Egy lépéssel közelebb az Apple autóhoz?

Tech Hírek   |   2015.03.02 - 11:39   |   Írta: Máté Gergő   |   1312

Attól függetlenül, hogy az Apple valóban készít-e autót vagy az egész projekt csak pletyka egy dolgot biztosra vehetünk: az almás cég jogi lépéseket tett annak érdekében, hogy a logóját feltüntethesse gépjárműveken. Maradva régi partnerüknél úgy döntöttek, hogy a Baker & McKenzie nevű zürichi vállalat által elérik, hogy ezután ne csak órákon, okos telefonokon, táblagépeken és számítógépeken, de járműveken is megjelenhessenek. Kérdéses, hogy repülőgépeket miért nem szeretnének gyártani.

iphone-start-car-640x400

A specifikációban szerepel, hogy földön, vízen és levegőben használható közlekedési eszközök elektronikus hardvereit, motoralkatrészeket gyártanának gépjárművekhez, vasúti kocsikhoz, mozdonyokhoz, hajókhoz és repülőgépekhez, valamint lopásgátló és riasztó eszközöket kerékpárokhoz, golf autókhoz, kerekesszékekhez, motorkerékpár alkatrészeket. Ezen felül után gyártott alkatrészek készítésére is kértek engedélyt az említett eszközökhöz.

Ez a hír némileg megerősítheti azt a pletykát, hogy az Apple dolgozók százait alkalmazza egy „Titan” kódnevű elektromos autó projekten. Ráadásul az almás cég elektromos autók akkumulátoraival foglalkozó cégek után is elkezdett vadászni.

Gyakorlatilag ez az első olyan ráutaló jel, amely megerősíti, hogy az Apple valóban elektromos autókkal szeretne foglalkozni. Azonban egy másik vélemény szerint erre a jogi lépésre csupán azért került sor, hogy mások ne élhessenek vissza az Apple márkanévvel (ne gyárthassanak Apple autót).

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek:

Ilyen lehetne az Apple „Titan” autója

Saját fejlesztésű autón ügyködik az Apple!


Kommentek megjelenítése