Tim Cook helyét Kínában egy nő veszi át

AlmaBlogger   |   2017.07.22 - 12:54   |   Írta: Pausch Rita   |   1749
22. júl Tim Cook helyét Kínában egy nő veszi át

Úgy tűnik, hogy arrafelé akkora a business, hogy Tim már nem bírja szuflával…

Ezért egészen új pozíciót kreáltak kifejezetten a kínai piac részére! Alelnök és ügyvezető került kinevezésre az Apple kínai részlegén.

Tim Cook és a helyettese, Jeff Williams már nem tudnak mindenhol kellően eleget tenni feladataiknak a világ egyik legnagyobb vállalata élén, ezért a cég második legnagyobb piacát jelentő Kína terhét átadták. A kínai vezetés élére Isabel Ge Mahe került. A hölgy korábbi vezeték nélküli technológiáért felelős alelnök pozícióból érkezett ebbe az igazán rangos, új és megtisztelő kinevezésbe. Ezzel javítva a Szilícium-völgy tech cégeinek igen rossz női vezető arányát.

Igaz, Isabel nem a cupertinói központban csücsül majd, hanem a kínai bázisról koordinálja az üzletet, de ettől még a tény, tény marad: újabb nő került az Apple vezetőségébe, az eddigi három hölgy mellé és 15 férfi közé. (Talán emlékeztek, arról már sokat írtunk, hogy az egykori Burberry vezető, divat nagyágyú Angela Ahrendts hogyan került  a cég vezetőségébe.)

Tim Cook lelkesen fejezte ki megbecsülését és várakozását az új vezetővel kapcsolatban:

„Az Apple elkötelezetten törekszik a piaci részesedése növelésére Kínában, ezért izgatottan várjuk, hogy Isabel miként kamatoztatja eddigi tapasztalatait és vezetői képességeit a kínai csapatunkban.”

Ge Mahe kilenc évig vezette az Apple vezeték nélküli technológiákért felelős szoftver mérnöki csapatát. A területéhez tartozott az eszközök mobilhálózati fejlesztése, a Wi-Fi, Bluetooth, NFC és helyi és mozgástechnológiák. Szintén ő felügyelte az Apple Pay, HomeKit és CarPlay mérnök csapatait.

A hölgy Kínában született, de az Amerikai Egyesült Államokban tanult villamosmérnöknek, többek között a Berkley Egyetemen. Ezentúl a sanghaji központból fogja ellátni vezetői feladatait.

Követendő példa, lányok!

Forrás: Apple

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése