drámából átmegyünk komédiába, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva, jönnek a próbálkozások arra nézve hogy kinyírják ezt a mocskos nagy taplót, persze hétköznapi emberként rá kell döbbenniük arra, hogy ez bizony nem is olyan könnyű dolog, mint ahogyan az a filmekben lenni szokott. Sokszor azt se tudjuk majd, hogy akkor most nevessünk vagy sírjunk, drukkolunk a lányoknak, de persze közben azt is pontosan tudjuk, hogy amit tenni akarnak az nagyon nem helyes dolog, de mégis állatira drukkolunk nekik, hogy sikerrel járjanak. Egyik helyzetkomikum jön a másik után, mi meg csak keresgéljük az álkapcsunkat, mert egyszerűen hihetetlen mennyire védelmezi az ördög ezt a mocsadékot. Joggal merül fel bennünk a kérdés, hogy miért mindig a jó embereknek kell elmenni és miért mindig a moslékok ússzák meg?

A Bad Sisters a tavaly nyár végi nagy meglepetése volt a számomra, nagyon nehezen vettem rá magam hogy belekezdjek, de milyen jól tettem hogy bíztam az Apple-ben, mert valami döbbenetesen jó sorozat lett. Azt mondják, hogy az eredeti Belga sorozat még ennél is jobb, de én már annak is örülök, hogy ilyen jól sikerült a feldolgozás. Fantasztikus rendezés, forgatókönyv, parádés színészek, alakítások, rengeteget fogunk nevetni, néha sírni is. A párbeszédek frenetikusak, valahogy az angolok mindig is mesterei voltak ennek a műfajnak. Minden ami angol az csak jó lehet, ez nem vitás, főleg akkor ha egy bestseller regény alapján készül, akkor meg végképp ha az AppleTV+ úgy dönt hogy felveszi a produkciói közé. Jó hír a rajongóknak, hogy a második évad már kőbe van vésve, még akkor is ha már nincsen a háttérben a könyv amire építeni lehet, de valahogy biztos vagyok benne, hogy ezek tehetséges készítők ki fogják hozni belőle a maximumot. Mindenképpen tegyetek vele egy próbát, meg lesztek döbbenve mennyire jó.

 

Szerintünk: 4/5 | IMDb: 8.3 | Rotten Tomatoes: 100% | Metacritic: 79
Bad Sisters (season 1 | 2022 -)

Rendezte: Rebecca Gatward, Josephine Bornebusch, Bearbhia Walsh
Írta: Brett Baer, Dave Finkel, Malin-Sarah Gozin (Belga eredeti), Sharon Horgan
Zene: PJ Harvey, Tim Phillips
Szereplők: Sharon Hogan, Claes Bang, Eve Hewson, Sarah greene, Anne-Marie Duff, Eva Birthistle, Brian Gleeson, daryl McCormack, Saise Quinn, Jonjo O’Neill, Michael Smiley

Játékidő: 10x 53perc

 

 

A sorozatot vagy filmet az AppleTV alkalmazáson belül, az AppleTV+ utáni előfizetéssel tudod megtekinteni, az első hét ingyenes utána havi 6.99$, az éves díj 69$. Ha rendelkezel AppleTV+ előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> You sorozatkritika

>>> A Király sorozatkritika

>>> Better Call Saul sorozatkritika

 


Kommentek megjelenítése