Angela Ahrendts jövő héttől az Apple vezetőségét erősíti

Tech Hírek   |   2014.04.24 - 08:00   |   Írta: Pausch Rita   |   1174

Még 2013. október 14-én jelentette be az Apple hivatalosan, hogy Angela Ahrendts, a Burberry vezérigazgatója, a tavasz során átigazol hozzájuk egy újonnan létrehozott pozícióba, a kiskereskedelmi és online ágazati vezető alelnöknek.

angelaahrendts

Komoly feladatai a direkt értékesítés, terjeszkedés és az ezzel kapcsolatos műveletek terén lesznek, ami a cég reményei szerint az Apple vásárlóknak a vásárlási élmény teljes megújulását jelenti majd. Az innovatív élmények között szerepel a Genius Bar®, az egyéni igények teljesítése és akár a személyre szóló képzések a vásárlóknak, hogy a megvásárolt Apple termékeikből a legjobbat és legtöbbet hozhassák ki.  

Tim Cook hangot adott neki, hogy nagy érdeklődéssel várja a közös munkát, elismerve Angela Ahrendts szakmai érdemeit és különleges egyéniségét. Míg a leendő alelnöknő arról beszélt, hogy mindig is csodálta az Apple termékek innovatív és dinamikus jellegét.

Angela Ahrendts komoly szakmai úttal rendelkezik. A Burberry előtt dolgozott Donna Karan-nál is. Illetve januárban több cikk is megjelent arról, hogy heteken belül a Brit Lovagrend tagjává nevezik ki női lovagparancsnoki rangba és ezután a „Dáma” megszólítást illeti, ám ez ügyben azóta még nem történt fejlemény.

Bár az októberi bejelentést követően a Burberry kötelezte Ahrendts-et, hogy még legalább fél évet eltöltsön náluk, mire az új vezérigazgató átveszi a székét, illetve némi pletyka felreppent arról is, hogy kétmillió fontos díjazásban részesül a lelépő vezetőnő, ha júniusig marad, de úgy tűnik, hogy a döntés immár végleges. A kiskereskedelmi és online ágazati vezető alelnök jövő héten áll csatasorba.

Kapcsolódó cikkek: Messze mutató iPhone 5S reklámfilm.....

Te tudod hogyan készült a Burberry divatbemutatón az iPhone 5S-el forgatott film? Az Apple megmutatja nekünk.

Divat vagy technológia [Szubjektív női szemmel]




Kommentek megjelenítése