Behind Her Eyes・AppleTV (Netflix)

AlmaBlogger   |   2021.12.13 - 08:11   |   Írta: Ca$h   |   947
13. dec Behind Her Eyes・AppleTV (Netflix)

Avagy ’Ne Higgy a Szemének”!

Louise (Simona Brown) egy egyedülálló anyuka, akit férje elhagyott egy másik nőért, aki azóta már új családot is alapított, kisfiával Adammel (Tyler Howitt) éli nyugodt kis szerény életét. Nehéz boldogulnia hiszen az anyaság mellett dolgoznia is kell, nincsen semmi ideje saját magára, meg úgy nagyjából semmire, de szerencsére sokan vannak akik segítenek neki. Egyik este végre ráveszi magát hogy csináljon egy görbe estét legjobb barátnőjével. Megpróbálja kicsípni magát de valahogy a régi ruhák nem akarnak már rájönni, sokat készül rá, izgul nagyon, de sajnos Sophie (Nichola Burley) felülteti. Már éppen készülne hazafele amikor túl hirtelen fordul meg és szó szerint belebotlik a feltűnően sármos Davidbe (Tom Bateman), aki olyan szerencsétlenül fogta az italát hogy természetesen magára öntötte a pohár egész tartalmát. Louise azt se tudja hogyan szabadkozzon, természetesen kifizeti neki amit ivott, arra persze nem gondolt, hogy a világ egyik legdrágább whiskey-jét itta éppen a srác. Ezen egy jót nevetnek, beszélgetésbe elegyednek és valahogy nagyon összepasszolnak, olyan az egész mint egy álom, mintha mindig is ismerték volna egymást. De eljön a nap vége, David jobbra megy Louise balra, búcsúzkodni kellene, de valahogy egyikük sem akarja a dolgot, valahogy elcsattan egy csók, majd véget ér minden és valószínűleg örökre csak ennyi volt. Hát a helyzet az hogy nem éppen, a dolgok nagyon érdekes fordulatot vesznek …

Ugyanis Louise egyik félmunkaidős állásába, ahol titkárnő egy új pszichológus érkezik, aki nem más mint David, ráadásul magával vitte első napjára gyönyörű feleségét is, a dolog több mint kellemetlen, Louise végső elkeseredésében nem tud mit csinálni elbújik a női mosdóban. De nem kerülheti el sorsát, hiszen David egyik titkárnője lesz. A dolgok pillanatok alatt elmélyülnek kettejük között, hiába van felesége Davidnek. Aztán ha mindez nem lenne elég a lány szó szerint belebotlik az utcán David feleségébe Adele-be (Eve Hewson) aki egy meglepően szimpatikus nő, pillanatok alatt barátnők lesznek és ezzel egy olyan titkos szerelmi háromszög jön létre amiből egyértelműen nem lehet jól kijönni. Aztán a dolgok még jobban bonyolódni látszanak, kiderül hogy David házassága nem éppen valami rózsás, szépen lassan összeáll a kép és egy olyan titokra derül fény amire senki sem számított.

Az eredeti regényt Sarah Pinborough írta 2017-ben, a regény fogadtatása eléggé vegyes volt, ahogyan az előre sejthető volt, mert nagyon megosztó a történet. Szépen lassan épül fel, emberi kapcsolatokra és hagyományos bonyodalmakra helyezi a hangsúlyt, majd átmegy krimibe, végül pedig thrillerbe és a vége eléggé rázós, olyan szinten merész amit nem sokan lesznek képesek elfogadni. Éppen ezért ment a vita arról, hogy csak az első évadra adnak pénzt, végül úgy döntött a vezetőség hogy úgy lesz szép és kerek és többek között biztos kezekben a történet, ha csak egy limitált szériát csinálnak belőle. Én bevallom ezt egy nagyon jó döntésnek tartom ugyanis ha lehet ilyen hülyén fogalmazni akkor az egész sorozatot tönkre teszik az utolsó résszel. Igaz van benne egy sötét, misztikus vonal a múltban. ami csak csigalassúsággal bontakozik ki, de egy idő után már sejteni lehet hogy hova akarnak kilyukadni és mi magunkban csak annyit mondunk hogy ne, csak ezt ne, nem akarom hogy ez legyen, aztán szépen az utolsó részben csak megtörténik amitől végig féltünk és számomra ez hatalmas csalódást okozott. Egyszerűen annyira nem illik bele ebbe a történetbe, hogy az már fájdalmas, de csak meglépték a dolgot és igaz a végére minden a helyére kerül és nevezhetnénk pofánverős, álleesős fordulatnak is, de nem fogjuk, mert csak a fejünket fogjuk majd és úgy fogjuk érezni hogy átvertek minket. Feleslegesnek fogjuk érezni az időt amit ráfordítottunk a sorozatra.

Persze lehet ez csak az én véleményem, meg még pár emberé körülöttem, de mi csalódottak voltunk nagyon. Szívem szerint majdnem kettő pontot adtam a sorozatra, de nem voltam rá képes, hiszen minden másban annyira jó kis történet ez. Remek a forgatókönyv, a színészek pazarok, hihetőek, élnek, a rendezés és minden más egyéb teljesen rendben van. Az álom részek, a víziók szinte már horrorisztikusak, izgalmasak, de pont csak annyira hogy még thrillernek lehessen nevezni. A két főszereplő rendkívül szimpatikus, az életük szívszorító, a dolgok amik Daviddel történek egészen elképesztően szívfacsaróak, iszonyatos hogy mindez megtörtént vele és amikor megértjük hogy miért az aztán végképp a falhoz vágja az embert. Így döntöttem végül a három pont mellett, hiszen ez pontosan az a sorozat amit meg lehet nézni egyszer, jót fogunk szórakozni a nézése közben, igaz néha olyan dolgok történnek amik közben csikorgatjuk a fogunkat, főleg a házasok fogják kellemetlenül érezni magukat, a vége az olyan amilyen, gyomor kérdése hogy neked ez be fog-e jönni, de abban szerintem mindannyian egyet fogunk érteni hogy egynek jó, tehát egy közepes alkotás. Akik nagyon de nagyon távol állnak az ezoterikus dolgoktól, nem hiszen az álommegfejtésben és abban hogy az elmének lehet és vannak még feltérképezetlen területei, azok inkább válasszanak egy másik sorozatot. Ami viszont biztos, hogy ez a magyar cím egészen elképesztően rettenetes. Mondjuk én se tudtam volna jobban lefordítani, de akkor inkább már maradjunk az eredetinél és akkor nem fogunk mellélőni, legalábbis én ezt gondolom. Neked hogyan tetszett? Ha gondolod a lenti kommentszekcióban pötyögj róla pár sort!

 

Szerintünk: 3/5 | IMDb: 7.2 | Rotten Tomatoes: 62% | Metacritic: 54
Behind Her Eyes (miniseries | 2021)

Rendezte: Steve Lightfoot
Írta: Steve Lightfoot, Sarah Pinborough, Angela LaManna
Zene: Rupert Gregson-Williams
Szereplők: Simona Brown, Eve Hewson, Tom Bateman, Robert Aramao, Tyler Howitt, Georgie Glen, Aaron Anthony, Nichola Burley, Aston VcAuley, Charlotte Mills

Játékidő: 15x 42perc

 

 

Ha rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> Netflix applikáció

>>> Cowboy Bepop sorozatkritika

>>> Foundation sorozatkritika

>>> Finch filmkritika




Kommentek megjelenítése