2024 Szeptember・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2024.09.29 - 14:52   |   Írta: Ca$h   |   52
29. szept 2024 Szeptember・Apple Arcade

Jöhet akkor a szeptemberi mazsolázás?

Fabulous Angela Wedding Disaster+

Láttunk már ilyen játékokat, korábban is teszteltünk már hasonlót, a különbség itt most csak annyi, hogy nem egy büfében vagyunk vagy egy konyhában, hanem egy esküvői boltban. Tapizós cím ez is, ahol a lényeg az, hogy minél hamarabb, minél pontosabban szolgáljuk ki a vendégeket. Nagyon szórakoztató tud lenni egy bizonyos pontig, ahonnan már szinte teljesíthetetlen a három csillag, de szerintem idáig nem sokan fognak eljutni, szóval egy próbát mindenképpen megér. Az ilyen típusú játékokkal fejleszteni tudjuk a gaming skilljeinket ez nem vitás.

Szerintünk: 4/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: fekvő

 

 

Return to Monkey Island:

A Monkey Island egy olyan cím, ami még az én gyerekkoromban volt legendásan híres és sikeres. Point&Click kalandjáték, kellemes rajzfilmes grafikával és elképesztő humorral megfűszerezve. Guybrush Threepwod kalandjai örökérvényűen beleégtetk az én korosztályom agyába, nem is csoda hogy megélt pár folytatást, felújítást és végül eljutott oda hogy már tapiképernyőn is lehessen vele játszani, amire gyakorlatilag ki lett találva. Rögtön a játék elején lehetőségünk van arra, hogy megismerkedjünk az eddig történtekkel, ez azoknak lehet hasznos akik még sose játszottak Monkey Islanddel, vagy azoknak akik olyan öregek mint én és már szinte semmire nem emlékeznek belőle. Kezdéskor lehetőségünk van kiválasztani, hogy inkább a sztori érdekel minket, vagy pedig részesei szeretnénk lenni a jó öreg, kőkemény kihívásokkal és rejtvényekkel teli kihívásnak (hard mode). Én elsőre inkább a könnyű módot választanám, mert nem is gondolná az ember milyen nyakatekert, nehéz kihívások tudnak lenni egy ilyen kalandjátékban. Számomra csak a grafika volt kicsit fura, a régebbi design jobban tetszett. Ettől eltekintve fantasztikus, kortalan játék a Monkey Island, mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát.

Szerintünk: 4/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: fekvő

 

 

Rabbids Multiverse:

Az Ubisoft legendás sorozata a Rayman Raving Rabbids ugyancsak egy olyan régi sorozat amire valószínűleg nem sokan emlékeznek már, pedig elképesztő sikereket arattak vele. Nagyon megörültem amikor megláttam, akkor meg kevésbé amikor kiderült, ezúttal milyen típusú játékkal lesz dolgom. Sajnos a Rabbids Universe nem egy ügyességi ugrálós platformer amilyen régen volt, hanem gyakorlatilag egy kártyás stratégiai játék, akicó RPG, amiből manapság olyan sok van már, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni. Ettől függetlenül még mindig jó, az átvezetők viccesek, az univerzum a szokásos, kérdéses persze az, hogy aki most találkozik először a nyuszikkal mit fog gondolni róluk. Erős a nosztalgiafaktor, nem biztos hogy mindenkinek beveszi majd a gyomra, de tény hogy a játék része szépen meg van csinálva, jól ki lett találva, komplex, összetett tartalmas élményt nyújt, persze csak azoknak akik szeretik ezt a stílust. Én már bevallom nagyon unom, úgyhogy nem repestem az örömtől amikor kiderült ez is ilyen típusú játék lett.  

Szerintünk: 4/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

 

Punch Kick Duck+

Na ... ez a játék pontosan az, ami a címe; ütni, rúgni, lehajolni. Ennyit kell benne tenni semmi többet. Persze kő-papír-olló módon pontosan tudni kell, hogy melyik állat milyen módon támad és hogy nekünk mivel kell ellentámadni ahhoz hogy győzzünk. Szerencsére minden ellenfelet csak egyszer kell eltalálni a dolgok viszont meglehetősen bonyolódni fognak amikor már mindkét irányból ránk tőrnek az ellenfelek. Nem igazán tudom mi értelme van ennek a játéknak, azon kívül hogy az első pár percben nagyon vicces és szórakoztató, lehet később jönni fognak értelmesebb kihívások is, de ez az első negyed óra eléggé repetitívnek tűnt. Egy próbát megér, de túl sokat ne várjatok tőle.

Szerintünk: 3/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő / álló

 

 

Outlanders 2:

Ha minden igaz pár évvel ezelőtt már írtunk nektek az első részről egy kis szösszenetet, de bevallom már semmire nem emlékszem belőle, csak annyira hogy jó volt, szerettük. Szóval nem is csoda hogy megjelent a második rész, mert gondolom nem én voltam az egyedüli akinek tetszett. Mivel az első részből nem emlékeztem semmire, ezért eléggé újszerűen hatott rám mennyire komplex és összetett stratégiai túlélő játék ez az Outlanders. Kellemes és aranyos a grafikája, jó a hangulata, olyan típusú cím ami ha elkap nagyon nehezen enged el. Engem egy kicsit a jó öreg Settlersre emlékeztetett. Minden mindennel összefügg, kicsiben kezdjük, majd a végére felépül egy komplett város, egy önműködő mégis törékeny ökoszisztéma. A kérdés már csak az, hogy kinek van erre ideje és kedve, ugyanis manapság ugye azok a játékok érik el a legnagyobb sikereket mobil eszközökön, amiket lehet akár óránként is játszani csak pár perc erejéig. Az Outlanders teljes embert követel, időt, odafigyelést, szóval inkább otthon, a szabadidődben, ha lehet AppleTV-n keresztül nagy tévén, kontrollerrel a kezedben toljad és hagyd hogy teljesen magába szippantson az élmény.

Szerintünk: 4/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő / álló

 

 

Zen Koi Pro+ (A Hónap Játéka):

Szembejött végre az első Hónap Játéka gyanús cím. Régebben még a PS3 idején találkoztam először ilyen játékkal, aminek a lényege, hogy teljesen lenyugtassa az embert, kikapcsolja mégis közben aktívan használja az agyunkat. A tökéletes aktív pihenés példázata. Az első ilyen cím a „Flow” volt, majd jött a „Flower”, mindkettő fantasztikus volt mind látványban, hangulatban, élményben. A Zen Koi Pro nem taglóz le a látványvilágával, de a hangulatával mindenképpen. Mi egy Koi halacskával leszünk, akinek meg van határozva, hogy milyen tengeri lényeket kell megennie ahhoz, hogy tovább tudja bővíteni a tavacskát. Eközben találkozunk másik Koiokkal, akikkel párosodva kapni fogunk egy picike halacskát a „gyűjteményünkbe” akik egy ideig követnek minket majd miután felnőttek a saját útjukra indulnak. A bővítésen kívül mi is fejlődni fogunk, skill pontokat kapunk, amiket három attribútum között oszthatunk el (Agility, Speed, Rarity). A Zen Koi Pro pontosan az a típusú játék, amit én a legjobban szeretek, ami látványos, szórakoztató, van benne kihívás, de csak annyi hogy ne idegeskedjünk miatta, nem felidegesít hanem lenyugtat, a tökéletes szórakozás, legalábbis számomra.

Szerintünk: 5/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: álló

 

 

Temple Run Legends:

A Temple Run örök klasszikusról, ha jól emlékszem pár hónappal ezelőtt írtunk, amikor is elkészült az eredeti felújított változata. Érdekes hogy pont most gondolták a készítők, hogy csinálnak belőle egy új címet, ami azon kívül hogy sokkal jobb grafikával rendelkezik nem hozott túl sok újdonságot. Persze lehet csa kén nem vettem észre ezeket, mert sose voltam egy nagy Runner rajongó. A Raymanes Runner címet például nagyon szerettem illetve a Mariósat is, azok legalább hoztak bőségesen elég eredetiséget és újdonságot ebbe a kategóriába. A Temple Run Legends egy szuper jó kis játék, de nem érzek rajta semmi fejlődést, pedig akárhogy is számolom egy közel húsz éves címről beszélünk. Aki viszont most találkozik először ezzel a stílussal, az biztosan bele fog szeretni és halálosan odalesz érte, engem most nem sikerült igazán elvarázsolni a Legendsel ... sajnálom.  

Szerintünk: 3/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

 

Vampire Survivors+

Régóta hallok már erről a játékról, olyan jelzőket hogy minden idők egyik legjobb roguelike címe, amit azért nagyon erős túlzásnak éreztem, főleg mikor láttam belőle egy élő twich közvetítést és megláttam milyen a grafikája, milyen a játékmenete. Ez volt viszont az első alkalom hogy tényleg játszottam vele egy kicsit és bevallom képtelen voltam megállni fél óra után. Egyszerűen visz magával, a zene, az élmény, a benne lévő fejlődési potenciál, döbbenetes. A Vampire Survivors egész egyszerűen egy piszkosul jó játék. Nincs mit ezen szépíteni, tényleg az és borzalmasan nehéz abbahagyni. Minden egyes alkalommal egyre erősebbek leszünk és egyszer csak elérünk egy olyan szintet, amikor már szinte képtelenség minket kinyírni, pedig egyszerre több százan ha nem ezrem törnek ránk minden irányból. Itt látszik meg igazán, hogy nem a grafika a minden, a grafika csak külsőség, felszínes dolog, sokat hozzátehet egy játékhoz, lásd Last of Us, de az igazi jó játékokat nem csak ez teszi, naggyá hanem az élmény. 

Szerintünk: 5/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

 

Monster Train:

Bevallom elsőre nem igazán nyűgözött le ez a játék, a bugyuta történetével, semmilyen grafikájával és elsőre szokványosnak tűnő játékmenetével. Azt gondoltam hogy ez is csak egy a sok kártyás játék közül, amik megpróbálják meglovagolni az utat amit a MAGIC the Gathering vérrel verejtékkel kikövezett nekik. A helyzet az, hogy nagyjából igazam is volt ... eltekintve attól az apróságtól, hogy itt szükség lesz némi logisztikai stratégiázásra is, lévén az ellenfelek amiket nem sikerült elsőre legyőznünk, egy szinttel feljebb kerülnek, a toronynak a tetején meg ott lesz a Pyre amit minden körülmények között meg kell védenünk, mert ha elesik akkor véget ér a játék. Szóval eltekintve ettől a jópofa megoldástól, a Monster Train tényleg csak egy teljesen szokványos kártyás játék, nem találtam benne semmit ami megfogott volna, ami kiemelte volna a tömegből. Nem egy Vampire Survivors az biztos. De tekintettel arra, hogy az Arcade felhozatalban eléggé kevés hasonló cím van jelenleg, azért tegyetek vele egy próbát hátha titeket jobban el fog kapni. 

Szerintünk: 3/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: fekvő

 

 

Balatro:

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én eddig az életem során soha nem hallottam még erről a kártyás játékról, pedig elvileg pontosan olyan híres és sikeres mint mondjuk a Hearts vagy a Solitaire. Nu mindegy is, mindennek eljön egyszer az ideje és ennek most jött el. A Balatro egy erőteljesen a póker szabályaira épülő kártyás játék, aminek elsőre kicsit bonyolultnak tűnhetnek a szabályai, bevallom én is elvesztem bennük, éppen ezért képtelen lennék leírni hogy mik is pontosan ezek. De a játék gyönyörűen megtanít minket minden alapra és trükkre, szóval legyünk türelmesek és szépen vigyük végig a tutorialt, odafigyelve minden apróságra, mert én is láttam rajta, de a játékosok többsége teljesen el van ájulva tőle, közel ötezer ember értékelte a játékot és még mindig kereken öt csillagon áll, amihez foghatóval még sose találkoztam. Ez nem az a játék amihez elég öt-tíz perc, meg kell adni neki a tiszteletet, végig kell menni a tanulási szakaszon, utána pedig jöhet az igazi élvezet és móka. Én is éreztem rajta hogy nagyon jó lesz ez, csak számomra ez a próbaidőszak nem volt elég ahhoz hogy átlássam, pontosan miről is van itt szó. Annyi viszont elsőre is kiderült, hogy minden egyes aszaltnak megvan a a minimális pontszáma amit el kell érni, ezeket pedig a póker szabályai szerint érhetjük el, a lapoknak az értéke is számít, tehát mondjuk egy hármas terc kilenc pontot ér, míg egy tízes harmincat. Lehetőségünk van dobni kártyákat, lehetőségünk van használni Joker illetve speciális, egyszer használatos gyűjthető kártyákat is. Van benne potenciál rendesen, el lehet veszni ezt már most látom.

Szerintünk: 5/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, hamarosan újra találkozunk, addig is a játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után tudjátok letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.

 

Kapcsolódó tatalom:

>>> A Hónap Játéka: Zen Koi Pro+

>>> Apple Arcade 2024 Június

>>> Apple Arcade 2024 Február

>>> Apple Arcade 2024 Január


Kommentek megjelenítése