Ki az Apple igazi célpontja?

Tech Hírek   |   2015.01.24 - 20:04   |   Írta: Máté Gergő   |   818

A világsajtó tele van a kínai mobilgyártók felemelkedéséről szóló tényszerű és spekulatív írásokkal. Néhány gyártónak közülük sikerült a környező (például az indiai) piacra is betörniük, méghozzá jelentős eredménnyel. Azonban mostani cikkünk egy kissé más megvilágításban mutatja a kínai okos telefon piacot.

b8fomniccaaqzvb-jpg-large

Az előre eltervezettek szerint a mai napon a kínai Hangcsou-ban (Hangzhou-ban) kitárult a nyilvánosság előtt a Westlake Apple Store kapuja. Hatalmas figyelem kísérte az egy hónappal ezelőtti megnyitó ünnepséget. A helyiség díszletei között Wang Dongling falfestményei is szerepelnek.

screen-shot-2015-01-23-at-10-58-19-pm

Az említett Westlake Apple Store (Hangcsou) egyike annak az öt újonnan nyíló Apple üzletnek, melyek a kínai újév alkalmából épülnek. Legközelebb Zhengzhou városában örvendezhetünk új Apple Store-nak, méghozzá Februárban, majd további három követi azt pár héten belül.

B8GIpI6CEAArIxq

Tim Cook 2014-ben elképesztő mennyiségű kínai Apple áruházat célzott meg: a jelenlegi 15-ről 40-re kívánja növelni a számukat, ráadásul Angela Ahrendts kereskedelmi vezető is Kínát vette célba.

westlake-apple-store-china-5

Forrás: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése