Gondok az Apple új monitorával

Tech Hírek   |   2022.04.11 - 09:10   |   Írta: L Ferenc   |   1287
11. ápr Gondok az Apple új monitorával

A frissítéssel és a webkamerával akadhatnak problémák.

Az Apple nemrégiben dobta piacra vadonatúj képmegjelenítőjét, a Studio Display-t, melyre sokan azonnal lecsaptak. Közülük mostanság egyre többen panaszkodnak arra, hogy amikor frissíteni szeretnék a készülék firmware-ét, a folyamat egy hibaüzenet kíséretében meghiúsul. 

A hibaüzenet arra kéri a felhasználókat, hogy kicsit később próbálkozzanak meg újra a frissítéssel, és ha a probléma tartósan fenn áll, akkor forduljanak szakszervizhez. Beszámolók szerint sajnos az sem jelent megoldást, ha a monitort újracsatlakoztatják a számítógéphez, és az sem segít, ha egy másik Machez csatlakoztatják.

Ettől teljesen független probléma, hogy a készülék beépített webkamerája sokak szerint kritikán aluli minőségű. A többek közt FaceTime és Zoom hívásokhoz használható kamera 12 megapixeles felbontású, ennek ellenére azonban olyan rossz a képminősége, hogy egyesek a régi BlackBerry mobilok kamerájához hasonlítják. Az Apple munkatársai ezzel kapcsolatban azt nyilatkozták, hogy tisztában vannak azzal, hogy a webkamera nem az elvárt szinten teljesít, és a problémát hamarosan orvosolni fogják egy szoftverfrissítéssel. Aminek a feltelepítése remélhetőleg nem okoz majd problémát – tehetjük hozzá szarkasztikusan. 

Az 1,9 millió forintba kerülő, 32 colos képátlójú és 6K felbontású Pro Display XDR kistestvérének tekinthető Studio Display 660 ezer forint ellenében 27 colos képátlót és 5K-s Retina felbontást vonultat fel. "Kiváló kamerával és hanggal" – legalábbis az Apple szerint. 

Az 5120x2880 pixeles felbontású, 218 ppi-s pixelsűrűségű újdonság egymilliárd színárnyalatot képes megjeleníteni, True Tone kompatibilis, maximális fényereje pedig eléri a 600 nitet. A hat hangszórós hifivel, rezgéskioltó mélynyomókkal és széles sztereó hangzással rendelkező monitor beépített kamerája 122 fokos látószöggel és f2,4-es fényerővel bír. 

A 47,8 centiméter magas, 62,3 centiméter széles és 16,8 centiméter mélységű Studio Display 6,3 kilogrammot nyom a mérlegen, amennyiben az állítható dőlésszögű állvánnyal szerelt példányról beszélünk. A magasságban is állítható verzió kicsit nagyobb és nehezebb. A készüléken egy Thunderbolt 3 (USB-C, 96 W) és három USB-C (10 Gb/s) csatlakozó aljzat található. 

Amennyiben nanotexturált üveggel rendeljük meg a Studio Display-t, akkor nem kevesebb, mint 800 ezer forintot kell a kasszában hagynunk. Ez a tükröződéscsökkentő réteg akkor érheti meg, ha nagyon fényes munkakörnyezetben használjuk a monitort. A csúcsot a nanotexturált és állítható dőlésszögű/magasságú verzió jelenti, melynek árcéduláján 960 ezer forintos összeg olvasható. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése