Suspicion・AppleTV+

AlmaBlogger   |   2022.04.11 - 09:44   |   Írta: Ca$h   |   768
11. ápr Suspicion・AppleTV+

Egy embert túszul ejtettek, de már meg is vannak a gyanúsítottak?

Ez is csak egy olyan este mint a többi … vagy mégsem? Leo Newmant (Gerran Howell) az egyik legbefolyásosabb new york-i médiamogul fiát elrabolja egy öt fős csapat az angol királyi család maszkjába öltözve ráadásul úgy, hogy az egészet premiere-ben látják a folyosókon elhelyezett biztonsági kamerák. A világ persze elsőre nem veszi komolyan a kiszivárgott felvételt, az internet rögtön felkapta a dolgot és számtalan viccesebbnél viccesebb videók kerülnek ki erről az egyáltalán nem humoros felvételről. Az angol titkosrendőrség együtt dolgozva a CIA-vel rögtön nyomozni kezd és pár nap leforgása alatt talál is négy gyanúsítottat, akik szóba jöhetnek mint esetleges elkövetők.

Az első gyanúsított Natalie Thompson (Gerogina Campbell) akit konkrétan az esküvője napján az oltár elől visz el a rendőrség. A második Aadesh Chopra (Kunal Nayyar) aki egy teljesen hétköznapi eladó édesapja boltjában, de pont rosszkor rossz időben volt erőteljesen megkérdőjelezhető okokból kifolyólag, mivel nagymenő rendszergazdának adta ki magát feltörve Katherine Newman (Uma Thurman) biztonsági rendszerét. A harmadik gyanúsított Tara McAllister (Elizabeth Henstridge) aki egy egyetemi tanár és éppen egy Newman ellenes előadást tartott a szállodában, nagyjából egy időben a túszejtéssel. A negyedik emberünk csak később kerül a képbe, ő Eddie Walker (Tom Rhys Harries) aki nem több mint egy szimpla meleg egyetemista, aki ugyancsak rosszkor volt rossz helyen. Mindeközben körözés alatt áll egy nemzetközi terrorista, akit a csapat vezetőjének vélnek, Sean Tilson (Elyes Gabel) aki korábban egy angol kommandós volt, számtalan olyan dolgot tett az ország ellen, ami miatt gyanúba keveredett, ő a legveszélyesebb mindenki közül, de nem éppen az a típus, akit könnyű lenne kiszúrni a tömegből, tekintettel arra, hogy az álcázás nagymestere ezen kívül számtalan olyan képességgel rendelkezik, amik miatt nem véletlenül tartják a legveszélyesebbnek mindenki közül.

Az AppleTV+ új krimi thrillerje a 2015-ös False Flag című izraeli sorozatra épül, ami két évadot is megélt és igencsak nagy sikereket sikerült elérni vele, éppen ezért volt bíztató amikor elkészült belőle az amerikai változat, de mint ahogyan az általában lenni szokott, akik ismerik az eredetit szinte biztosak lehetnek benne, hogy az „amerikásítás” csak nagyon de nagyon ritka esetben szokott jól sikerülni. Én nem ismertem az eredetit, szóval lelkes tudatlansággal vetettem bele magam hétről hétre az új részekbe és számomra a sorozat egyfajta hullámzó teljesítményt nyújtott. Ahogyan azt már megszokhattuk elképesztően minőségi és profi a prezentáció, legyen szó a színészekről, vagy az aláfestő zenékről, pénz az van dögivel ez sosem szokott gondot jelenteni. De valahogy nem volt képes folyamatosan fenntartani az érdeklődésemet. Voltak olyan részek, ami nagyon jól sikerültek, tetszett benne az, hogy sose lehetett tudni ki is bűnös valójában ki van benne a konspirációban és ki nincsen, ki az aki teljesen ártatlan és valóban csak egy átlagember. Lesznek a történetben fordulatok rendesen, de sose olyan nagyok, ami miatt dobnánk egy hátast.

A karakterek érdekesek és jól ki vannak dolgozva, a köztük lévő kapcsolatrendszer és kémia is jól fel van építve, idővel kiderül, hogy mindenkinek van valami különleges képessége, ami miatt esetlegesen gyanúsak lehetnek a számunkra, nem véletlen a sorozat címe sem. Ezen kívül nagyon tetszett, hogy valósághűen bemutatják a nézőknek milyen elképesztően fejlett már az igazságszolgálatás eszköztára, mennyire könnyedén nyomon lehet követni bárkit és milyen okosnak és képzettnek kell lenni ahhoz manapság egy bűnözőnek, hogy ne tudják elkapni. Számomra Sean karaktere volt a legérdekesebb, aki egyszerre vérfagyasztó és mégis valahogy szerethető, a színész alakítása kiemelkedő volt a többiekhez képest, de nem mondanám nyugodt szívvel, hogy bárkivel is gond lett volna. Az események pörögnek, a történet izgalmas és magával ragad, csak valahogy nem volt képes eléggé fenntartani a figyelmemet ahhoz, hogy különösebben rajongjak érte. A befejezés meg kifejezetten csalódás volt, egy olyan sorozatban, ami kisebb nagyobb kilengésekkel, de azért folyamatosan felfele ível, sajnos pont a vége volt az ami sablonos lett, kiszámítható emiatt sokaknak csalódást fog okozni. Aki esetlegesen regisztrálva van a TV.com-on az látni is fogja milyen zuhanórepülésbe kerültek az értékelések amikor az utolsó részhez jutottunk, higgyétek el nekem, hogy ennyi ember esetében ez nem véletlen.

Kicsit megdöbbenve láttam, hogy ezzel nincsen vége a történetnek, elvileg tervezik a folytatást (bár még nem erősítették meg) igaz elképzelni se tudom hogyan, de bízzunk benne, hogy a második évadban minden hibát helyre tudnak hozni és képesek lesznek visszanyerni az érdeklődésünket. A jelenleg futó sorozatokhoz képest a Suspiciont jónak mondanám, de az AppleTV+ magas színvonalához képest csak egy erős közepesre tudom értékelni, kb. olyan, mint a Mosquito Coast, olyan felemás érzéseim voltak vele kapcsolatban, de azért nyugodt szívvel tudom ajánlani mindenkinek, aki szereti ezt a stílust.

 

Szerintünk: 3/5 | IMDb: 6.4 | Rotten Tomatoes: 50% | Metacritic: 50
Suspicion (season 1 | 2022 -)

Rendezte: Chris Long, Stefan schwartz
Írta: Amit Cohen, Maria Feldman, Rob Williams, Terry Cafolla, Megan Gallagher, Nick Leather
Zene: Gilad Benamram
Szereplők: Kunal Nayyar, Georgina Campbell, elizabeth Henstridge, Angel Coulby, Elyes Gabel, Noah Emmerich, Tom Rhys Harries, Robert Glenister, Uma Thurman, Ross McCall, Anya McKenne-Bruce

Játékidő: 8x 46perc

 

A sorozatot vagy filmet az AppleTV alkalmazáson belül, az AppleTV+ utáni előfizetéssel tudod megtekinteni, az első hét ingyenes utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$. Ha rendelkezel AppleTV+ előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> The Afterparty sorozatkritika

>>> The Sinner sorozatkritika

>>> Dexter: New Blood sorozatkritika




Kommentek megjelenítése