Angela Ahrendts jobban keres Tim Cook-nál

Tech Hírek   |   2015.01.25 - 17:55   |   Írta: Pausch Rita   |   1649

A FastCompany szerint az a személy igazán jól csinál valamit, aki épp csak átigazol az Almához és máris jobban keres, mint maga Tim Cook. Angela Ahrendts pontosan így van ezzel, pedig még nincs egy éve, hogy májusban átigazolt. 

ahrendts win

Az ex-Burberry vezető a tőzsdefelügyelet jelentése szerint 2014-ben úgy 73 millió dollárral gazdagodott, ami egy picit magasabb Tim Cook 9,2 millió dolláros tavalyi keresetéhez képest. Cook egyébként 2014-ben épp megduplázta az összeget, amit 2013-ban keresett, köszönhetően az iPhone 6 sikeréből befolyó extrájának.

Hogy mégis hogyan lehetséges ez? Nos, Ahrendts valójában nem vághatta ténylegesen zsebre ezt az összeget, hanem körülbelül 70 millió dollár értékben kapott részvényeket egyrészt afféle hálapénzként, hogy otthagyta a zsíros Burberry pozíciót egy alacsonyabbért, másrészt kompenzáció gyanánt, hiszen elesett Burberry részvényektől.   

timcooksad 

Azért a csúcsot 2014-ben mégis Jimmy Iovine és Dr. Dre tartja az Apple-nél, hiszen a Beats-ért 3 milliárd dollárt tehettek zsebre...    

dreiovine happy

Forrás: FastCompany, abc
Kép forrása: Camera Press/Redux


Kommentek megjelenítése