Apple autós pletykák felmelegítve

Almás Pletykák   |   2017.07.22 - 14:57   |   Írta: SzavaRicsi   |   1807
22. júl Apple autós pletykák felmelegítve

Komplett autóból önvezető rendszer, önvezető rendszerből pedig újra kész autó lehet a Project Titanból.

Tim Cook, az Apple ügyvezető igazgatója a múlt hónapban erősítette meg, hogy egy önvezető rendszeren dolgoznak a cupertinói tech cégnél. Ezzel szinte teljesen kizárva annak lehetőségét, hogy a közeljövőben autógyártásba kezd az Apple.

Egy kínai lap azonban belső forrásokra hivatkozva nemrég arról írt, hogy az Apple egy helyi gyártóval, a CATL-lel együtt egy elektromos autó akkumulátort fejleszt. Ha a hír igaz, akkor az almás cég valószínűleg mégis kacsintgat az autógyártás felé.

Egyelőre sem az Apple, sem a kínai CATL nem reagált a hírre.

Cook nemrég maga is bevallotta, hogy nagyon izgalmasnak tartja az autóipar jelen változásait. Az elektromos hajtás, az autómegosztás és az önvezető rendszerek mind érdeklik az Apple vezetőjét, így a mostani pletyka alapján újra esélyessé vált, hogy mindhárom területen érintetté válnak a cupertinóiak.

Mindenestere Cook szavai után biztossá vált, hogy az Apple egy önvezető rendszeren dolgozik. Továbbá azt is sejtjük, hogy újra és újra fontolóra veszik azt, hogy egy saját autóban alkalmazzák a projekt végtermékét.

A Tesla, amerikai gyártó sikerei után valamelyest könnyűnek tűnhet a villanyautógyártás, de érdemes tanulmányozni például a Faraday Future pénzügyi nehézségeit is.

Ha végül tényleg villanyautógyártásba kezd az Apple, akkor jó eséllyel az akkumulátor lesz a termékük legkritikusabb pontja.

Az elektromos autók gyors fejlődése erősen felbolygatta az akkumulátorpiacot. Az energiatárolók gyártói jelenleg nem képesek kiszolgálni az autóipart, a probléma pedig szinte minden gyártót érinti.

Kivétel ez alól a Tesla, amely a saját „gigagyárában” állítja elő az akkumulátorait.

Forrás: electrek

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése