Fényképezés és a fényképek szerkesztése iPhone, iPad és iPod touch segítségével

Tippek és trükkök   |   2018.01.15 - 21:00   |   Írta: H.A   |   8013
15. jan Fényképezés és a fényképek szerkesztése iPhone, iPad és iPod touch segítségével

A cikk bemutatja, hogy az iPhone, iPad és iPod touch készülékek Kamera alkalmazásával hogyan készíthetők részletgazdag fényképek, és hogy a beépített hatékony szerkesztőeszközökkel hogyan tökéletesíthetők az elkészült képek.

A Kamera alkalmazás megnyitása

Bármikor alkalom adódhat a tökéletes pillanat megörökítésére, ezért fontos tudni, hogy a Kamera hogyan nyitható meg gyorsan. A Kamera alkalmazás többféleképpen is megnyitható.

Főképernyő

A Főképernyőn koppintson a Kamera alkalmazásra. Az iPhone 6s és újabb készüléken1 a 3D Touchot is használhatja.

Vezérlőközpont

A képernyő aljáról kiindulva húzza felfelé az ujját a Vezérlőközpont megnyitásához, majd koppintson a  ikonra.

Zárolt képernyő

A Zárolt képernyőn húzza el balra az ujját.

 

      

A pillanat megörökítése

Az iPhone, az iPad és az iPod touch pixeltechnológiája elősegíti, hogy tökéletes képeket készíthessen. Nincs más teendője, mint megtalálni a megörökíteni kívánt témát, megnyitni a Kamera alkalmazást, majd a kioldógombra koppintani. 

Az iPhone 7 Plus és az iPhone 8 Plus segítségével kiélheti kreativitását a Kamera kiváló funkciói révén – rendelkezésére áll a Live Photos funkció, több kameraszűrő és a Portré mód.

Időnként bizonyára előfordul, hogy a hagyományos fényképnél valami egyedibbet szeretne készíteni. Ilyen esetben húzza el az ujját a képernyőn jobbra vagy balra, illetve koppintson a kívánt kameramódra: Time-Lapse (gyorsított), Lass. (lassított), Videó, Fotó, Négyzet vagy Pano (panorámakép).

Vaku: Az iPhone és az iPod touch2 LED-es vakuja szükség esetén plusz fényt biztosít a fényképhez. A  ikonra koppintva kapcsolhatja be és ki.

HDR: Ha bekapcsolja a HDR funkciót, a készülék automatikusan egyetlen, gyönyörű fényviszonyokkal rendelkező képet formál a különböző expozíciókkal készült fényképekből.

 

Live Photos: Az iPhone 6s és az újabb modellek1 segítségével igazán valósághűen örökíthetők meg a pillanatok – mozgással és hanggal együtt. A Live Photos alapértelmezés szerint be van kapcsolva – a  ikonra koppintva kapcsolható ki.
 

Időzítő: Nemcsak fényképezni szeret, hanem szerepelne is a fényképeken? Helyezze a készüléket stabil felületre, állítsa be a kompozíciót, majd koppintson a  ikonra. Válassza ki a 3 vagy a 10 másodperces visszaszámlálót, koppintson a kioldógombra, foglalja el a helyét – és mosolyogjon.
 

FaceTime-kamera: A FaceTime-kamerával szelfit is készíthet. Koppintson a  ikonra, állítsa be megfelelően a szöget, majd koppintson a kioldógombra. Az iPhone 6s és az újabb modellek 1 használata esetén a Főképernyő vakuként használható a szelfikhez.
 

Sorozatfelvétel: Tökéletes képet szeretne, de a téma nem marad egy helyben? Próbálkozzon a sorozatfelvételi funkcióval. Ehhez csupán nyomva kell tartania a kioldógombot. A sorozatfelvételi módban a készülék egyszerre több fényképet készít, így egy egész sorozatból választhatja ki a megfelelőt.

 

Zoomolás: A Kamera alkalmazás digitális zoomolási funkciójával közelebb hozhatja a távoli témákat. A fénykép elkészítése előtt csúsztassa szét ujjait bárhol a képernyőn – ekkor a kamera felnagyítja a képernyő közepén található területet, és eltávolítja a széleken található részeket.

 

Az iPhone 7 Plus vagy az iPhone 8 Plus készüléken az 1x elemre koppintva távolabbról és jobb minőségben zoomolhat. Ha 2-szeresnél nagyobb mértékben szeretne zoomolni, vagy ha finoman szabályozni szeretné a zoomolást, tartsa az ujját az 1x vagy a 2x elemen – a megjelenő csúszkával akár 10-szeres mértékben is zoomolhat.

 

      

A fényképek és a videók megkeresése

A Fotók alkalmazásban és a Kamera alkalmazásban egyaránt megtalálja teljes gyűjteményét iPhone, iPad vagy iPod touch készülékén.

  • Nyissa meg a Fotók alkalmazást, majd koppintson a képernyő alján található Fotók ikonra. A fényképek és a videók a Pillanatok, a Gyűjtemények és az Évek mappákba rendezve találhatók meg.
  • Az Albumok lapon is megtalálja a fényképeket. Koppintson az Összes fotó elemre, és időrendi sorrendben megtekintheti a fényképeket és a videókat.
  • Ha a Kamera alkalmazásban a legutóbb készített fénykép ikonjára koppint, megtekintheti a képet a Fotókönyvtárban. Az iPhone 6s vagy újabb modell1 használata esetén gyorsan megtekintheti a fénykép előnézetét, ha a 3D Touch segítségével aktiválja a Peek és Pop funkciót.

Fényképszerkesztés másodperceken belül

Közvetlenül iPhone, iPad vagy iPod touch készülékén tökéletes mesterműveket alkothat. A fénykép elkészítése után nyissa meg a képet a Fotók alkalmazásban, és koppintson a  elemre. Ekkor módosíthatja többek között a fénykép méretét, tájolását és megvilágítását. Ha nem tetszik a módosított kép, a Mégsem elemre koppintva visszatérhet az eredeti verzióhoz.

A fénykép azonnali feljavítása

Az Automatikus javítás funkció segítségével egy pillanat alatt feljavíthatja a kép expozícióját, kontrasztját, telítettségét és egyéb jellemzőit. Így teheti a fényképet még lenyűgözőbbé a leggyorsabban.

Körülvágás és a tájolás beállítása

Ennek az eszköznek a sarkait elhúzva a kívánt módon körülvághatja a képet, a kerékkel pedig megdöntheti a képet, illetve beigazíthatja a kép tájolását.

Szűrők alkalmazása

Az ikonra koppintva kísérletezhet a készülékbe beépített fényképszűrőkkel. Egyedi színhatást kölcsönözhet a fényképnek, például az Élénk vagy a Dráma beállítást kiválasztva, a Monó és az Ezüst hatás segítségével pedig klasszikus fekete-fehér stílust alkalmazhat.

 

A megvilágítás és a színek beállítása

Az intelligens csúszkával állítsa be a tökéletes megvilágítást és színeket, vagy a  ikonra, majd a  ikonra koppintva jelenítse meg az egyedi eszközöket, amelyekkel precíz kiigazításokat végezhet.

1. Szükség esetén olvassa el, hogyan azonosíthatók be az iPhone-modellek a modellszám és az egyéb jellemzők alapján.
2. Kizárólag iPhone és iPod touch készülékeken áll rendelkezésre.

 

Forrás: Apple 

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése