Tim Cook megerősítette: önvezető rendszeren dolgozik az Apple

Apple Hírek   |   2017.06.13 - 20:59   |   Írta: SzavaRicsi   |   1535
13. jún Tim Cook megerősítette: önvezető rendszeren dolgozik az Apple

Félig-meddig lehullott a lepel a titokzatos Titán projektről!

Tim Cook nemrég a Bloombergnek adott interjút, amelyben az Apple vezére az autóiparról beszélt.

Cook szerint jelenleg egyszerre három komoly változáson is keresztülmegy az autóipar. Az elektromos hajtás, az önvezető rendszerek, és az autómegosztás mind-mind megmozgatják az almások fantáziáját, az egyik technológiai újításba pedig ők is beleugrottak.

Az Apple CEO-ja elmondta, hogy az eddig Project Titan fedőnéven emlegetett projektben egy autonóm rendszeren dolgoznak, amely akár több fronton is felhasználható lesz.

 

 

Cook bevallotta, hogy rendkívül izgalmasnak tartják az efféle rendszereket, viszont még ők sem tudják pontosan, hogy hova lyukadnak ki a projekttel.

Szinte biztos, hogy a Project Titan egyik végterméke egy autók számára fejlesztett önvezető rendszer lesz, de Cook a mesterséges intelligenciával dolgozó eszközök ősanyjaként tekint az autonómításra, így több eszköz is kamatozhat a projektből.

Akár Siri is tovább kupálódhat?

Tim Cook egyelőre csak óvatosan beszélt arról, hogy mik is a céljaik a projekttel, de azt magabiztosan kijelentette, hogy az autonómitás egy olyan kulcsfontosságú technológia, amelyet nagyon fontosnak tartanak az Apple-nél.

Egyelőre tehát a négykerekűk frontján csak önvezető rendszerben gondolkozik az Apple, viszont ez még mindig nem zárja ki, hogy a jövőben egy komplett autóra is felkerüljön a logójuk.

Az Apple legikonikusabb alakja, Steve Jobs is szerette volna bevenni az autóipart a cupertinói céggel, és állítása szerint, ha több energiája lett volna, meg is tette volna azt. Az biztos, hogy a cég mostani vezére által is említett elektromos hajtás megjelenésével az olyan techóriásoknak, mint az Apple-nek most sokkal komolyabb lehetőségei vannak az autóiparban, mint a Jobs érában.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése