Almás tippek: Így csevegj gyorsabban iPhone-odon!

Tippek és trükkök   |   2015.03.02 - 16:45   |   Írta: H.A   |   1546
02. márc Almás tippek: Így csevegj gyorsabban iPhone-odon!

Tíz hasznos tipp SMS/iMessage függőknek!

 1. Lehúzás kereséshez

Pontosan úgy, mint a Home képernyőn, az üzenetek főnézetében felülről lefelé húzva keresgélhetünk a csevegésekben. Ahogy írjuk a keresett kulcsszót, úgy szűkíti a lehetséges találatokat telefonunk.

2. Visszatérés simítással

Ez a gesztus különösen hasznos a nagyobb készülékek esetében. Az előzőhöz hasonlóan szintén rendszerszintű gesztusról van szó - tehát bármikor ha üzenet vagy emailt nézünk, akkor egy simítással visszatérhetünk a postafiókba vagy például beérkező üzenetek közé.

3. Simítás az időbélyegzőkhöz

Ha szeretnéd látni mikor érkezett meg az adott üzenet, a jobbról balra simítva előhozhatod.

4. Nyomva tartás másoláshoz

Sajnos nem másolhatunk vágólapra egy üzenet csak bizonyos részleteit, mint az iOS más részeiben. Tehát, ha másolni akarjuk bármely részét, akkor az egész üzit másolnunk kell. Ekkor lenyomva kell tartanunk ujjunkat a kívánt üzeneten, majd válasszuk a másolást a felugró lehetőségekből.

5. Törlés vagy továbbítás

Ugyan nincsen szerkesztés felugró lehetőség az Üzenetekben, de ha a nyomva tartás után a több lehetőséget választva törölhetjük vagy továbbíthatjuk másnak az adott üzenetet.

6. Képek és videók mentése

Nagyon egyszerű a kapott képeket, videókat, akár GIF-eket lementenünk a Filmtekercsbe: nyomva tartjuk az adott indexképet és a felugró menüből a mentésre bökünk.

7. Böngészés a mellékletek közt

Az Üzenetek app csak indexképeket mutat nekünk a kapott tartalmakról, de ha egyre rákattintunk, akkor máris ugyanúgy húzogatva böngészhetünk a fotók és videók közt, mint a Fotók appban.

8. Instant szelfi

Egy gyors szelfi vagy videóüzenet küldéséhez, tartsuk nyomva a kamera ikont. Aztán felfelé simítva fotózhatunk, jobbra húzva pedig videót készíthetünk.

9. Gyors hangüzenet

Tartsuk lenyomva a mikrofon ikont, amikor végeztünk felfelé simító gesztussal elküldhetjük, balra simítva pedig elvethetjük.

10. Beszélgetések törlése

Ha egy teljes beszélgetést törölnénk, akkor az üzenetek listázott nézetében húzzunk jobbról balra a törölni kívánt beszélgetésen és kattintsunk a törlésre. Természetesen továbbra is beszélgethetünk az adott illetővel, de a régi üzeneteknek búcsút mondhatunk.

+1 Billentyűzet elrejtése

Előfordulhat, hogy egy üzenetre válaszolva többet szeretnénk látni belőle. Lehet, hogy elfelejtettük a pontos kérdést amire válaszolunk éppen stb. Ekkor nincs más teendőnk, mint a felugró billentyűzet felett koppintatunk egyet.

Forrás: imore.com


Kommentek megjelenítése