Mindent leural az iPhone 14 Pro szelfikamerája

Tesztek   |   2022.10.05 - 08:44   |   Írta: L Ferenc   |   16806
05. okt Mindent leural az iPhone 14 Pro szelfikamerája

Az új almás csúcsmobil előlapi kamerája a jelek szerint igen kiválóra sikeredett.

Nemrég írtunk arról, hogy az Apple pár hete piacra dobott új csúcsmobilja, az iPhone 14 Pro milyen kiválóan szerepelt a DxOMark kameratesztjén. A 6,1 colos kijelzős, 48 megapixeles főkamerás kompakt flagship 146 pontos eredményt ért el, és ily módon csak egyetlen ponttal maradt le a toplista élén tanyázó Honor Magic4 Ultimate mögött.

A DxOMark nemcsak a hátoldali kameraszettet tesztelte le, hanem az előlapi kamerát is alaposan megnyúzta. Szelfizés fronton 145 pontot zsebelt be az iPhone 14 Pro, ily módon az összes riválisát maga mögé utasította, vagyis a DxOMark szerint jelenleg ezzel a készülékkel rögzíthetők a legjobb minőségű önarcképek, videók. 

A memóriakonfigurációtól függően 570-870 ezer forintos magyarországi hivatalos listaáron jegyzett és nemrégiben általunk is letesztelt iPhone 14 Pro megújult, kisebb méretű szenzorszigetében lévő előlapi kamerája 139 pontot szerzett fotózás fronton, videózás versenyszámban pedig 154 pontot zsebelt be.

A képzeletbeli dobogó második fokára a tavaly nyáron debütált 144 pontos, 13 megapixeles Huawei P50 Pro állhat fel, melynek frontkamerája 144 pontos fotós, illetve 146 pontos videós produkciót ad elő. A bronzérem az immár kétéves múltra visszatekintő 142 pontos és 13 megapixeles, ToF szenzoros Huawei Mate 40 Prónak jár, mely a P50 Próhoz hasonlóan Google ökoszisztéma nélküli kínai csúcsmobil előlapi kameráját az említett kategóriákban 141, illetve 145 pontra minősítették. Magyarul bár videózás fronton az Apple-nek áll a zászló, a szebb napokat is látott Huawei közelmúltban kijött készülékei némileg jobban teljesítenek fotózás tekintetében. 

Az iPhone 14 Pro előlapi kamerájának nem nőtt a felbontása, vagyis továbbra is csak 12 megapixeles felbontású szelfik készíthetők vele. A képminőség azonban javult az elődhöz, az iPhone 13 Próhoz képest, ami elsősorban az f2,2-ről f1,9-re növelt fényerejű objektívnek, illetve az eddig sokak által hiányolt autofókusznak tudható be. 

Beszédes tény, hogy az egy éve kijött iPhone 13 Pro csak a tizenharmadik a DxOMark szelfi toplistáján, a maga szerény 134 pontos eredményével, és ugyanennyi pontot tudhat magáénak a vele együtt debütált iPhone 13 mini, iPhone 13 és iPhone 13 Pro Max is. A Samsung aktuális nagyágyúja, az idén év elején leleplezett és 40 megapixeles autofókuszos szelfikamerával felvértezett Galaxy S22 Ultra 135 ponttal jelenleg a tizedik a DxOMark által felállított rangsorban.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése