Akkumulátor kímélő üzemmód a Watchban

Tech Hírek   |   2015.03.02 - 16:50   |   Írta: Zoltan C   |   821

Egy héttel az Apple Watch várva várt hivatalos bemutatása előtt, a The New York Times megszellőztetett néhány izgalmas részletet az Apple viselhető eszközéről.

apple watch time-250x275

Az egyik részlet - egyben a legvalószínűbb is, ugyanis több helyen is feltűnt már korábban - egy úgynevezett "Power Reserve" üzemmód. Ha az akkumulátor töltöttsége egy bizonyos szint alá esik, akkor valóban csak időmérésre fog szolgálni a Watch, pont mint egy egyszerű karóra. Elvileg, ebben az üzemmódban meglehetősen sokáig el fog tudni futni. Másik érdekes részlet, hogy az Apple a Watchot tesztelő dolgozóknak kiosztott prototípusokat igyekezett Samsung okosóráknak álcázni, így rejtve el őket a nagyérdeműtól.

Korábban felrepült pletykákat pedig pontosítottak a Times forrásai. Például a Wall Street Journalban egy hónapja megjelent híresztelés szerint, az utolsó utáni pillanatokban vágtak ki egészségügyi szenzorokat a Watchból, azok megbízhatatlansága miatt. Most ez annyiban módosult, hogy valóban sok különleges szenzor nem működött a tesztek során kielégítően, de azokat már másfél éve el is vetették. Ezek közé tartozott a vérnyomást és stressz szintet monitorozó szenzor. Mindez persze nem zárja ki, hogy a jövő Apple okosóráiban lesznek ilyen érzékelők.

Továbbá jobban beláthatunk a kulisszák mögé a cikk segítségével, hogy miért is késett ennyit az Apple Watch. Ilyen volt például, rengeteg a projekten dolgozó mérnök elvesztése, akiket a Google csábított el "Nest Labs" projektjéhez. Köztük volt az "iPod király" Tony Fadell is, aki sok Apple alkalmazottat rá is tudott beszélni a váltásra.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése